Suomi on selkeästi matalapalkkojen maa

Olen kauhulla seurannut miten ihmisten taloudellinen ahdinko ln lisääntynyt Suomessa 2000-luvulla.

Suomi on maailman kalleimpia maita elinkustannuksiltaan ja samaan aikaan palkkataso on pohjasakkaa A-luokan länsimaiden joukosssa. Kokonaisuus on lähes täydellinen katastrofi, kun hännän jatkoksi lisätään eräs maailman korkeimmista verokiiloista.

Täydellisen katastrofin kruunaavat erittäin pienet eläkkeet. Eläkkeiden korvaustaso palkkoihin nähden on surkea 50% ja risat.

**

Iltalehti tänään kertoi Finnairin lakon palkkataustoista seuraavaa:

Palkkataulukon mukaan aloittavan työntekijän peruspalkka on vain noin 1.200 euroa kuukaudessa. Sen sijaan kaikkein kokeneimpien, yli 29 vuotta työskennelleiden kohdalla bruttopalkka nousee 2.500 euroon. Yli kahden vuoden kokemuksella lentoemäntä tai stuertti tienaa noin 1.545 euroa, kymmenen vuoden työvuosilla puolestaan vajaa 2.180 euroa  kuukaudessa. Lentoemon keskimääräinen ansio on lisineen 2.205 € kuussa.

Eihän noissa palkoissa ole hitusenkaan järkeä ja silti yhtiö odottaa henkilöstön tinkivän ”eduistaan” huonosti johdetun yhtiön hyväksi.

+12
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu