”Tehtäväni on antaa Facebookille kasvot”

Näin toteaa Salla Aura, joka on valittu Facebookin johtotehtäviin EUn markkinoilla. Auran tehtävä on toimia jättiyrityksen EU -asioiden johtajana. Tämä on melkoinen saavutus suomalaiselle.

Aura ottaa voimakkaasti kantaa Facebookin ja Twitterin kaltaisten some-alustojen sallimaan sananvapauteen. Hän näkee tärkeäksi, että Facebook lisää systeemiinsä herkkyyttä poistaa mielipiteitä ja väitteitä, joita ei voida hyväksyä. Tarvitaan tarkempaa filtterointia ja sensurointia hoitavia algoritmeja.

Aura ei tietenkään mainitse kuka määrittää mikä on luvatonta. Hän ei tyydy selvästikään vain siihen mikä on lainsäädännössä määritetty luvattomaksi. Ilmeisimmin Facebook ottaa kasvavan roolin sensuurissa, muuten ei asiaa voi ymmärtää.

Facebookilla on ehkä 4 miljardia käyttäjää globaalisti, joista 410 miljoonaa EUssa. Yrityksen asema yhdessä Twitterin kanssa mielipiteiden hallinnassa on kasvamassa huolestuttavaksi keskittymäksi, jonka valta, omistus ja tekniikan ydin on USAssa.

Aura ilmoittautui itse NATOn ja EU-liittovaltion kannattajaksi. Hänellä on vuosien ura takana Kokoomuksessa ja EUn ytimessä Junckerin ajatushautomossa. Miten paljon tällainen tausta vaikuttaa hänen haluunsa vaikuttaa EUn arvosteluun tai NATO-vastaiseen kritiikkiin somessa? Auralla on loistava paikka vaikuttaa satojen miljoonien ajatteluun ainakin epäsuorasti ja hänellä on esimiehensäkin lausunnon mukaan kova draivi päällä eli halu vaikuttaa.

Facebook esitetään Auran haastattelussa ihmisistä huolehtivana ja yhteiskuntavastuullisena yhtiönä. Totuushan on toinen. Kun kuuntelee lukuisten USAn tiedustelupalveluiden entisten johtajien ja asiantuntijoiden todistuslausuntoja niin käy selväksi kuinka amerikkalaiset some-alustat luovuttavat käyttäjiensä profiilitiedot ja viestinnän vakoiluorganisaatioille katkotta. Tämä urkinta on globaalia ja sitä tehdään lähinnä USAn poliittisen ja taloudellisen vallan hankkimiseksi eikä niinkään terrorismin torjumiseksi kuten Hollywood antaa ymmärtää. Muiden kuten Kiinan, Venäjän ja brittien harrastama globaali urkinta tulee tämän päälle, mutta se ei liity tähän aiheeseen.

Me kerromme kaiken itsestämne somessa ilmaiseksi. Listaamme koulutuksemme, työpaikkamme, perheemme, harrastuksemme, matkailumme, ystävämme, ansiomme, ajatuksemme, poliittiset mielipiteemme, jäsenyytemme, kuvamme ja yhteystietomme muiden muassa.

Adolf Hitler ja herrat Himmler, Göbbels sekä Heydrich olisivat saaneet orgaismin, jos heillä olisi ollut Facebookin kaltainen tietolähde lähes kaikista ihmisistä. Mietimmekö koskaan, että näitä despootteja on nykyäänkin ja tarve ihmisten hallintaan on suurempi kuin milloinkaan aiemmin.

Onko Aura ajatellut toimen vastaanottaessaan antaneensa kasvot kaksinaamaiselle isännälle? Vai onko hän vain sinisilmäinen suomalainen.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006625036.html

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu