Taas yksi turha yhteiskunta”tieteellinen” väitöskirja

Suomalaisten syvä usko akateemiseen koulutukseen ja tutkimukseen ui syvissä vesissä kansakunnan sielussa ilman tervettä kritiikkiä.

Hesari on tapansa mukaan julkaissut taas jutun yliopistojen tietoarkusta eli sosiologisen alueen hutkimuksesta.

Afrikkalainen Suomessa väitellyt Quivine Ndomo on tuottanut selvityksen akateemisesti koulutettujen  maahanmuuttajien kohtaloista Suomen työmarkkinoilla:

The Working Underclass: Highly educated migrants on the fringes of the Finnish labour market eli Työväen alaluokka: Korkeasti koulutetut maahanmuuttajat Suomen työmarkkinoiden laitamilla.

**

Tuloksena tutkimuksesta on, että mamuja sorretaan työmarkkinoilla. He eivät saa koulutustaan vastaavaa työtä. Väärin on myös se, että on osattava suomea.

Suomen maahanmuuttohallinto ja kotouttamisen instituutiot muokkaavat väitöksen mukaan maahanmuuttajista Suomen työmarkkinoille alisteista työvoimaa.

Ndomo haastatteli tutkimusta varten 51:tä EU:n ulkopuolelta tulevaa maahanmuuttajaa, joista suurin osa oli mustia afrikkalaisia.

**

Ainoastaan yhteiskunta”tieteiden” alueella voidaan väitellä tohtoriksi näin kököillä perusteilla.

Ndomo valittaa, että muuttaja ei saa kunnon töitä Suomesta, jollei osaa hyvin suomea. Hän on varma: Suomella ei ole varaa hukata tietotaitoa, jos se aikoo pärjätä kansainvälisessä maailmassa. Kysyn mitä tämä nuori kenialainen tietää kansainvälisestä maailmasta. Eipä mitään.

Yliopistokoulutus ei tuota yhtään työelämään valmista tekijää vaan harjoittelijoita, joille on annettu teoreettisia tietoja, ei kokemusta. Ammattitaito hankitaan töissä.

Länsimaissa työllistyy hankkimalla koulutuksen, jolle on kysyntää. Kussakin maassa on kansalainen itse vastuussa valinnoistaan eivätkä viranomaiset.

Normaalia on myös se, että työssä on osattava hyvin maan virallisia kieliä, jollei halua päätyä Wolt-kuskiksi tai McDonaldsiin kympin tuntipalkoille.  Suomessa ei englanti ole virallinen kieli.

Tohtori Ndomo varmaan on osannut sen selvittää Googlen avulla ennen Suomeen muuttoa. Jos olisi sen tehnyt niin väitöskirjaa ei olisi tarvittu.

Ihmettelen mihin työhön nyt pitäisi Ndomo sitten Suomessa palkata tällä osaamisella.

**

Toivoisin, että yliopistomme lakkaavat törsäämästä verovaroja tällaiseen nollatutkimukseen.

https://www.hs.fi/talous/art-2000010140817.html

Lisää outoa tutkimusrahoitusta:

https://akareport.aka.fi/ibi_apps/WFServlet?ekaLataus=0&IBIF_ex=x_RahPaatYht_report2&UILANG=fi&SANAHAKU=&ETUNIMI=&SUKUNIMI=&SUKUPUOLI=_NONE&HAKU=202100000000921&ORGANIS=FOC_NONE&TUTKDI=FOC_NONE&TMK=KY&PAATVUOSI_A=2011&PAATVUOSI_L=2022&LAJITTELU=PAATOS&TULOSTE=HTML

https://akareport.aka.fi/ibi_apps/WFServlet?ekaLataus=0&IBIF_ex=x_RahPaatYht_report2&UILANG=fi&SANAHAKU=&ETUNIMI=&SUKUNIMI=&SUKUPUOLI=FOC_NONE&HAKU=202200000000966&ORGANIS=FOC_NONE&TUTKDI=FOC_NONE&TMK=KY&PAATVUOSI_A=2011&PAATVUOSI_L=2023&LAJITTELU=PAATOS&TULOSTE=HTML

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu