Tarvitaan aivan uusia huumehoitoja

Hesari kirjoittaa linjansa mukaisesti huumeiden käyttäjiä ymmärtävästi. Kun nuorta ahdistaa niin toki tartutaan huumeisiin ja yhteiskunnan tehtävä on tarjota tietenkin heti korkealuokkaisia palveluita.

Hesari tai kukaan muukaan ei kysy, mikä täällä maailman vähiten vaativassa maassa käyttäjiä ahdistaa. Johtuisiko siitä, ettei vaadita mitään eikä tarvitse kantaa vastuuta itsestään. Tarjotaan vaan laajenevaa määrää ilmaisia palveluita.

Nähtyäni nuoria, jotka ovat huumeiden käyttäjiä, olen vakuuttunut siitä, että heillä ei nimenomaan ole mitään todellisia ongelmia vaan tekemättömyyden tyhjiö ja epätasapaino koettujen oikeuksien sekä velvollisuuksien välillä. Ongelma johtuu myös siitä, ettei heidän elämäänsä haluta puuttua tehokkaasti ohjaamalla. Heidän omaa tahtoaan kunnioitetaan aivan liikaa. Laki suojelee heidän harrastustaan ja ns asiantuntijat.

Tästä kertoo poliisin raportti:

Poliisin rikostietojärjestelmän mukaan vuosina 2018–2020 poliisi ohjasi Helsingissä hoitoon 3 947 päihdeongelmaista ihmistä. Heistä vain viisi toimitti myöhemmin poliisille todistuksen hoitoon pääsystä.

Kyse ei ole siitä, että Suomessa vapautuisi vuodessa vain kaksi hoitopaikkaa pössyttelijöille ja piikittäjille. Näin käy siksi, että luotetaan huumeveikon omaan vastuuseen itsestään. Sitähän ei ole.

Jo huumeiden käytön alkuvaiheessa nuori tulisi pakko-ohjata työleirikommennukselle, jossa hänet eristetään huonosta kaveriseurastaan ja opetetaan työntekoa vastineeksi ylöspidostaan.

Ruumiillinen työ on tehokkainta terapiaa ja sitä riittää yhteiskunnassa. Parin vuoden työleiri auttaisi monia paremmin kuin mikään terapia, psykiatri, sosiaalitäti tai ymmärtävä huumetuki tai nappivieroitus.

Tarvitaan siis täysin uusia menetelmiä yhä lisääntyvään ongelmaan. Ymmärretään, että huumeiden käyttö on aina oma valinta ja uhri ei ole huumeiden käyttäjä vaan yhteiskunta, joka kantaa kustannukset harrastuksesta ja sietää huumeveikkojen rikokset.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008835850.html

+15
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu