Sinnemäen jopoilukeskusta tuhoaa stadin vähittäiskaupan ja elävyyden

Hesan keskustan liikkeet näivettyvät. Kaupungin johto ja poliitikot ovat halunneet muuttaa keskustan autottomaksi. He suosivat kansanosia, joiden on tyydyttävä jopoiluun ja kävelemiseen sekä julkisiin kulkuvälineisiin kesät talvet.

Seuraus on se, etteivät ostovoimaiset kansalaiset tuo rahojaan Hesan keskustaan vaan sen ulkopuolella oleviin kauppakeskuksiin.

Pääkaupungin kannalta on ikävää, että sen ostovoimaisilla on eri arvostukset kuin Hesan kaupungin johdolla. Tästä kärsii vähittäiskauppa ja ravintolatoiminta ja keskustan elävyys, joka ei toteudu Pride-marsseilla ja mielenosoituksilla.

**

Kauppa kukoistaa kaukana Vartiaisen ja Sinnemäen kävelyparatiisista kehäteiden ei-kaupunkimaisissa lähiöissä. Kehä ykkösen kyljessä olevan kauppakeskus Kaaren asiakkaiden keskiostos on 39,4€. Kehä kolmosen Jumbossa se on 41,6€

Keskustan kyljessäkään olevan Redin asiakkaan keskiostos ei ole kuin vaivaiset 13€. Keskiostos Kampissa on vaivaiset 8,9€. Keskustan kyljessäkään olevan Redin asiakkaan keskiostos ei ole kuin onnettomat 13€. Kampissa kävijöitä on Jumboon nähden tupla eli 22 miljoonaa per vuosi He eivät vain osta juuri mitään.

”Suurin ostoskori syntyy, kun ihmiset viipyvät pitkään. Tämä ei ole läpikulkupaikka, vaan tänne tullaan aina syystä”, sanoo Jumbon kauppakeskusjohtaja Olli Lehtoaro.

**

Poliitikot ovat äärimmäisen tyhmiä padotessaan autoilijat pois kaupungista. He eivät myöskään ymmärrä, että erittäin kallis asuminen vie persaukisen suomalaisen muutenkin heikon ostovoiman.

Asuntoneliön hintojen ollessa 7.000-11.000€, ei pikkupalkoilla mitään osteta. Asumismenojen viedessä monilla puolet tuloista, on ostettava ruokapöytään halpoja  eineksiä, makaronia ja kauraryynejä. Varat eivät riitä keskustan runsaan ravintolatarjonnan ylläpitoon. On syötävä kympillä päivässä ravintolakäynnin 50-100€ sijaan.

Kun autoton joutuu kantamaan ostokset käsissään tai jopossaan kaikissa säissä, ei niitä ostoksia viitsi edes tehdä.

Hesan keskusta näivettyy sen jäädessä varattomille vuokralla asuville vihreille ja vassareille virkamiehille sekä opiskelijoille. He käyttävät vähät varansa latten tai kaljan ostoon.

Pitäkää stadinne maantien tuomat, sanoo moni aito stadilainen ja äänestää autollaan ja lompakollaan.

**

Hesan apulaispormestari Sazonov: ”Sähköistymisen edistämisen sijaan kaupungissa on valitettavasti vihreiden, sdp:n ja vasemmistoliiton enemmistön turvin viety viime vuosina läpi lähinnä päätöksiä, joilla on pyritty hankaloittamaan elämässään autoa tarvitsevien helsinkiläisten arkea ja tekemään siitä huomattavan kallista”.

Hesan ilmanlaatua ja viihtyisyyttä pilavat  huomattavasti enemmän sen väestön kasvu ja ahdettu asuminen kuin autoliikenne, jonka päästöt ovat lopultakin nykyään jo mitättömät.

 

https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2000009940552.html

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu