Teollisuuden matalat ansiot

Teollisuudessa tienaa vähän

Teollisuuden säännöllisen työajan keskiansio on 2.800€ kuussa. Verojen jälkeen siitä jää karvan yli 2.000€. Sen saa maahanmuuttajakin tekemättä yhtään mitään.

Ansiokehityksen muututtava

Suomessa on erittäin heikko palkan ostovoima lähes kaikilla aloilla. Tähän on saatava muutos.

Palkan suuruus ei ole siis ratkaiseva vaan ostovoiman suuruus. Hinnat tulisi ilmaista myös kertomalla kuinka monta työpäivää tai -kuukautta vie jonkin tuotteen hankinta jollain ammattialalla.

Maksoin aikanaan ensimmäisen asuntoni Hesasta alta kuuden vuoden ansiotuloilla, joista vain osa meni asuntoon. Matkustin paljon, pukeuduin hyvin, söin ravintoloissa ja ajoin laatuautoa. Asunto oli 57m2 uusi kaksio.

Paljonko menee työvuosia nykyään samaan. Tätä on poliitikkojen syytä miettiä eikä luottaa markkinavoimiin tai kehottaa palkkamalttiin tai kehottaa ihmisiä asumaan vuokralla yksiöissä.

 

 


Kuva: unplashed ©

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu