Suomen surkeat eläkkeet – Osa 2

Meille selitetään, että Suomen eläkkeet ovat hyvää keskitasoa EUssa.  En tiedä mistä tämä valhe on peräisin, mutta faktat puhuvat toista.

Eläkkeiden palkkojen korvausaste on surkea

EUssa on liuta maita, joissa nettoeläke on 75-100% aiemmasta nettopalkasta. Näitä maita ovat mm Espanja, Portugali, Italia, Ranska, Tanska, Itävalta ja Hollanti. Suomessa eläkkeen palkkavastaavuus netto on noin 60% ja laskemaan päin.

Alhaiset palkat = alhaiset eläkkeet

Korkeat verot = surkeat nettoeläkkeet

Suomessa bruttoeläkkeet ovat alhaiset, koska palkat ovat pienet vaativissakin töissä. Vain noin 3% eläkkeistä on 4.000€ kuussa tai enemmän. Siitä jää käteen vaivaiset 2.700€ kuussa. Eläkkeiden leikkausvaatimukset ovat täysin järjettömiä.

Korkeat elinkustannukset = eläkeläisten surkea ostovoima

Varattomuuden kierteen kruunaa kustannustasomme. Se on järkyttävä ostovoimaan nähden.

Eläkkeiden korotukset lisäksi laahaavat jäljessä kiitos demari Paavo Lipposen taitetun indeksikorotuksen, mutta tämä on pikkujuttu kokonaisuudessa, jossa puolet työeläkkeellä olevista saa käteen alle 1.400€ kuussa.

Vuoden 2019 lopussa naisten keskimääräinen bruttotyöeläke oli 1 309€ kuukaudessa ja miesten 1 904€ kuukaudessa.

 

+4
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu