Schengen -sopimus oli paha virhe

EUn suuria ja aivan ratkaisevia mokia on Schengen -sopimus. Se estää uusien jäsenien vaiheittaisen ja hallitun ottamisen idästä. Muita järkeviä kasvusuuntia ei EUlla nimittäin ole.

En tiedä kuka idiootti laittoi sisärajattoman EUn alkuun. Kukaan ei sitä tarvinnut eikä edelleenkään tarvitse. Euroopassa oli luvallinen liikkuminen aivan vaivatonta ennen EUtakin.

Sisärajakontrollin poisto toi vaeltelevat ihmislaumat ja turvattomuuden. Jos EU-mailla olisi vartioidut rajat niin Turkki olisi voinut liittyä koeajalla unioniin ilman, että se olisi mahdollistanut miljoonien välittömän ryntäyksen EUn muihin maihin.

Turkki olisi kuulunut unioniin ja se olisi nykyistä paremmin ollut EUn ohjaamana tulppana kehitysmaiden rauhattomien heimokulttuureiden ja ääriryhmien vaeltelulle länteen. Muistetaan myös Turkin olevan Nato-maa. Turkki on ollut kohta 150 vuotta  tärkeä kauppakumppani ja työvoiman lähde sekä markkina erityisesti Saksalle.

Turkin koulutettu väki oli jo pitkään enemmän eurooppalaista kuin tiukkoja muslimeita kiitos Atatürkin ajatusten. Kun Turkin EU -liittymisprosessi kuopattiin, tämä oli kuin märkä rätti Turkin länsimaalaistuneen johdon kasvoille. Sen jälkeen islamisaatio on lähtenyt kiihdytyskaistalle Turkissa. Erdogan on torjuntansa jälkeen eristynyt lännestä ja lisännyt yksinvaltiaan otteitaan. Turkin kunnian loukkaaminen oli virhe.

EUn pakkomielle ajaa kaikki jäsenvaltiot samaan muottiin joka asiassa on megalomaanista kontrollihulluutta. Mitään käytännön tarvetta ei yhteismarkkinan luonti tälle asettanut.

EU on nykyisellään liian pieni ollakseen siinä asemassa poliittisesti ja  taloudellisesti, jota jo tämä vuosisata edellyttää. EUsta on tullut heikkojen sosiaalitoimisto ja tulonsiirtoyhteisö. Se ei meitä vahvista globaalissa kilvassa.

***

Olen myös vakuuttunut, että suhteellisen pian Venäjän tulisi olla osa EUta meidän ja Venäjän itsensä vuoksi. Samaan joukkoon kuuluvat Ukraina ja Valkovenäjä.

Voin vakuuttaa, ettei Venäjä ole tyytyväinen Kiinan komentoon Aasian talousliitossa. Venäjän luonnollinen kumppani on kuitenkin länsi ja EU kaikesta huolimatta. On typerää nähdä Venäjä naapurina, jota tulee aina johtamaan joku yksinvaltias.

Venäjän suuntautuminen Aasiaan, jota ohjaa Kiina, ei ole sen etu ajan mittaan. Kiinalla toki on tarve lisätilaan ja luonnonvaroihin, joita Venäjä tarjoaa.

Kansojen kulttuuri- ja mentaliteettierot Venäjän ja Aasian maiden välillä ovat liian suuret. Vielä suuremmat ovat erot muslimimaiden henkiseen minään.  Sen sijaan venäläinen on enemmän länsimainen individualisti pohjimmiltaan.

Arvelen, ettei USA ole Venäjän vastainen niinkään Venäjän itsensä takia vaan se näkee EUn hyvien välien Venäjään olevan USAn talousvallalle kilpailija ja riski Kiinan ohella. Näin onkin.

 

+3
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu