Suomen piti olla suvereeni valtio, mutta toisin kävi
Suomi painii ulkoa tulevien ongelmien kanssa omasta syystään. Tämä on paradoksaalista, mutta totta. Katsotaan lyhyesti miksi näin on. Miksi olemme kuin pikkulapsi keskellä suurkaupungin liikenneympyrää vilkkaassa liikenteessä. Sama on ilmaistu toisinkin; Suomi on kuulemma Euroopan ytimessä.
**
Me huolehdimme ilmasto-ongelmasta, jonka aiheuttaa maailman liikaväestö ja muun maailman huolettomuus ympäristönsä suhteen. Miksi me sitten ajamme itsemme äärimmäisyyksiin syyttä. Se johtuu omista ääritavoitteistamme, jotka on opeteltu ulkopuolisten asettamista odotuksista EUssa, joita muu maailma ei noudata.
Totuushan on, ettei toimillamme ole yhtikäs mitään merkitystä globaalin ilmastonmuutoksen hidastamisessa, mutta ne vaikeuttavat elämäämme paljon kustannuksista puhumattakaan.
Tämä ympäristöhössötys on yltänyt sille tasolle, jossa puututaan siihen mikä on kotimme lämpötila, suihkussakäyntien kesto tai mitä on lautasellamme kotona, töissä ja koulussa.
**
Olemme itse päättäneet lähteä mukaan ulkopuolisten ääriryhmien määräämiin mielipidenormeihin ja sananvapausrajoituksiin. Määrittelemme ihmisten sukupuolen nykyään sen mukaan minkä yksilö itse määrittää sukupuolekseen. Olemme ottaneet käyttöön genderismin, joka ei perustu mihinkään muuhun kuin mielikuvitukseen. Olemme normalisoineet kaiken mikä perustuu tuntemukseen ja opetamme näitä lapsille kouluissa.
Lapsemme ovat ahdistuneita ja nuoremme eivät halua lapsia, koska olemme romuttaneet heidän henkisen tasapainonsa, luottamuksen normaaliin parisuhteeseen, perhe-elämään ja tulevaisuuteensa.
Kaikki tämä tehdään vapaaehtoisesti ulkomaisten ääriryhmien esimerkin asettamasta vaatimuksesta.
**
Hallitusvaltamme istuu kabineteissa ja miettii mitä aseita, sotilaita ja urkkijoita ulkovallat voivat sijoittaa maahamme ja miten käsitellään Suomen lakeja rikkovat ulkomaiset toimijat. On päätetty myöntyä vaatimuksiin ja unohtaa Suomessa syyttäminen meidän lakiemme mukaan.
Nyt on havahduttu siihen, mitä muutakin Naton jäsenyys tuo tullessaan. Kabineteissa mietitään miten suomalaisille myydään varusmiesten velvollisuus palvella ulkomaiden sodissa. Onhan niin, että armeijamme on pääosiltaan siviileistä muodostettavia joukkoja eikä ammattisotilaita.
Kabineteista kuuluu sen verran, että on myös harkinnassa, että varusmies voidaan komentaa ulkomaille sotimaan.
Tämä on myös oman valintamme tulos. En usko kansan enemmistön kannattavan varusmiestemme pakkoa lähteä muiden komennossa muualle, sotimaan, pelkästään rajojemme puolustamisen sijaan.
**
Me lähdimme 90-luvulla EUn jäseneksi. Se EU, jonka jäsenyyttä kansakin puolsi ei ollut se liittovaltio, jossa nyt olemme. Emme kannattaneet yhteisvelkaa, tulonsiirtounionia, itseämme rikkaampien jäsenmaiden tukia, euron keinotekoista tukemista, vapaata liikkuvuutta yhteisössä, jonka ulkorajat vuotavat kuin seula.
Emme valinneet EUn johtoa, joka tukee massojen migraatiota alikehittyneistä maista ja heimokulttuureista tai joiden uskonto on yhteiskuntajärjestelmä, joka ei sopeudu Eurooppaan vaan haluaa omat varhaiskeskiaikaiset lakinsa tänne.
**
Emme myöskään äänestäneet EUn puolesta, joka määrää mitä lakimme sisältävät. EUn päätösvalta on myös romuttanut täydellisesti demokratian Suomessa. Me emme ymmärtäneet, että annoimme vallan itseemme 2% äänivaltaamme vastaan EUssa eli tyhjää vasten liittovaltiossa, jossa valtaa ollaan nykyistäkin enemmän keskittämässä, jotta pienten valtioiden ääni saadaan vaimennettua sanelupäätöksissä.
**
Tuorein itseaiheutettu ja samalla vakavin uhka maallemme on haitallinen maahamme muutto. Se ihmisvirta on Hesarin ja Ylen mukaan aina tietenkin pakolaisia ja turvapaikanhakijoita.
Ylen aamu-uutiset tiesi jo etukäteen tulijoita näkemättä, että tulossa on turvapaikanhakijoita kasvavassa määrin. Näinhän heidät on opetettu somessa sanomaan ja portit Suomeen aukeavat. Tulijoita kyllä riittää.
Mitään pakkoa ei ole laskea ketään rajan yli. Kyse on vain valtiovallan itsetuhoisuudesta. Me voimme lopettaa naivin tavan aina viitata kv sopimuksiin. Niitä voi irtisanoa tai jättää vain noudattamatta. On aivan samantekevää mitä maamme ulkopuoliset progressiiviset piirit meistä ajattelevat Suvereenin valtion on päätettävä asioistaan itse.
Tämä tarina pakolaisista on aikansa elänyt. Tulijat tulevat maista, joihin jo tänne tulleet ns. pakolaiset menevät lomillaan ja sukuloimaan. Näitä maita ovat mm Irak, Somalia, Afganistan, Turkki ja Iran sekä ennen käynnissä olevaa sotaa myös Israelin miehittämät palestiinalaisalueet.
Tulijat etsivät mukavaa elämää ja tukia Suomesta. Se on ymmärrettävää, muttei syy Suomelle ottaa tulijoita vastaan. Sen puuhan on loputtava.
Tässä yhteydessä totean uhreja väheksymättä, että palestiinalaiset ovat vuosikymmeniä itse aiheuttaneet ongelmansa, koska he eivät ole halunneet sopia alueen jaosta ja hyväksyä Israelin olemassaoloa. Sen sijaan he ovat lähteneet jatkuvan terrorin tielle. Emme tarvitse Suomeen rakettiukkoja keräämään tukea samanhenkisille ja lisäämään omia turvallisuusuhkiamme.
Ohessa tuore kertomus pakolaisten kommunikoinnista modernin somen avulla:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009993660.html
Totta, tilanteen korjaamiseksi terve oman edun miettiminen on ihan järkevää. Näin mm ssa Ruotsissa taannoin ( sossu) Pm Löfven kommentoi Merkelille valtiovierailun yhteydessä EU sta. Emme liity rahaunioniin, emmekä liittovaltioon. Asioista on kansa jo kommmenttinsa äänestyksessä antanut.
Suomessa taas Tytti Tuppurainen : Oma kansa ensin ajattelu on haitallista.
Kummalla maista menee huonosti ?
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on viimeiset ajat vastata oikeilla valinnoilla vakavaan kysymykseesi.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen ilmastotoimet ovat aivan naurettavia, sillä Suomella ei ole omaa erillisilmakehää, jota suojella. Ilmakehä kun sattuu olemaan koko maailmaa kiertävä ilmakerros.
Toinen Suomen naurettavuus on yritys toimia maailman sosiaalitoimistona.
Suomeen pääsee ilman henkilöllisyyspapereita maailmalta kuka hyvänsä elätettäväksi kun osaa sanoa taikasanan ”asylum”
Suomea hallinnoidaan itsetuhoisesti.
Suomi kärsii idioottipoliitikoista, joiden vaikutus yhteiskuntaan on ruton kaltainen.
Ilmoita asiaton viesti
Minä en kannata Suomen eristäytymistä vaan terveen järjen käyttöä, kun tehdään pitkävaikutteisia valintoja. Suunnitteluhorisontin on oltava 100 vuotta eteenpäin eikä seuraavass vaalikaudessa.
Tulevaisuuden voi hyvin nähdä pitkälle eteenpäin ja suurella todennäköisyydellä. Kyse on näkijän halusta nähdä eikä se onnistu toiveiden ja ideologioiden kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvänä esimerkkinä on johtavien politiikkojen kämmäämisestä muiden edun ajamisesta meidän tappioksemme.Uniperissa sössittiin n 6 miljardia ja Sanna riepu lahjoitti saman ns koronatukipaketissa etelän vetelille.Portugali sai vastaavankokoisena noin 14 miljardia ja meille palasi noin pari miljardia.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta erään ”viisaan” sanoin: ”Mehän tienataan tällä”.
Ilmoita asiaton viesti
”Ulkoministeriön virkamies: 20 vuoden kehitysyhteistyöhankkeet menneet täysin hukkaan”
https://yle.fi/a/3-7749065
Ilmoita asiaton viesti
Erittäin hyvä kirjoitus joka kaikkien suomalaisten pitäisi lukea.
Luonnollisesti vihervasemmistowokeweffiläiset yms. väet vaativat ”vastuunkantoa” tyyliin Suomen kansa ensin -ajattelu on vahingollista. Taitaisivat eu:n hillotolpat olla vaarassa jos kansalaiset alkaisivat vaatimaan ryhtiliikettä verovarojemme kylvämiselle maailmalle.
Hyvä kirjoitus, lainatakseni erään lahkon julkaisun nimeä:
HERÄTKÄÄ!
Ilmoita asiaton viesti
Kyse on juuri siitä, että maansa edut unohtamalla poliitikko hankkii itselleen mukavan tulevaisuuden hyvillä eduilla höystettyinä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen olisi ilman muuta pitänyt jättäytyä pois läntisistä instituutioista, kuten EU:sta ja viimeksi Natosta. Samalla olisimme voineet jatkaa ja ylläpitää ystävällisiä suhteita itäiseen naapuriin.
Kun ajatteleekin että voisimme olla suvereeneja kuin Valko-Venäjä tai Ukraina, oikein harmittaa tämä suomalaisten tyhmyys.
Ilmoita asiaton viesti
Eivät nämä ole niitä kilpailevia vaihtoehtojamme kuten esität. Mihinkään itsellemme selkeästi vahingollisiin velvoitteisiin ei pidä sitoutua. Se ei yksinkertaisesti ole tarpeellista eikä pakko kuten meille valehdellaan.
Ilmoita asiaton viesti
Ei Suomen mikään pakko ollutkaan noihin liittyä.
Oma kansan tahtoon perustuva valinta suvereenilta valtiolta.
Ilmoita asiaton viesti
Puhut epätotuuksia. Suomen kansa ei ole koskaan päättänyt liittyä nykyisen kaltaiseen liittovaltioon vaan se huijattiin siihen ilman kansan prokuraa. Se on tosiasia. Enää uudestaan ei kansalta tulla koskaan lupia kyselemään mihinkään.
Ilmoita asiaton viesti
Joka neljäs vuosi suomalaisilla on mahdollisuus valita kansanedustajia, jotka lupaavat irrottaa Suomen EU:sta. Nämä vaan eivät koskaan pääse läpi, miksiköhän?
Ilmoita asiaton viesti
EUsta eroaminen ei olekaan se tavoite vaan EUn vallan rajoittaminen ja jäsenvaltioidem itsemääräämisoikeuksien palauttaminen siten, että valta ei pakene kansalaisten käsistä kaksikerroksisen edustuksellisuuden kautta byrokraateille, jotka edustavat vain itsevaltaista pientä ydinryhmää ihmisiä ja valtioita.
Ilmoita asiaton viesti
EU:ssa on 27, NATO:ssa 31 jäsentä. Molemmista löytyy hyviä esimerkkejä siitä, miten voidaan olla läntisten instituutioiden jäseniä, ja silti mennä oma kansallinen etu edellä. Itse asiassa tukeva enemmistö molempien jäsenistä tekee politiikkaa noissa instituutioissa oman kansallisen etunsa näkökulmasta.
On ihan puhdas poliittinen valinta ottaa ko. instituutioissa linja, jossa suomineito menee joka asiassa lompsa levällään.
Ilmoita asiaton viesti
Onhan toikin tavallaan oma valinta, ilmeisesti sitä tarkoitikin? On turhan helppoa syyttää instituutiota siitä kun ihan itse ryssitään.
Jos esimerkiksi meppi Sirpa Pietikäinen saa tahtonsa läpi jossain äärimmäisen hölmössä ja Suomen taloudelle haitallisessa asiassa, eikö silloin Suomi ole päässyt vaikuttamaan asiassa?
Esim. hiilineutraaliuden tavoittelemisessa Suomi voisi johdonmukaisesti noudattaa EU:n linjaa, eikä punkea sinne olemaan kärjessä ja muiden edellä. Nämä ovat kotimaisia päätöksiä eikä EU:n.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä. Toteutettu politiikka on ihan itse valittu. Suomalaisessa keskustelussa tuntuu vain menemään niin, että molemmat äärilaidat käyttävät ko. instituutioita tekosyinä.
Toinen laita urputtaa, miten ne ihan itse tehdyt tyhmät poliittiset valinnat loppuisivat, kunhan instituutioista erottaisiin.
Toinen vahvistaa tätä kaikukammiota väittämällä, että typeryydet ovat se ainoa vaihtoehto, jos halutaan olla jäseniä.
Ilmoita asiaton viesti
Asiaa, mutta vaihtoehtona on Pohjois-korean suuntainen.
Väite voi kuulostaa rajulta.
Voi kuitenkin tarkistaa sen, miten kilvan osoitetaan halua tarjota sitä, mistä saa hyväksyntää, ja rahaa, jolla käytännössä voi tulla toimeen.
Kyse ei ihan heikoista signaaleista. Avaa radion, lehden tai netin… ja toteaa tilanteen.
…
Vaikeinta näissä on kerrostalon ja tätä isompien ja valtaavampien rakennusten erottuminen joukosta.
Vaikka aiheen voi tulkita räväkäksi, on nyhrystämistä. Samaa ongelmaa pukkaa helposti, jos alkaa suhtautua perusjuttuihin rajusti, kun kaikki on ollut kaiken aikaa nähtävänä.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä ns. kehitys on ollut koko ajan nähtävissä.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä tuohon juttuun ole mitään lisättävää. Milloinhan näemme, päivän jolloin politiikassa järki voittaa pätemisen tarpeen?
Ilmoita asiaton viesti
Voisit perustella, miksi noin käytännössä helposti on.
Ilmoita asiaton viesti
Kun tuota ikääkin on jo kertynyt niin kaiholla muistan sitä suvereenia Suomea jonka hallituskin kasattiin Moskovassa eikä Helsinkissä ja kuinka suhteita itäisee naapuriin lujitettiin, syvennettiin ja kuinka NL:n vallankumouksen vuosipäivän juhlavastaanotto heidän lähetystössään oli suomalaisille valtionjohdolle itsenäisyyspäivän vastaanottoa tärkeämpi. Ai, että oltiin itsenäisiä.
Ilmoita asiaton viesti
Olemme orjakansaa kuten suomenruotsalaisen hyvin varakkaan suvun vesa ja ystäväni sanoi nauraen. Mussutamme aina alkuun ja sitten teemme tarkalleen mitä on käsketty.
Ilmoita asiaton viesti
Ole sä vaan orja. En minä ole
Ilmoita asiaton viesti
Ja ketkä ne olivatkaan kasaamassa hallitusta Moskovassa?
Olisivatko olleet ns. sosiaalidemokraatit tai piilokommunistit, kuinka vain.
Porukka joka elää edelleen sisällissodan asetelmissa.
Ilmoita asiaton viesti
Taidat sinä ja viiteryhmäsi enemmän siellä elää, puheet taistolaisista ja kommareista kertoo kaiken. Molemmat ovat lähes kuolleet sukupuuttoon.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ne vassarit mihinkään ole kadonneet. Samoja vieraan vallan etuja, sosialismia ja kolhoositaloutta he ajavat kuin ennenkin. He pesivät demareissa, Vasemmistoliitossa ja vihreissä.
Ilmoita asiaton viesti
Höpö höpö, mutta jos tuo sinulle paremman olon niin pidä sitten mielikuvasi.
Ilmoita asiaton viesti
Kekkonen, Kepu ja kommunistit.
Ilmoita asiaton viesti
Ettekös te kommunistit ole tämän tästä haukkuneet Kekkosta lahtariksi?
Sitävastoin Sosiaalidemokraatit aloittivat sisällissodan nostamalla punaisen lyhdyn Helsingin? työväentalon ikkunaan.
Ja nykyinen puheenjohtaja on tainnut veljeillä natsien kanssa. Liitto kuten Ribbentrop-Molotov aikanaan.
Ilmoita asiaton viesti
”Ettekös te kommunistit ole tämän tästä haukkuneet Kekkosta lahtariksi?”
Huhhuh, sä olet Jocke kyllä erikoistyyppi. 😀
Ilmoita asiaton viesti
Mikä tuossa oli erikoista?
Ilmoita asiaton viesti
Koska en ole lukenut tuollaista kertaakaan, en täällä tai muualla. Mistä sinä oikeasti revit näitä?! 😀
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrä nyt hyvä mies siellä ”kataloniassa” tai missä oletkaan että se että sinä et ole lukenut ei suinkaan tarkoita että ei olisi kirjoitettu.
Ehkä osaat käyttää kuukkelia?
Ilmoita asiaton viesti
Kerro kuka tällaista väitettä sitten kirjoittelee? Onko lainauksia? No ei tietenkään, sairaan mielesi tuotosta kuten muutkin mielikuvasi muista.
Ilmoita asiaton viesti
Sinä olet oikeasti jämähtänyt 70-luvulle, koeta nyt ymmärtää että maailma on ihan erilainen nykyään, eikä kommareista ole uhkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Joken ainutlaatuisuus on lahja joka antaa antamistaan
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä vasemmisto nimitteli Kekkosta lahtariksi. Sille oli hieman perusteitakin. Kekkonen johti kansalaissodassa ainakin kerran teloitusryhmää, jossa ryhmä punaisia ammuttiin pois kulkemasta.
Punikit sodan väkivallan aloittivat ja saivat toimilleen tukea Venäjän kommareilta. Maanpettureitahan kapinallisten johdossa oli eikä vain sorrettuja työläisiä ja torppareita.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulla on sentään oikea aikamuoto, nimitteli.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä yhtään demaria niissä juhlissa nähty koska oltiin niin itsenäisiä!
Ilmoita asiaton viesti
Tuo Nato ja ”lähteminen sotimaan ulkomaille” on vähän kaksijakoinen asia.
Miksi liityimme Natoon?
Vastaus lienee selvä, ainakin tavikselle: Itänaapurin aiheellinen pelko jonka se opetti meille hyökkäämällä Ukrainaan.
Jos näin on niin odotuksemme on että Nato-maista tullaan sotimaan meille jos itänaapuri aiheuttaa ongelmia.
Vastavuorisuus lienee hinta tälle avulle?
Tai sitten Naton pelotevaikutus pitää itänaapurin loitolla ellei sitten ole tulossa maailmanpaloa.
Ilmoita asiaton viesti
Naton jäsenyydestä neuvoteltaessa oltaisiin voitu sopia siitä, ettei varusmiehet ole komennettavissa muiden sotiin. Se neuvottelu jäi käymättä, koska kupattiin jäsenyyden hakemisen kanssa 30 vuotta. Siitä saamme kiittää demareita ja vassareita. Heidän johtonsa oli se este.
Nyt jouduttiin varomaan esittämästä mitään omia ehtoja. Venäjän pelko ajoi siihen.
Suomalaisen sotilaan on itse saatava päättää lähteekö hän muiden sotiin. Meillä on kyky itse päätellä onko se uhraus tarpeen. Se ei todellakaan voi olla valtiovallan eikä Naton päätös. Tästä on kyse.
USAssa opittiin viimeistään Vietnamin sodasta se, ettei ollut syytä lähteä toiselle puolelle maailmaa maatilan pojan tai opiskelijan sotimaan vaan mentiin Kanadaan turvaan. Poliitikkojen poliittiset ja ideologiset sodat eivät kuulu sodittaviksi kuin ammattisotilaille. Se on heidän oma valintansa.
Ilmoita asiaton viesti
Varmaankin olisi voitu neuvtella. Kuka tietää vaikka asia olisi ollutkin esillä? Ja tullut torpatuksi Naton toimesta.
Venäjän pelko ajoi Natoon liittymiseen. Mm. se muutti oman mielipiteeni.
Nyt voidaan jossitella. Jos olisi pyritty jäseneksi aikaisemmin niin ehdot olisivat ehkä olleet toiset eikä meillä olisi ollut kiire.
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen voisi aloittaa lukemalla NATOn peruskirjan (mutta yhdessä jonkun kanssa, joka Katekismuksen tapaan selittää, ”mitä se on”) ja seuraavaksi lukea samaan tapaan NATO SOFA -asiakrjan, niin ettei tulisi aivan yhtä hölmöjä kommentteja kuin nyt.
Taisi muuten oikeisto ajaa Suomen EU-jäsenyyttä kaikkein kiivaimmin. Oikeistolaiseen tapaan kukaan ei tullut lukeneeksi EU:n laajenemissuunnitelmista, puhumattakaan sen muista tavoitteista. Aivan kaikille nämä asiat eivät ole tulleet yllätyksinä.
Ilmoita asiaton viesti
Niin halpaan meni koko läntinen maailmakin 20-30- luvuilla. Väitettiin myöhemmin, ettei kukaan tietänyt mitä Saksa ja natsit tulivat tekemään. Sehän on potaskaa. Hitler kertoi kaiken kirjassaan Mein Kampf jo 1923.
Se lukutaito ei katso puoluekantaa tai koulutusta vaan ummärryskykyä.
Että sellaista.
Ilmoita asiaton viesti
Naton liittymistä jarrutti Suomen kansa jonka enemmistö sanoi Natolle EI ja Nato ei ota jäsenekseen maata jolla EI ole kansan enemmistön kannatusta takana.
Ilmoita asiaton viesti
On tuokin totta. Se vastustus oli enemmänkin varovaisuutta, johon oltiin totuttu jo pitkään Venäjän suhteen. Muita uhkiahan ei meillä ole juuri ollut sitten viikinkien ryöstöretkien.
Ilmoita asiaton viesti
”Varusmiesten pakko lähteä muualle sotimaan” on merkityksetöntä tarkoitushakuista saivartelua. NATOn 5. artikla velvoittaa valtion vain sellaiseen toimintaan, jonka se arvioi tarpeelliseksi palauttaa Pohjois Atlantin alueen turvallisuus ja ylläpitää sitä. Se ei siis todellakaan välttämättä edellytä edes puolustusvoimien kantahenkilökunnan — saati varusmiesten — lähettämistä yhtään minnekään Suomen rajojen ulkopuolelle, ja vaikka se arvioitaisiin välttämättömäksi, niin uskoisin, että vapaaehtoisia löytyisi tehtävään riittävästi. Kovin merkittävää osaa puolustusvoimista ei ulkomaille voitaisi kuitenkaan lähettää.
Ilmoita asiaton viesti
Erinomainen kirjoitus. EU ei ole se EU josta kansa sai äänestää. Kansalle kerrottiin itsemääräämisoikeutemme jäävän meille itsellemme, mutta miten on käynyt, poliitikkomme ovat luovuttaneet itsemääräämisoikeutemme askel askeleelta EU:lle ja nyt olemme muiden armoilla ja määrättävinä.
EU tulisi palauttaa alkuperäiseen ideaansa, itsenäisten valtioiden kauppa-alueeksi. Nykyinen EU on meille erittäin haitallinen ja saa nähdä miten hankalaan tilaan valtiomme ja kansamme vielä lähitulevaisuudessa joutuu.
Rikoslaissa on pykälä maanpetosrikoksesta ja se sanoo, että suomen itsemääräämisoikeuden luovuttaminen maan rajojen ulkopuolelle on maanpetosrikos. Mutta eiväthän lait ole enää aikoihin koskeneet kuin tavallista kansalaista, poliittiset päättäjät ja korkeimmat virkamiehet ovat täysin lakien yläpuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Onko Suomessa sota, aseellinen selkkaus tai miehitys käynnissä tai sellaisen välitön uhka?
Millaista yhteistyötä poliitikot ovat tehneet vihollisen kanssa tai esimerkiksi liittyneet vihollisen asevoimiin?
Jos em. tunnusmerkistöt eivät täyty, kyseessä ei ole maanpetos.
Tiedoksi Laitiselle ja kannattajille.
Ilmoita asiaton viesti
Käsitykseni mukaan suomessa on sodanuhka päällä ja onhan siihen varauduttukin monella tapaa. Samoin miehitys on ollut käynnissä jo EU:hun liittymisestä lähtien, sitä vain kutsutaan humanitääriseksi maahanmuutoksi.
Lakejahan voidaan tulkita miten tahansa, tämä Jussilankin pitäisi tietää. Vai oliko se niin, että näihin lakiasioihin ei Jussilan kannata puuttua, kun ne vaativat asiantuntemusta?
Ilmoita asiaton viesti
Sinulta vaadittava asiantuntemus puuttuu kokonaan, se on käynyt jo aikaisemmin selväksi, nyt entistä paremmin.
Ilmoita asiaton viesti
No sittenhän ollaan samassa veneessä. 😂
Ilmoita asiaton viesti
Meillä ovat Jussila mainitsemasi ongelmat toteutuneet ja pahenevat petoksen seurauksena. Kyllä sinäkin heräät lakikirjojen ääreltä, kun tilanne kehittyy.
Ilmoita asiaton viesti
Kehtaatko sinäkin väittää, että kyseessä on maanpetos?
Ilmeisesti täällä on jälleen jokin älykääpiöiden kokoontumisajo käynnissä.
Ilmoita asiaton viesti
Kehtaan väittää, että hallitusvalta on ylittänyt valtuutuksensa ja tekojen seuraukset rinnastuvat maanpetosrikosten vastaaviin.
Ilmoita asiaton viesti
Jussila tässä sinulle vähän luettavaa ja lakimiehenä varmaan ymmärrät luettavaa lakitekstiä.
https://www.kpflaki.com/post/rikoslain-luku-12-maanpetosrikoksista
”Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisen tunnusmerkistö on seuraava:
Joka tarkoituksenaan väkivaltaa käyttämällä tai sillä uhkaamalla taikka vieraan valtion sotilaallisen tai taloudellisen painostuksen tai tuen avulla
1) saattaa Suomi tai osa Suomea vieraan valtion alaiseksi,
2) irrottaa osa Suomea muusta valtakunnasta tai
3) muulla vakavuudeltaan näihin rinnastettavalla tavalla rajoittaa Suomen valtiollista itsemääräämisoikeutta
tekee teon, josta aiheutuu sanotun tarkoituksen toteutumisen vaara, on tuomittava Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantamisesta vankeuteen vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi. ”
Ilmoita asiaton viesti
”EU ei ole se EU josta kansa sai äänestää” No, Laitinen kerro mikä muu asia Suomessa ja maailmassa on samoin, kuin v-95 kun EU:n liityttiin.
Ilmoita asiaton viesti
Koko maailman asioista ei suomen kansa voi äänestää, joten maailman asioiden muuttumiseen ei suomen kansa voi vaikuttaa. EU sen sijaan on muuttunut paljonkin, siitä kun kansalaiset saivat sen jäsenyydestä äänestää. Eikä näistä muutoksista kuten esimerkiksi Euro jäsenyydestä ole kansa saanut äänestää, kuten ei liittovaltiokehityksestäkään.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus. Eipä tuohon ole paljon lisättävää. Sen verran rajojen ylittämisestä totean, että kun olen käynyt 104:ssä itsenäisessä valtiossa ja monessa useampia kertoja esim. USA:ssa 8 , Espanjassa 50, Thaimaassa 11, Unkarissa 12 jne…,
Niin voin todeta, että lähes joka paikassa ja joka kerta olen joutunut esittämään kelvolliset matkustusasiakirjat ja minusta se ainoa oikea ja kelvollinen tapa päästä maahan. Toki todelliset turvapaikan tarvitsevat ovat asia erikseen.
Ilmoita asiaton viesti
Älä, Hämäläinen, käytä me-sanaa, kun puhut omasta puolestasi. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että saamme EUsta ja läntisestä yhteisöstä tukea ja turvaa demokratiaamme kohtaan ja itäistä naapuriamme vastaan. Toki liittoutuminen merkitsee myös sitä, että otamme liittolaisemme huomioon ja toimimme yhteisten pelisääntöjen mukaan. Sooloilulla olisimme Venäjän tukevassa otteessa ilman pienintäkään suvereeniteettiä.
1960-luvun lopulta aina 1990-luvun alkuun asti meidän ministerimme kävivät hyväksymiskierroksella NL:n suurlähetystössä. Se oli nöyristelyn huipentuma, jonka jälkeen ei kannata itkeä, vaikka siitä alennustilasta irtautuminen tekee kipeää.
Itse näen, että esittämäsi ongelmat ovat aiheellisia ja on omissa käsissämme, kuinka hoidamme nämä kipukohdat. Asioiden ulkoistaminen EU:n lainsäädäntöön tai ”liittovaltiokehitykseen” on pelkästään asioiden vähättelyä ja kiertelyä. Suomi voi ja Suomen pitää vaikuttaa yhteisössä ja omassa maassa kansalaistemme parhaaksi. Toiminnan on syytä tehostua niin EU- kuin kansallisellakin tasolla.
Ilmoita asiaton viesti
Kliseiden jälkeen aloit kirjoittamaan asiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kuten täällä on joku muukin todennut, on pääongelma se, ettei Suomen edustajat osaa tai eivät välitä ajaa maamme intressejä millään foorumilla. Asia ei suinkaan parane jättäytymällä EU:n ulkopuolelle – pikemminkin päinvastoin.
Rajasekoilun lisäksi tuore esimerkki turvallisuuspolitiikasta on TP-UTVA:n käsittämätön päätös Ahvenanmaan konsulaatiasiassa, jossa uussuomettuminen yritetään peitellä juridiikan sumuverholla. On todella turhauttavaa ettei valtiojohto uskalla ajaa irtautumista tästä Suomen edun vastaisesta ja pelkästään Venäjän sotilaallisia tavoitteita edistävästä ”sopimuksesta”.
Tärkeintä on oman maan edun ajaminen, ei maailman halaaminen eikä oma uudelleen valinta.
Ilmoita asiaton viesti
Niin olisi aika tulkita juridiikkaa etujemme mukaan eikä aina niitä vastaan. Kyse on halusta ja sen puutteesta. Mallia voisi ottaa Välimeren maista. Siellä osataan ottaa osuuttaan enemmän.
Pienenä EUn jäsenmaana meidän tulee soveltaa vähemmistönsuojaa itseemme.
Ilmoita asiaton viesti
Täällä on nyt niin hyviä keskustelua, että ei mitään lisättävää.
Paitsi, tuliko se esille, että oli älyttömän tyhmää rikkoa hyvät ystävyysvälit ja Suomen itse tehdä ainoasta mahdollisesta uhasta kautta maapallon, itsellemme taas vihollinen hamaan tappiin? Pitämällä välit kaikin tavoin sotaisina ja syyttämällä Putinia jokaisesta sähkökatkosta ja vesisateesta.
Tästä valinnasta maksamme kaikki joka päivä (sähkö, korot, ruoanhinta, inflaatioa…) + tuhannet konkurssit.
”Mutta sanottiin suoraan.”
Ilmoita asiaton viesti
Suomiko toiminnallaan ne kivat välit rikkoi?
Ilmoita asiaton viesti
Suomi asettui Venäjää vastaan – myös sotilasliitossa, aseistamaan sen vihollista ja syyttämään Putinia kaikesta.
Ukrainan takia vaihdoimme hyvän kauppakumppanimme suureen kriisiin ja loputtomaan sodan uhkaan. Hyöty tälle toiminnalle oli nolla.
Ilmoita asiaton viesti
Oliko Ukraina Venäjän vihollinen? Siis ennen kuin Venäjä sinne hyökkäsi?
Ilmoita asiaton viesti
Venäjällä ja Ukrainalla oli keskinäsiä kriisejä jo vuosikausia. Yksi merkittävä oli se, että entisen Neuvostoliiton ja nykyisen Ukrainan alueella asuvia miljoonia venäjämielisiä kansalaisia kohtaan oltiin erittäin rasistisia. Heitä pahoinpideltiin, tapettiin, poltettiin jopa elävältä. Heitä asui paljon mm. Krimin alueella.
Ilmoita asiaton viesti
Älytön Venäjän vastainen uho on ollut typerää. Olisimme vähemmällä mökkälällä toimimalla saaneet aikaan enemmän kuin nyt. Kun puheyhteys on poissa, on yksi kanava vaikuttaa vähemmän. Lisäksi olemme ryssineet pitkäksi aikaa kaupallisen toiminnan edellytykset Venäjän suuntaan vielä vallanvaihdon tapahduttua ja sodan päätyttyä. Arvelen, että meillä ei tule olemaan asiaa naapuriin aikoihin.
Ilmoita asiaton viesti
Olemme Juha monesta asiasta samaa mieltä, mutta emme tästä. Kyllä venäläiset itse ovat sössineet suhteensa Suomeen, eikä naapurissa ymmärretä lainkaan minkälainen historiallinen painolasti heillä on taakkanaan. Viimeisimpänä esimerkkinä, voimakeinoilla uhkaamisesta, pakolaisten käyttäminen aseina itärajalla. Hieman liiottelen voisi todeta, että olemme jo sodassa – ja jälleen ilman sodanjulistusta. Valtiovalta ja ulkopoliittinen johto erityisesti on silti meillä kollektiivina ollut pääosin hyvin varovainen, etten sanoisi jopa uussuomettunut. Meidän, kansalaisten, pitää kuitenkin sanoa ääneen sen minkä oikeustajumme ja arvomme vaativat.
Ilmoita asiaton viesti
”Hieman liiottelen voisi todeta, että olemme jo sodassa”
Olemme juu ”sodassa” (tätä menoa ainakin pian), mutta ihan omasta syystä.
Viha Venäjää kohtaan on syynä paljolti propaganda. Ei meillä ole mitään todisteita siitäkään, että nämä maahantulijat olivat jotenkin tarkoituksella tänne organisoitu.
Jos Ukraina on tärkeä, niin ymmärrän asenteen, mutta eihän me näin reagoida muihinkaan sotiin. Olemme hyvää pataa mm. USA:n kanssa, joka hyökännyt laittomasti ties minne.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä sitä niin huolestuu eläkelläisen hyvinvoinnista
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärtäisin tällaista huutelua, jos Puheenvuoron äijäporukka omistaisi oman omavaraisen planeettansa. Mutta kun näin ei ole, Suomi ei ole Nato-jäsenyyden myötä tullut kokoaan suuremmaksi. Olemme päin vastoin hankalassa tilanteessa, josta selviämme vain rajat ylittävällä yhteistyöllä.
Suomen täydellinen ”suvereniteetti” yhtenäisessä ja yhteisessä Euroopassa on vain haavekuva ja hyvä niin.
Ilmoita asiaton viesti
Kukaan ei ole vaatimassa, ja minä vähiten, täydellisyyttä ilman ulkomaailman huomiointia. Kyse on siitä, ettemme ole lainkaan pitäneet puoliamme missään merkittävässä asiassa vaan myönnymme aina kaikkeen ulkopuoliseen komentoon.
EU itse unohtaa pokerina tuon yhteisen edun. Se laskee alueelleen miljoonia ja kärsii kulut ja haitat, vaikkei koko touhussa ole mitään järkeä. EUssa sallitaan rokottaa asiansa hoitaneita maita holtittomien hyväksi, jotka antaneet piut paut EUn talouskurille. Mitä yhteistä hyvää tällainen edistää?
Olen nähnyt kuinka surkeaa on meitä edustavien virkamiesten ja poliitikoiden kyky neuvotella sopimuksia ja sitoumuksia. Kyvyttömyys neuvottelu- ja vaikuttamistaidoissa on kansallinen piirteemme.
Se on synnynnäisen alemmuudentunteen seurausta, jota vaatimattomuuteen ohjaava kotikasvatus korostaa. Tästä on veroissa maksettu miljardeja ja sama jatkuu.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Melko samalla tavalla kirjoitin itsekin (#4017373) vaikka ehdit ensiksi painaa lähetä-nappia.
Ilmoita asiaton viesti
En ymmärrä suvereniteetin väheksymistä. Valtion suvereniteetti on tottakai aina suhteellista, varsinkin pienten valtioiden. Sitä kaventavat kansainvälisen oikeuden säännöt sekä sopimukset, jotka valtio on solminut. Mutta aivan turhaa on suvereniteetin vapaaehtoinen supistaminen pelkästään tyhmyyden, epäpätevyyden ja terveen itseluottamuksen puutteen vuoksi. Näin on meillä päässyt käymään monessa asiassa, jotka maiden välisissä sopimuksissa yksiselitteisesti kuuluvat kansallisesti päätettäviin. Mainitaan nyt esimerkkinä vaikka metsäpolitiikka, josta olen kirjoittanut tässä (Metsätkö päästölähde – miten ihmeessä?) ja tässä (Nyt mennään metsään – kaasu pohjassa). Puolustushallinto on ainoa alue, joka tulee mieleen, jossa on toimittu maan etu edellä, riippumatta virallisesta valtiollisesta liturgiasta. Siitäkin voimme ilmeisesti ensisijaisesti kiittää eräitä isänmaallisia virkamiehiä puolustusministeriössä ja ulkoministeriössä – ei niinkään poliitikkoja, muutamin poikkeuksin.
Äänestäjät valitsevat edustajansa oman maansa etuja ajamaan, niin Suomessa kuin muissakin maissa. Suomen etuja ajavat vain Suomen edustajat. Varsin huonolla menestyksellä. Miksi?
Vastauksen taisin jo antaa itse, ensimmäisessä kappaleessa.
Ilmoita asiaton viesti