Seksityön opetuksesta – Sinustakin seksonomi AMK

Seksityö on useiden tuhansien suomalaisten elinkeino Helsingin Sanomien artikkelin mukaan.

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008509901.html

Hyvin monet perheenäidit ovat siirtyneet tähän yrittäjävetoiseen ammattiin. Sen etuina ovat korkea palkkataso, vapaat työajat ja mahdollisuus auttaa puutteessa eläviä lähimmäisiä.

Moni on ottanut myös miehensä mukaan liiketoimintaan laajentamaan seksipalveluiden monimuotoisuutta mm ryhmäseksillä ja homoseksillä. Aviomiehen pitäminen mukana toiminnassa vahvistaa myös parisuhdetta. Hesarin jutun mukaan työssä raskasta on yllättäen lähinnä suuri lakanapyykki.

Seksin merkitys yhteiskunnassamme on nykyään niin suuri, että seksityö tulisi saada mukaan koulujen ammatinvalinnan ohjaukseen pikimmiten. Jotta nuoret kiinnostuisivat enemmän alasta, jolla on varma työllisyys, tulisi seksityöhön vaihtoehtona paneutua jo ennen lukiota.

Seksityö on niin monialaista ja ihmisten herkällä alueella tapahtuvaa toimintaa, että ammatillinen opetus on saatava käynnistettyä viiveettä. Jo kuluttajansuoja vaatii riittävää osaamista ja laatua.

Työ vaatii monialaisuutta kuten  markkinointiosaamista, neuvottelutaitoja, kielitaitoa, maksujärjestelmien tuntemusta, meikkaus- ja pukeutumistaitoa,  psykologian tuntemusta, terveydenhoitoalan hyviä tietoja ja jopa itsepuolustustaitoja sekä lainsäädännön ja verotuksen tuntemusta.

Hyvä koulutus alalle johtaa eittämättä ammattikorkeakoulutasoisen tutkinnon luomiseen. Ammattinimikkeeksi on ehdotettukin seksonomi AMK ja seksonomi YAMK tasoja.

**

Seksityön kansantaloudellinen merkitys tullee myös kasvamaan voimakkaasti. Yhä useampi suomalainen asuu yksin tai on jo iäkäs ja tarvitsee seksipalveluita jo yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon takia.

On odotettavissa, että maksettu seksi tulee Kelan palveluiden joukkoon lähivuosina riskiryhmille, joilla vaara joutua ilman seksiä. Kelan palveluilla voitaisiin myös vähentää eräiden ryhmien ryhtymistä seksuaaliseen väkivaltaan.

**

Seksityö on ihmisläheinen ammatti, jota ei tarvitse tehdä sairaanhoitajan kolmen tuhannen kk-palkalla. Työhön voisi ryhtyä jo heti 18v iässä, koska nuori on silloin aikuinen eikä hänellä ole rajoittavia ennakkoluuloja. Näin nuori ehtisi ansaita kunnon eläkkeen ajoissa ja hänellä olisi kansainvälinen työ, jota voi harjoittaa missä vain.

Tunnistettu ongelma on työharjoittelun heikot mahdollisuudet Suomessa. Mm Saksassa ja Tanskasssa ovat bordellit laillisia ja työnvälitys lähettää alasta kiinnostuneita bordelleihin harjoittelijoiksi. Näin on sitten helpompi siirtyä alan yrittäjäksi, jolla homma on taatusti hanskassa ja työ ei jännitä.

**

Monet vanhemmat olisivat helpottuneita, kun he saisivat tyttärensä jo lukion jälkeen kymppitonnin nettopalkoille Alepan kassan hommien sijaan. Pienellä eläkkeellä kitkuttaville vanhemmille on myös avuksi, kun ei joudu täysi-ikäisiä lapsiaan enään taloudellisesti tukemaan.

Pallo on nyt koulujärjestelmällä. Katsotaan pysyykö se taaskaan mukana ajan kehityksessä.

+12
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika. Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä ja päivettynyt hetero.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu