Teollisuus: Suomi on ikääntyvä ja velkaantuva maa

Teollisuusjohtajat on saatu esiin kabineteistaan kiitos Marinin hallituksen toiminnan. Suomen kansalle on terveellistä kertoa missä mennään ja mitä edessä.

Totuus on kipeä. Suomi vanhenee, velkaantuu ja julkinen sektori kasvaa kuten verotus. Maahanmuuttajat ovat pääsääntöisesti varoja kuluttavia  vuodesta toiseen eivätkä tuottavia ja yhteiskuntaa rahoittavia. Huoltosuhde on surkea eli yhä harvempi elättää yhä useampaa itsensä lisäksi.

Palkat ja eläkkeet junnaavat paikallaan ja elinkustannukset ovat EUn huipputasoa. Ihmisten tuloista menee monella puolet asumiseen. Eläkeläisköyhyys on mittavaa ja kasvaa tulevaisuudessa, koska nuoremmalla polvella on monilla epäsäännölliset ja pienet tulot, joista kertyvä eläke on mitätön.

Kun saamme täyden laskun virusepidemiasta niin olemme liemessä. Jo entiset velat ovat raskaat ja lisää tullaan ottamaan.

Mitä tekee hallitus? Se soveltaa  feminististä intersektionaalista hallitusohjelmaa, on huolissaan sukupuolisista vähemmistöistä ja maahanmuuttajien liian pienistä asunnoista ja muuttajien kotouttamisesta. Hallitus jakaa rahaa pitkin maailmaa ilman vastiketta, EUsta kehitysmaihin. Kun lukee UMn tukirahoituskohteiden listan vm 2020, voi pahoin. UMn holtitonta toimintaa ja varojen käyttöä osoittaa ISILin naisväen pelastaminen sikäläiseltä rikostuomioistuimelta.

Erityinen huoli on kuitenkin poistettu. 4.000 maahanmuuttajaa on saanut polkupyöräkoulutuksen verovaroilla ja moni myös fillarin. Tämä kuulemma voimaannuttaa heitä, emme vain tiedä mihin.

Milloin hallitus herää todellisuuteen. Se ei voi jatkaa rahan jakelua velalla ja veroja kiristämällä.  Suomi kuristuu hengiltä tällä tyylillä ja kysyntä tyrehtyy ostovoiman pienentyessä sekä  investoinnit jäädytetään. Sadat tuhannet suomalaiset ovat jo ulosotossa ja vielä enemmän perinnässä. Yhä useampi työssä käyvä tarvitsee sossunluukkua selvitäkseen, palkat ovat niin mitättömiä ja työsuhteet katkonaisia.

Tarvitsemme aikuisen hallituksen, joka hallitsee talouselämän asioita ja tuntee yritystoimintaa, joka rahoittaa maan sossun. Nyt ei enää riitä, että ministerit pitävät sievässä mekossa viikottain tiedotustilaisuuden koronaepidemian tilasta ja kansaa luulee kaiken muunkin olevan hallinnassa.

Kansa luulee jo, että kuuden tunnin työpäivä tulee eikä edes palkka siitä laske. Näin hallitus harhauttaa hyväuskoisia. Kansalle kerrotaan, että lyhyt päivä parantaa myös työhyvinvointia, mutta unohdetaan mainita Suomessa työpäivien olevan jo ennätyslyhyitä.

Hallituksen tehtävät ovat Suomessa eikä Brysselissä tai Afrikassa ja Syyriassa. Maan poliittisen johdon on kyettävä ohjaamaan työkykyisiä töihin. Jollei töitä löydy yksityiseltä sektorilta niin asumistukia ja muita vastaan väellä on teetettävä töitä julkishallinnossa, töitä on määrättömästi. Kotona makaamisesta ei tule maksaa työkykyiselle mitään. Sellainen luulo, että on oikeus elää toisten kustannuksella on kitkettävä juuriaan myöten pois

Työttömien on päästävä kunnolliseen koulutukseen eikä vain pikakursseille. Eläkeläisiä on houkuteltava töihin palkan ja eläkkeen erillisellä verotuksella, jolla vältetään sairas progressio. Työn määrä ei ole vakio nimittäin. Tekemällä työtä ei vie työtä toiselta vaan luo lisää työtä.

Kansan ostovoimaa ja varallisuutta on lisättävä tuntuvasti. Se alkaa asumisen kustannusten pienentämisestä. Kaikki asumiseen menevä pienentää ostovoimaa, kysyntää ja siten työllisyyttä. Kaupungeissa tonttimaata on ryhdyttävä antamaan kuntalaisille ilmaiseksi. Gryndereiden sijaan kunnan ja valtion on tuotettava asuntoja omakustannushintaan. Asunnoilla keinottelua ei pidä tukea.

Taloudellisesti kuolleiden kuntien asukkaita tulee auttaa asunnon hankkimisessa alueilta, joilla on töitä. Heidän hinnan romahduksen kokeneiden asuntojensa loukusta on päästävä irti nopeasti ennen asukkaan työttömyyden kroonistumista.

Heikosti työllistyneitä tulee ottaa yrityksiin kisällinoppiin. Tämä koskee erityisesti nuoria. Näin on tehty  menestyksellä Saksassa. Kokeneet ammatti-ihmiset opettavat tehokkaimmin.

Nuoria on koulutettava yritystoimintaan pätevien käytännön osaajien toimesta eikä korkeakoulun teoriaa paasaavien  lehtoreiden. Nuoria pitää kannustaa opiskeluun ja työntekoon myös  ulkomailla. Laajan kielitaidon ja kulttuuriosaamisen merkitys kasvaa koko ajan globaalisti.

Yrittäjien vastuuta ja riskejä on voitava oleellisesti vähentää. Yrittäjiksi ei ryhdytä, jos on vaara joutua loppuiäkseen maksumieheksi yrityksensä epäonnistuessa. Yritystä ei saisi koskaan liittää sen omistajan vastuisiin, jos hän ei tee talousrikosta. Eli ei yksilön takauksia yrityksen lainoihin. Moni ei uskalla yrittää ylisuurten vastuiden takia

Pienellä eläkkeellä olevia terveitä vanhuksia voidaan auttaa ohjaamalla heitä asumaan niissä EUn maissa, joissa pienikin eläke riittää mukavaan elämään toisin kuin Suomessa.

Nuoria on opastettava oman asunnon hankintaan. Vuokralla asuminen varsinkin kaupungeissa on köyhyysloukku viimeistään eläkkeelle jäädessä. Tulevaisuudessa ei välttämättä ole enää varaa vuokratukien maksuun.

Kulupuolella voidaan säästää miljardeja käynnistämällä suomalaisten kansantautien seulonnat. Pelkästään diabeteksen osalta säästettäisiin huimia summia taudin varhaisella hoidolla.

Valtiovallan tehtävä on tukiverkkojen laajentamisen sijaan ohjata kansaa omatoimisuuteen ja vastuun ottamiseen itsestään nykyistä enemmän. Se on maailman tapa emmekä pääse sitä pakoon lisäämällä sosiaalipalveluita, joihin meillä ei todella enää varaa.

 

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu