Suomi on reilu prosentti viidestä prosentista

Näin presidenvaalien keskellä keskustelemme melko mahtipontisesti maailmanpolitiikasta. Tutkimme tarkkaan ehdokkaiden näkemyksiä siitä miten maailmaa pitäisi Suomen ulkopolitiikalla hoitaa. Ehdokkaiden arvot ovat tuiki tärkeitä ja suurta viisautta odotetaan heiltä  maailman kriisien ratkaisemisessa.

Sanoisin kuitenkin, ettei meidän huolillamme ole mitää merkitystä maailmanmenossa kuten ei sillä tuleeko kuka presidentiksi.

Jo Spede tiesi, että Uuno Turhapurokin kelpaa virkaan mainiosti ulkopolitiikan osaamiseltaan. Me olemme nimittäin vain ulkopuolisen sanelun kohteena, emme maailmaa mihinkään ohjaamassa.

EUn väestö on kohta vain 5% globaalista populaatiosta ja Suomen väestö tuosta EUn väestöstä reilu 1%.

Emme taida oikein ymmärtää asioiden mittasuhteita luullen olevamme Euroopassa edelleen maailmannapa kaikessa kuten moraalissa ja arvoissa, talousmahtina, tieteissä ja oikeusvaltion perikuvana. Pian emme ole sitä missään asiassa vaan reuna-alue. Kiitos hieman nöyryyttä ja realismia tähän megalomaaniseen maailman halaukseen.

 

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu