Suomalaisten käsitys hyvästä palkasta

Taas sai heti aamusta iltapäivälehden viihdettä ja ihmettelyn aihetta. Iltalehti kertoi 30v naisesta, joka oli vaihtanut alaa  jättänyt surkean palkkansa muille  ryhtymällä ict-alan hommiin.

Oli tapahtunut toimittajan mielestä ilmeisesti ihme nuoren naisen tienatessa 5.500€ kuussa. Olihan se käsittämätöntä.

Jutun mukana seurasi kysely, jossa lukija sai äänestää, mikä on hyvä palkka. Ylin vaihtoehto oli tasoa yli 6.000€ ikäänkuin enemmästä olisi turha edes haaveilla. Moni ei tajua, että 6.000€ kk-palkasta jää itselle vain noin 3.600€.

Kun ihmisten näkemykset palkoista ja samalla ansiotavoitteet ovat oheisen kaltaisia, ei ole ihme, että maamme on köyhä ja eläkeläisten köyhyys lisääntyy. Eläkkeethän ovat vain reilut puolet palkasta. Suomi on lisäksi eräs verotetuimpia maita maailmassa ja kalliimpia elinkustannuksiltaan.

Elämässä odotukset ja ennusteet ohjaavat itseään ja lopulta toteutuvat. Kun ei edes osaa kuvitella parempaa taloudellista tilannetta itselleen niin se palkka- ja eläkeköyhyys kyllä toteutuu läpi elämän suurella varmuudella. Sitä kutsutaan myös  uhriutumiseksi.

Suomalaista kun vertaa muiden maiden kansalaisiin niin ainoastaan meillä kehutaan julkisuudessakin kuinka vähällä tulee toimeen ja enempää ei kukaan tarvitse. Onhan tuo asenne masokistinen.

 

 

https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/339dfc8b-62b1-4003-b791-16cd711387c9

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu