Terroristimme tuomiolle Syyriassa

Hyviä uutisia Syyriasta

Kurdihallinto on ehdottanut, että oletetut suomalaiset terroristinaisemme voidaan tuomita Syyriassa kurdihallinnon tuomioistuimissa.

Tätä on odotettukin. Toimitaan lopulta kuten on normaalia. Rikoksesta epäillyt tutkitaan ja tuomitaan tekomaassa maan lakien mukaan.

Haavisto sekoilee

Ministeri Haavisto jo ehti sanomaan, että Suomi ei hyväksy kuolemantuomioita. Onko tulossa narunjatkoksi johtavia tuomioita, sitä ei tiedetä. Kuitenkin tuli mitä tuli, se ei kuulu Suomelle eikä Haavistolle. Asia on täysin paikallisen tuomioistuimen ja lakien määräämä.

Tuomioiden jälkeen

Ainut oikeasti huolestuttava asia on mitä tapahtuu terroristeille näiden rangaistusten jälkeen.

He eivät ole yhteiskuntakelpoisia minkään vankeustuomion jälkeen, jos osoittautuu, että he ovat osallistuneet äärimmäisiin tekoihin. Se ilmenee myös heidän vastuuttomuudessa lastensa suhteen.

On rikoksia, joita ei voi sovittaa millään kokonaan ja tulla täysin normaaliksi kansalaiseksi. Tämän käytännön merkitys on tajuttava Suomessa eikä vain nähtävä asiaa siten, että oikeuslaitoksen prosessi hoitaa homman loppuun. Sitä se ei tee.

Lopuksi

Uutistietojen mukaan ei leiriltä ole edes hakemalla löydetty suomalaisia asukkaita kuin muutama. Monet  pakoilevat 70.000 ihmisen massassa ja käyttävät muita nimiä. Koko kurdien ehdotuskin oikeudenkäynneistä voi kaatua vielä, kun poliitikkomme alkavat säätämään toden teolla. Tilanne on lähinnä absurdi.

 


Kuva: © unplashed free pics

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu