Rasismi estää monen Kela-korvaukset Suomessa

Loukkaantuminen vei nuorimpamme 6kk ikäisenä yksityislääkäriin. Posken läpi mennyt terävä esine aiheutti tulehduksen, joka vaati useita hoitokertoja ja pienen leikkauksen.

Jos unohdamme pienokaisen kärsimykset ja huolemme hänestä niin kalleimmaksi tulivat hoidot, joihin meni lähes 3.000€.

***

Miten tähän päädyttiin? Syy miksi nuorimmaisemme joutui yksityislääkärille johtui siitä, ettei hänellä ole Kela -korttia. Esteenä on maassamme oleva rakenteellinen rasismi. Muistetaan, että rasismi tarkoittaa ennen sanan väärinkäytön leviämistä, kiitos YKn, vain rotuun perustuvaa syrjivää erottelua.

Nuorin perheenjäsenemme on vasta 6kk ja hän on rodultaan koira. Vallalla oleva rasistinen ajattelu asettaa meidät itsemme eläinten kesken ainoaksi yhteiskunnan tukemaksi jäseneksi, jonka terveydellä on arvoa.

***

Ei, ei tämä ole mikään vitsi eikä aprillijuttu. Totuus on, että suomalaisilla on valtava määrä koiria ja kissoja perheissään. Ne ovat monelle absoluuttisesti vähintään yhtä tärkeitä kuin ihmiset. Ääriesimerkiksi kelpaavat opaskoirat.

Lemmikit ovat usein silti hoitamatta, koska lääkäriin ei ole varaa. Pelkkä koiran hammaskiven poisto maksaa satoja euroja ja leikkaukset useita tuhansiakin. Ei yksin asuvalla mummolla ole alle tonnin eläkkeestä varaa hoidattaa tärkeintä ystäväänsä kuten pitäisi. Lisäksi lemmikki kärsii hoitamattomana.

On aika lopettaa asettamasta ihminen muiden rotujen yläpuolelle kaikessa. Olemme vasta päässeet ymmärrykseen eri ihmisrotujen samoista perusoikeuksista, jonka vuoksi tarjoamme ilmaisen terveydenhuollon muualta tulleille, vaikkeivat he ole maksaneet euroakaan sairausvakuutusmaksuja Suomeen.

Nyt on aika laajentaa tätä piiriä lähimpiin ystäviimme koiriin ja kissoihin. Ne ovat erottamaton osa monen perhettä ja kuten sanottu joillekin ainut elämänkumppani ja tärkein olento.

***

Nuorimmainen Pörrö 6kk vasemmalla vierellään Adolf -tyttö 3v. Rotua en kerro, koska en ole rasisti eivätkä he tiedä rotuaan itsekään.

Kuva © Nina Hämäläinen

+7
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu