Suomi on jäänyt palkkakuoppaan ja jatkaa vajoamista

US kirjoittaa tänään etusormea osoittaen kuinka  valtion virkamiehet voivat ansaita jopa kymppitonnin kuussa. Valtion palveluksessa olevien johtajien ylin desiili saa 9.663€ kuussa. Tähän joukkoon kuuluu 200 johtajaa noin 79.000 valtion virkamiehen joukossa.

Totuus on se, että näistä palkoista ei jää kuin reilut puolet käteen verojen jälkeen. Tilanne on vieläkin surkeampi, kun katsotaan nettotulon ostovoimaa Suomessa.

Palkkatasosta yritetään silti maalata parempi kuva. Yksi keino on nähdä bruttotulojen verojen osuus myös jonain ansiona, kun meidän pitäisi puhua vain nettotuloista

Palkat ovat Suomessa kaikilla taulukkotasoilla ja yleis- ja liittosopimuksilla heikot.

Olen itse jo työeläkkeellä ja ihmettelem miksi suuren joukon palkat ovat reilusti alle 3.000€. Eläkeyhteenvetoni mukaan eläkkeeni perusteena oleva ansio oli 1988-90 lähes 6.000€ kuussa (34.000mk). Tein aivan tavallista it-alan päällikön tulosvastuullista työtä.

Jotain on pielessä siinä miten työn tuottama lisäarvo jaetaan tai siinä miten työn tuottavuus toteutuu. Osakkeiden arvot voivat jopa moninkertaistua, mutta palkat polkevat paikallaan tai korotukset ovat mitättömiä. Vievätkö sijoittajat ja keinottelijat yhä enemmän välistä?

Nyt laukkaavalle inflaatiolle ei ole mitään kustannusperusteita. Yritykset vain nostavat hintoja, koska mikään ei niitä siitä estä. Vain kysynnän ja kulutuksen lasku saa inflaation kuriin.

Suomalaisten työntekijöiden ostovoimaa on lisättävä merkittävästi. On harhautusta puhua heikompien palkkojen puolesta kuten ns asiantuntijat tekevät kertomatta miten ostovoima silti paranee, mikä on välttämätöntä.

Julkishallintoa pitää supistaa tuntuvasti tehostamalla sen toimintaa, pienentämällä hallintoa ja karsimalla pois toimintoja, joita ei kuulu hoitaa verovaroilla

Meidän muutettava voimakkaasti suomalaisten käsityksiä riittävistä ja hyvistä ansioista. Palkkaerojen on myös annettava kasvaa.  On sekä motivoitava parempiin tuloksiin ja laatuun että maksettava niistä.

Palkkakateudesta päästään eroon maksamalla hyvin, kun työntekijä tuottaa hyvin eikä vain virassa istumalla tai tutkinnon perusteella.

 

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/palkka-jopa-9663-kk-tallaisille-tienesteille-valtion-viroissa-paasee-huima-ero-naisilla-ja-miehilla/572baad2-6d00-4824-8b9a-c998f0a8af75

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu