Saako terroristi oikeutta Venäjällä

Suomi on oikeusvaltio tai ainakin uskomme niin. Uskomme myös, ettei Venäjä ole oikeusvaltio. Nämä eivät kuitenkaan yllättäen ole oleellisia asioita.

Oleellista on se toteutuuko oikeus tavalla tai toisella.

Venäjän tuoreen terrori-iskun jäljiltä on pidätetty toistakymmentä epäiltyä. Uutiset näyttävät heidän kompuroineen pidätystiloissa vammoistaan päätellen.

Ehkä he ovat saaneet oikeutta vähän etuajassa tai joku jopa syyttömänä. En ota kantaa heidän syyllisyyteensä, koska se olisi vain mielipiteeni. Mietityttää kuitenkin miten heille Suomessa olisi käynyt vastaavan terroriteon jälkeen. Osaan asiaa hieman uumoilla.

Jannut olisivat saaneet tulkit, liudan ilmaisia asianajajia ja mukavan ylöspidon pidätysajaksi. Vankilan sosiaalityöntekijän ja terapeutin palvelut olisivat olleet tarjolla alusta asti. Vankilapastorikin olisi käynyt käännyttämässä, vaikka he olisivatkin jo menossa taivaaseen neitsyitä viihdyttämään.

Oikeudessa juipit olisivat saaneet piilottaa kasvonsa ja rukoilla määräaikoina Migrin vastuuhenkilön laitettua rukousmaton ja kiblat-nuolen kattoon oikein päin Suunto-kompassinsa avulla.  Istunnon alkuvaiheessa heille oltaisiin määrätty mielentilatutkimus psykiatrin tekemänä.

Vuoden huolellisen prosessin jälkeen tulisi tuomion aika. Pari päätekijää saisi ns elinkautisen, josta istuisi 6-10 vuotta päässen välillä vankilomille. Muille tulisi lyhyttä koppia ja ehdonalaista avunannosta. Syytetyt valittaisivat hoviin. Prosessi jatkuisi.

Varattomina he eivät maksaisi mitään uhreilleen eikä heidän omaisilleen. Oikeuskulut ja jannujen ylöspito menisivät  tietenkin verovaroista.

Vapauduttuaan he voisivat hakea turvapaikkaa Suomesta. Sitä ei joukkomurhan takia ehkä myönnettäisi, muttei heitä kuitenkaan pystyttäisi poistamaan maasta, koska he voisivat joutua vainon kohteeksi kotimaassaan.

Moni heistä olisi jo löytänyt suomalaisen tyttöystävän tai vaimon. Perheitä ei auttaisi tietenkään erottaa. Työttömän kielitaidottoman entisen terroristin elämä Suomessa olisi pakko kustantaa verovaroilla. Tarmokkaimmat jannut saisivat opiskella ilmaiseksi ja kaikkien terveydenhoito olisi myös maksutonta.

Toteutuisiko oikeus näissä vaihtoehdoissa paremmin Suomessa kuin Venäjällä.  Riippuu keneltä kysyy.

 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/a324288f-85cb-4a2b-99f0-57660717c1f3

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu