Syy USAn poliittiseen sotkuun on sen järjestelmässä

Taivastelu presidentin vaalien mielettömyyksistä ei johdu mistään muusta kuin USAn typerästä hallintomallista. Siihen on sisäänrakennettu kaikki avaimet ongelmiin.

Jos 330 miljoonan kansakunnassa annetaan täysin päätön valta presidentille niin on tehty suurin virhe. Sama virhe on mm Kiinassa ja Venäjällä.

Sen seurauksena ei kannata puhua mistään demokratiasta näissä maissa.

Toinen virhe on USAssa sen kaksipuoluejärjestelmä. Molemmat puolueet ovat pitkälti samanlaisia oikeistopuolueita (eurooppalaisesta näkökulmasta). Niillä on yhtä paljon eroa kuin saman sarjan jääkiekkojoukkueilla. Se johti nytkin siihen, että molemmilla puolueilla on  suurin piirtein yhtä suuri kannatus. Silloin ei voi selvinpäin väittää, että voittoon riittäisi yli 50% annetuista äänistä. Se ei ole mikään voitto käytännössä. Vain 66% käytti äänensä ja tämä oli paras tulos maan historiassa.

Lisään tähän sen, että 80 miljoonaa ääntä jäi siis saamatta, koska tämä joukko ei äänestänyt lainkaan. Se ei tarkoita, etteikö näillä ihmisillä olisi poliittista kantaa, joka vaikuttaisi heidän toimintaansa. Pelkästään valinta kahden porvaripuolueen väliltä ei ole mikään vapaa valinta.

Maan äänestysjärjestelmä on idioottimainen ja sen tekniikka antiikkista. Äänestämään pääsyä joutuu jonottamaan ja luottamus järjestelmään ei USAn kaltaisessa maassa voi olla suuri. Syynä tähän näytöt historiasta kykyyn huijata keinolla millä tahansa kansaa.

Politiikassa on päässyt hengestään, joutunut väkivallan kohteeksi ja salakuunnelluksi, omien vakoilujärjestöjen sekä valheellisten syytteiden kohteeksi. Puolitotuuksien kertominen on päivittäistä touhua ja tunnettujen rikollisten kanssa kaveeraus on tavallista etujen saamiseksi.

Loppusilauksen surkealle polittiselle järjestelmälle tekee korruptio, joka on eittämätön osa useimpien poliitikkojen uralla. He myyvät vaikka sielunsa saadakseen vaalirahoitusta yrityksiltä ja varakkailta. Nämä rahat eivät ole vastikkeettomia vaan niitä vastaan odotetaan palveluksia. Tämän päälle tulee valtava lobbaukseen liittyvä korruptio.

USA ei siis ole demokratia kuin muodollisesti. Maan poliittinen järjestelmä on umpimätä ja oikeuslaitos poliittinen. Meidän ei tarvitse yhtään ihmetellä viime aikojen tapahtumia Washingtonissa. On naivia tehdä niin.

En olisi itse halunnut äänestää presidenttiä näissä vaaleissa, jos olisin ollut jenkki. Toinen ehdokas on persoonallisuushäiriöinen vanhus ja toinen vielä vanhempi selkeästi dementiasta kärsivä, mikä ilmenee hänen usein täysin sekavasta puheestaan. Molemmat herrat ovat käyttäneet poliittista luottamusasemaansa omien ja perheensä bisnesten hoitoon jopa USAn etujen vastaisesti. Vähemmästäkin sitä turhaantuisi ja jättäisi äänestämättä.

Eikö USAn järjestelmä pysty parempia vaihtoehtoja kansalleen tarjoamaan?

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu