Suomi on nyt todella surkeissa hyppysissä

Kun on pakostakin joutunut seuraamaan Suomen poliitikkojen, virkamiesten ja juristien vuoden kestänyttä lässytystä ja haparointia edidemiaan liittyvissä rajoituksissa ja muissa päätöksissä, alkavat päreet palamaan rauhallisellakin ihmisellä.

Älyvapaa loppumaton keskustelu ihmisten perusvapauksista ja lainsäädännöstä kertoo kansamme luonteesta liikaa. Olemme nillittäjiä,  kyvyttömiä päättämään ja toimimaan nopeasti.

Jos on poikkeusolot niin ne vaativat poikkeustoimia. Se merkitsee sitä, että pykälät väistävät tai ne kirjoitetaan uusiksi, jotta uhka poistuu. On samantekevää kumminpäin edetään. Liikkumista rajoitetaan pakolla ja maskeja on pakko pitää julkisilla paikoilla sekä virustestit on tehtävä pakollisiksi ennen maahamme tuloa.

Meillä epidemian pääasiantuntijaksi on noussut perustuslakivaliokunta. Heidän mukaansa ovat rajoitusehdotukset  ylimitoitettuja. Kysyn millä tietämyksellä heillä on varaa tämä todeta, ja miksi heillä ei ole kykyä etukäteen sopia hallituksen kanssa soveltuvasta ehdotuksesta, kun hallitus ei siihen kykene.

Näitä toimijoita epidemian ympärillä on järjetön määrä eikä hallintaa missään.

***

Jos taasen lähdemme siitä, ettei mitään poikkeuksellista ole meneillään eikä epidemia ole kehittymässä merkittävän vaaralliseksi niin jatketaan ilman rajoituksia. Eletään kuten ennenkin kuin ellunkanat. Sehän meiltä käykin luonnostaan vähän kaikessa.

Mitään muuta mietittävää ei tässä tilanteessa ole kuin valinta siitä onko meillä vakava tilanne vaiko ei. Muu on epäoleellista kuten pääseekö Jani-Petteri harkkoihin, vanhemmat matkustamaan ja nuoriso kapakoihin sekä festareihin.

Olen kyllästynyt näkemään Marinin  puhuvan täyttä potaskaa joka päivä töllöttimeni ruudussa. Nyt illalla hänellä oli sama virsi kuin viikosta toiseen; hallitus neuvottelee ja tietenkin seuraa tiukasti tilannetta. So what.

***

Seuraavaksi ruutuun tulee ulkoministerimme. Hän on keksinyt, että  neuvotellaan Afganistanissa Talebanin kanssa, joukon, joka on epäluotettavin mahdollinen sopimuskumppani.  Haavisto antaa lisäksi kuvan, että hän on ollut hommaamassa 13 miljardia dollaria Afganistanin lasten koulutukseen. Tämäkin valhe pitäisi ottaa tosissaan. Omaakaan ISIS -väkeämme ei ole saatu tutkinnan alle teoistaan.

Tällaiseen hallitukseen meidän pitäisi sitten olla tyytyväinen.

+13
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu