Suomen Demla -oikeuskäytännöt

THL on tehnyt koululaisille ja opiskelijoille kyselyn teini-ikäisten naisten sukuelinten silpomisesta.

Kyselyyn vastanneista Somaliassa syntyneistä tytöistä kahdeksan, eli joka viides kertoi silpomisesta. Silpomisia tehdään tytöille, jotka tulleet  kaikkialta Afrikasta, Lähi-idästä ja Aasiasta. Suomessa asuu arviolta 3.000 silpomisuhan alaista tyttöä kuten kurdeja. 

Yle uutisoi asian hyvin monikulttuurisen kevyesti tapansa mukaan. ”Suomeen muuttaneista hyvin monet ovat ymmärtäneet, että ympärileikkaus on haitallinen perinne, josta on syytä päästä eroon. Asenteet muuttuvat pikaisesti.”

Jos kantasuomalainen ensin leikkelisi Moralla tyttärensä ja sitten ompelisi heidät umpeen karhunlangalla niin huuto olisi kova mediasta oikeussaliin ja häkki heilahtaisi. Demlan Suomessa on eri lait ja seuraamukset eri ryhmille. Vähemmistöille ovat pykälät löyhät.

Toistaiseksi Suomessa ei kuitenkaan ole annettu tyttöjen sukuelinten silpomisesta yhtään tuomiota.

Että minä häpeän maamme oikeuslaitosta.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla. Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu