Suomalaisten varattomuuden syistä

Kokoomuksen Martti Paldanius toi blogissaan esiin suomalaisten  vähävaraisuuden.  Jatkan seuraavassa tästä aiheesta.

Suomalaiset ovat läntisen Euroopan köyhimpien kansojen joukossa. Me olemme tulonsiirtojen sosiaalidemokratia, jossa verotuksella on pidetty huoli köyhyydestämme. Vaurastumista ei auta sekään, että tuottavuutemme on keskimäärin heikko ja velkataso korkea.

Lisäksi kärsimme korkeasta hintatasosta ja odottelemme korkojen nousua, lamaa ja leikkauksia, jotka on pakko tehdä.

Suomi kuuluu taloudellisesti Itä-Eurooppaan ja entisen Varsovan liiton venäläiseen vyöhykkeeseen, joka omaksui sodan jälkeen Neuvostoliiton kommunismin tai sen merkittäviä osia sosiaali”demokratian” muodossa.

Neuvostoliitto kaatui itse oppeihinsa.  Maassa väestö tasapäistettiin. Korkea koulutustaso ja tuottavuus ei juuri näkynyt yksilöiden taloudessa. Lääkäri tai insinööri ei tienannut paljonkaan enempää kuin duunari.

Seurauksena ei kansan enemmistö tehnyt kuin mitä oli pakko. Tuotanto ja tuotekehitys sakkasi samoin laatu. Kauppojen hyllyt olivat tyhjät. Ruplilla ei edes saanut ostettua kuin viinaa ja kaalia.

Vain korkea puolueen, salaisen poliisin ja armeijan johto sai ostaa länsimaisia tuotteita. Lopulta koko talousjärjestelmä kaatui mahdottomuuteensa.

**

Neukkulassa maksettiin surkeita palkkoja bruttonakin. Suomessa tulonsiirroilla eli veroilla tehdään ihmisistä köyhiä eli varastetaan jopa yli 50% palkasta sekä tukien saajista tehdään velttoja vasemmiston uskollisia äänestäjiä. Vastikkeettomien tukien saajat työkykyisten joukossa on kasvanut valtavaksi ryhmäksi.

Meillä on myös järkyttävän kokoinen ja tehoton julkinen sektori.  Se vahvasti muistuttaa Neukkulan vastaavaa. Julkinen sektori on täynnä keksimällä keksittyjä toimintoja, sääntöjä ja byrokraattisia proseduureja,  virkoja ja turhia päälliköitä  aivan kuten oli Neukkulassa.

Tulosvastuuta ei ole eikä tuloksiin perustuvaa palkkausta. Täysin saamaton ja toisaalta tehokas virkamies saavat samassa tehtävässä samaa taulukkopalkkaa kuten oli Neukkulassa.

Koska julkisia menoja ei haluta leikata jatkuu velkaantuminen ja verokiila pysyy  huippulukemissa. Olemme taloudellisesti pakkopaidassa.

**

Suomalaisten varattomuus korostuu eläkkeelle jäädessä. Eläkkeidemme taso on surkea läntiseen  Eurooppaan verrattaessa. Nettoeläkkeiden palkkavastaavuus  Suomessa on hieman yli puolet palkasta, vaikka sen tulisi olla Ranskan, Italian, Itävallan, Espanjan, Belgian tai Hollannin tasolla eli 75-100% nettopalkasta.

Meillä aniharvalla on lakisääteisen eläkkeen lisäksi työnantajiemme rahastoima lisäeläke kuten on monissa länsimaissa kuten Saksassa.

**

Suomessa voi vaurastua vain yrittäjänä. Suomalaisten täytyy saada vaurastua myös työllään. Se on myös edellytys riskirahan syntymiselle ja käytölle, kun suomalainen alkaa yrittäjäksi. Yrittämisen aloittaminen panttaamalla kotinsa on ollut monen yrittäjän elämän tuhon alku. Konkurssin tehneen yrittäjän asunto joutuu nuijan alle, kun muuta varallisuutta ei ole. Samassa menee usein perhe ja terveys

Sosiaalidemokratia pyrkii tekemään pääosasta väestöä Kelan luukusta ja yhteiskunnasta riippuvaisia orjia, joita on  helppo ohjata. Kansalaisen vaurastuminen työllään ja itsenäistyminen aikuiseksi taloudellisesti on vasemmistolle kauhistus. Vasemmisto haluaa, että kansa on varaton ja elää kädestä suuhun parin tonnin nälkäpalkoilla ja on täysin riippuvainen yhteiskunnasta ja siten myös vasemmiston poliitikoista.

Somessa näkee vasemmiston politiikan menneen täydestä nuoriin, jotka kilvan kehuvat miten vähällä tulevat toimeen tai kuinka ei kannata tehdä töitä, kun pärjää tuilla eli tulonsiirroilla

Suomi on edelleen jumissa Neukkulan perinteen kanssa. Taloutemme on väärillä kiskoilla ja ihmiset taloudellisesti alisuorittajiksi alistettuja.

Jostain syystä Ruotsin tai Saksan sosiaalidemokratia ei tuottanut samaa tuhoa kuin meillä.

+23
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu