Ruotsin maakuvasta ja mediastamme

Svenska institutet teki tutkimuksen Ruotsin maakuvasta Pohjoismaissa.

Tutkimus on uutisoitu Suomessa useassa mediassa. MTVn uutisointi on tyypillinen. Se suodattaa ja valehtelee kertoessaan, että virusepidemian hoito Ruotsissa on juurikin se huoli  Pohjoismaissa.

Totuus on toinen taas kerran. Huolissaan ollaan naapureissa yhtä lailla Ruotsin rikollisuudesta ja maahanmuutosta.

De vanligaste anledningarna till en försämrad bild uppges vara Sveriges hantering av coronapandemin, samt frågor som rör brottslighet och migration.

***

Det framkommer även att en relativt stor andel (44 %) anger att deras bild av Sverige har förändrats det senaste året. Vanligast är att de uppger att bilden har försämrats (39 %). En relativt liten andel uppger att den har förbättrats (5 %).

Eli yhteensä 39% neljästä tuhannesta vastanneesta piti käsitystään Ruotsin viimeisen vuoden maakuvasta  huonontuneena. 5% näki sen parantuneen.

Vastauksia tarkemmin katsoessa selviää, että pääosa piti Ruotsin kehitystä väärän suuntaisena eikä katso jakavansa Ruotsin arvoja ja pitää maan johtamista kyvyttömänä ja  epärehellisenä. Ruotsia ei myöskään pidetä luovana paikkana.

Melko musta on kuva, vaikka Ruotsia pidetään yhteistyökykyisenä ja elintasoa korkeana.

Musta on taas myös kuva Suomen valtamedian journalismin tasosta. Se on surkea.

***

https://si.se/app/uploads/2021/03/bilden-av-sverige-i-norden.pdf

+7
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu