Salah Jemenistä ja perheenyhdistäminen

Hesarin pitkä kirjoitus jemeniläisestä Salahista on mielenkiintoinen monine vaiheineen. Salah tuli Suomeen kahdeksan  vuotta sitten noin 17-vuotiaana.

Hän vaelsi muutaman vuoden aikana mm Kreikan kautta ja hän tavoitteli koko ajan Suomeen pääsyä.

Hänen perheensä lähetti Salahin matkaan ns ankkurilapsena. Se tarkoittaa, että Salahin tehtävä oli nimenomaan järjestää laajan perheensä yhdistäminen ja tässä tapauksessa Suomeen.

Salahin sukua asuu Saudeissa neljässä asunnossa ja muuta väkeä useassa eri maassa ilmeisesti pakolaisina. Lisäksi hänen tuore vaimonsa asuu Jemenissä.

**

Salah on töissä taksikuskina Helsingissä. Hänen palkkansa on noin 2.000€ kuussa. Perheenyhdistäminen edellyttäisi noin 3.000€ ansiota perheenyhdistäjältä eli todella vähän. Hesarin mielestä tulovaatimus on varmaan kohtuuton.

Koska Salahin ansiot eivät riitä perheen tuontiin Suomeen, joutuu hän miettimään missä yhdistäminen onnistuisi.

**

Hesarin juttu on kirjoitettu ja kuvattu tunteisiin vetoavasti, mutta se ei vastaa selkeisiin kysymyksiin, joita tulee heti mieleen.

Miksi Salah halusi vaeltaa nimenomaan Suomeen eikä jäänyt lähempänä oleviin maihin matkan varrella?

Kuinka monta perheenjäsentä Salah voisi tuottaa Suomeen ja kuka maksaisi heidän elinkustannuksensa, koska Salahin palkoilla se ei onnistuisi alkuunsakaan, vaikka hän tienaisi 3.000€ brutto?

Missä menee se kustannuskatto, jonka Suomi voi sosiaaliturvan varassa olevista siirtolaisista kantaa ja kuinka pitkään?

Onko muuttajien määrälle mitään kattoa vai ovatko rajat käytännössä auki muuttajien määrästä riippumatta?

Miksi Salah ei hakeudu maahan, jonka kulttuuri ja uskonto on lähempänä omaansa? Tällainen maa olisi Egypti tai Turkki.

Pitikö Salahin kaltaisella olla loukkaamaton ihmisoikeus valita mihin maahan hänet on pitänyt ottaa?

Mikseivät Jemenin naapurimaat ota vastaan jemeniläisiä? Salahin perhettä on Saudeissa, mutta laittomasti..

Onko Suomen otettava vastaan tulijoita minkä tahansa vaellusreitin jäljiltä?

Kuinka paljon avokätinen Kela-tukiverkkomme vaikuttaa tulijoiden maavalintaan?

**

Näitä kysymyksiä ei kysy Hesarin toimittaja, koska ne kiinnostaisivat suomalaisia velkaantuneessa maassamme. Ehkä kysymykseni leimattaisiin myös rasistisiksi. Mielestäni kysymykseni ovat kuivan asiallisia ja kaipaavat vastauksia.

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000010120193.html

 

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu