Sammio
Kirjaudu blogeihin

Tiedote

Parhaat blogit kerran viikossa – tilaa uutiskirje tästä –>

Tiedätkö mitä lapsellesi koulussa opetetaan

Tiedän, että kouluissamme on ollut sitten 70-luvun hyvin progressiivisia näkemyksiä  vasemmistolaisten opettajien keskuudessa. Tiedän, koska olin silloin itse opettajana ja kuuntelin opettajien huoneessa vasemmistolaisten nuorten opettajien haukkuvan rintamalla olleita vanhempia opettajia natseiksi ja lahtareiksi. Sellaista faktaa heistä pukkasi tuolloin.

Nyt luettuani Hesarin jutun,  edistyksellisyys näyttää olevan kouluissa jälleen vikaraiteilla ja pahemman kerran.

Nuoret opettajat jutussa kertovat kuinka he kertovat pikkulapsille moninaisista sukupuolista ja identiteeteistä. Tälle on kuulemma valtava tarve pientenkin lasten keskuudessa

Surullista on, että opettajat ja koulu ovat lähteneet mukaan tähän markkinointiin, jonka opeilla ei ole mitään eläintieteellistä pohjaa. Sosiologit, psykologit ja psykiatrit eivät sukupuolta määritä, mutta he voivat kenties auttaa ihmisiä, joilla on oma-aloitteisesti havaittu identiteettiongelma.

Sukupuolia ei ole liutaa vaan kaksi edelleenkin. Sen lisäksi on fysiologisia kehityshäiriöitä, mutta ne eivät ole sukupuolia. Sukupuoli ei myöskään ole tunne.

Jos lapsien päät sotketaan tällaisilla opeilla, heille tehdään valtava karhunpalvelus. Kesken kehitystään olevalle lapselle ei tuo helpotusta kertoa, ettei hän kenties olekaan tyttö tai poika, joksi hän on syntynyt.

Ei ole lapselle hyväksi myöskään ”valistaa” häntä siitä, että tuntemusten mukaan määrittyy sukupuoli, identiteetti ja se antaa oikeuden jonkin uuden  persoonapronominin käyttöön ja velvoittaa muut myös sitä käyttämään.

**

Hesarin artikkeli väittää, että ”omaa sukupuoltaan kuitenkin näyttäisivät pohtivan sadat lapset. Tähän viittaa viime lukuvuonna Helsingissä toteutetun Koulun hyvinvointiprofiili -kyselyn vastaukset. Yli viisisataa lasta ruksi sukupuolen kohdalla jotain muuta kuin tytön tai pojan.

Kyselyyn vastasi 9 772 oppilasta 1.–6. luokilta, ja heistä 0,7 prosenttia valitsi sukupuolekseen vaihtoehdon ”muu” tytön tai pojan sijaan. 4,5 prosenttia vastasi ”en halua määritellä”.

On päivänselvää, etteivät pienet lapset mieti satapäittäin sukupuoltaan oma-aloitteisesti. Tällainen ”tutkimus”tulos saadaan, kun ensin lapselle on kerrottu koulussa ja mediassa, että hän on kenties aivan muuta sukupuolta kuin on sanottu. Sen jälkeen tehdään kysely ja lapsi vastaa saamaansa valistukseen ruksimalla itsensä muuksi kuin on.

Mitä jos jätettäisiin lapset rauhaan tältä seksuaali-identiteettihömpältä. Annetaan heidän vanhempana itse keksiä mitä heidän tarvitsee itsestään keksiä eikä aivopestä pienestä alkaen. Lapsilla on jo muutenkin erittäin heikko ja heikkenevä trendi länsimaissa mielenterveytensä suhteen. Tällainen pienestä alkava identiteettikasvatus ei todellakaan tilannetta paranna.

Vanhempien on syytä miettiä mitä kouluissa tapahtuu, kun opettaja sanoo Hesarissa:

””Jos lapsi haluaa tulla kutsutuksi toisella nimellä, siitä voi laittaa jo etukäteen viestiä kotoa. Kesäloman jälkeen voisi kertoa, millä nimellä haluaa tulla kutsutuksi.”

 

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009007686.html

 

+24
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu

Kommentit (60)

Kommentoi

Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kommentoida.
 1. tapani-lahnakoski

  Lisäksi siellä opetetaan, että hiilidioksidi on saaste ja sinun tulee heti lopettaa sen tupruttaminen ilmakehään tai maailmanloppu tulee.

  +10

  Ilmoita asiaton viesti

 2. jockerantanen
  Jocke Rantanen #3728916

  Eräs rehtori kertoi että heidän kouluunsa oli tilattu sexuaaliterapeutti esikoululaisille. Siis alle 7-vuotiaille. Ja rehtorin tietämättä.
  Voi vain kuvitella kuinka lapset hämmentyvät kun joku vihervasemmistolainen ”terapeutti” paasaa lukemattomista sukupuolista.

  +8

  Ilmoita asiaton viesti

  • tapani-lahnakoski
   Vastaus kommenttiin: #3728916

   Milloinkohan keksivät näille kaikille kymmenille sukupuolille nimet, jottei vaan aina puhuta muista sukupuolista.

   Tuo puoli-sana pitää vaihtaa joksikin muuksi. Sehän kovasti viittaa kahden käänteislukuun. Laitetaan vaikka sukusadasosa ja kun mennään sadan yli muutetaan sukutuhannesosaksi.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

   • emailjuuso
    Juha Hämäläinen #3728931 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3728926

    Olen samaa miettinyt. Kun kahelius pääsee valtaan, ei sillä ole rajoja.

    Ei riitä, että hoidettaisiin niitä muutamia, joilla on ongelmia itsensä suhteen. Sen sijaan sotketaan kaikki samaan keittoon. Lisäksi yritetään väkivalloin normalisoida kaikki mitä ihmiskunnassa on ja tehdään. Se on sairasta.

    +11

    Ilmoita asiaton viesti

   • erkkilaitila1
    Erkki Laitila #3729531
    Vastaus kommenttiin: #3728926

    Jos siitä tulisi sukumieli tai sukumielipuoli, niin kaikki vaihtoehdot oitis hyväksyttäisiin, sillä mielipuolta hassuttaa kaikki konstit.

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

    • PiviKopsa
     Päivi Kopsa #3729506
     Vastaus kommenttiin: #3729389

     No asiat voi ottaa puheeksi tai vain ihmettelyn kohteeksi, mutta jos kokee avuttomuutta ja haluaa hoitaa asian joutumatta edes keskustelemaan, on olemassa varta vasten kouluja/päiväkoteja silmällä pitäen tehty lomake oppilaan vanhempien oikeudesta Eurooppalaisen lainsäädännön pohjalta päättää lapsensa opetuksesta. Mallin saa suoraan vanhoilla tutuilla menetelmillä 🙂 vinkki materiaalit. Arvaatko loput?

     0

     Ilmoita asiaton viesti

      • PiviKopsa
       Päivi Kopsa #3729514
       Vastaus kommenttiin: #3729511

       Täytyy tunnustaa, että hiukan kalastelin paikkaa änkeytyä rupattelunne väliin. Mutta tiedäthän, että toiset asiat vain ovat yksinkertaisesti liian vaarallisia kerrottavaksi! Joten koitan saada tämän tabun ilmaistua ikäänkuin yhdessä!

       0

       Ilmoita asiaton viesti

 3. PekkaNrnen
  Pekka Näränen #3728939

  En nyt ota muuten kantaa Hämäläisen juttuun, mutta eiköhän tuossa viimeisessä lauseessa ole kyse siitä, että opettaja haluaa tietää millä etunimistään lapsi haluaa itseään kutsuttavan koulussa. Se ensimmäinen niistä kun ei aina ole se, jota perheessä käytetään. Jotkut oppilaat halusivat itseään kutsuttavan lempinimellään ja tein niin, en kuitenkaan todistuksia jakaessani.

  Oma vanhempi tyttäremme halusi ekalle luokalle mennessään ottaa käyttöön toisen etunimensä ja siitä lähtien olemme aina käyttäneet tuota nimeä.

  En ole tuota Hesarin juttua lukenut, kun en jaksa niitä muutenkaan kovin paljon lukea, mutta olisiko kyse ihan noin proosallisesta asiasta?

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • emailjuuso
   Juha Hämäläinen #3728947 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3728939

   Kyse on aivan muusta kuin mitä väität Näränen. Koeta nyt nähdä todellisuus. Tuota kommenttia ei artikkelissa edes olisi, jos väitteesi pitäisi paikkansa.

   Siis jos Näränen olisi koulussa ja Pekan sijasta haluaisi tulla kutsutuksi Peksuksi. Kommentilla ei tuolloin olisi mitään tekemistä artikkelin aiheen kanssa. Mutta sillä on, jos Pekka haluaa itseään kutsuttavan Pirkoksi ja käyttämään itsestään persoonapronominia zöö. Kyse jutussa oli tuosta jälkimmäisestä.

   +5

   Ilmoita asiaton viesti

   • PekkaNrnen
    Pekka Näränen #3728957
    Vastaus kommenttiin: #3728947

    Kuten jo mainitsin, en ole lukenut artikkelia, esitin vain arveluni mistä olisi voinut olla kyse.

    Mistä siinä sitten on kyse, jos ope kysyy millä nimellä lapsi haluaa tulla koulussa kutsutuksi? Aikoinaan tuo oli ihan relevantti kysymys, opella kun ei ole papereiden perusteella tietoa mitä etunimistään oppilas käyttää päivittäisessä elämässään.

    Ehkäpä Hämäläinen valistaa minua?

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

    • TomiSolakivi
     Tomi Solakivi #3728963
     Vastaus kommenttiin: #3728957

     Kyseinen artikkeli käsittelee juurikin sukupuoli-identiteettiä, ja käsitelty kohta sitä, miten oppilaiden mahdollisesti muuttuva identiteetti pitäisi ottaa huomioon. Ei siis käsitellä sitä, pitääkö Jani Petteriä kutsua Janiksi vai Petteriksi, vaan siitä onko identiteetti muuttunut kesän aikana ja haluttu kutsumanimi sen mukana.

     Miksi rajata tuollaista mahdollisuutta kesälomaan. Voisihan sitä katsoa vaikka joka viikko, kuinka monta kertaa teini-ikäiset vääräleuat päättävät vaihtaa nimiä keskenään.

     +10

     Ilmoita asiaton viesti

     • PekkaNrnen
      Pekka Näränen #3729049
      Vastaus kommenttiin: #3728963

      Ahaa, siis kysytään haluaako olla Janni Pirkko? No, ei meillä aikoinaan kysytty, mutta eläkkeellejäämisestäni onkin jo 9 vuotta.

      Edit. Vaimo tekee vielä sijaisuuksia vaikka onkin jo eläkkeellä open toimesta. Tehnyt nyt sijaisuutta lukuvuoden alusta. Heidän oppilailtaan ei kysytty. Olisiko kyse opetussuunnitelman noudattamattomuudesta vai mahdollisesti sittenkin jostain muusta 🙂

      0

      Ilmoita asiaton viesti

 4. Ukkram09
  Markku Laitinen #3728945

  Yhteiskunta menee yhä sairaampaan suuntaan, eikä ihme kun ideologinen kasvatus aiheuttaa yhä enemmän ja enemmän mielenterveysongelmia jo lapsillekin. Pieni päättäjien joukko jolla on kehityshäiriöistä johtuvia sukupuoli-identiteettiongelmia ja joka ei tule toimeen itsensä kanssa, haluaa laajentaa ongelmat jo lapsillekin.

  Kyseessä on sukupuoli-identiteettiongelmaisten aikuisten tekemä lasten hyväksikäyttö, jossa lasten päät yritetään sekoittaa ongelmilla joita lapsilla ei tulisi olla lainkaan. Kyllä ne lapset sitten murrosiässä itse valitsevat mikä ja kuka heitä kiinnostaa sukupuolisesti, ei siihen tarvita pienestä pitäen tehtyä aivopesua.

  +15

  Ilmoita asiaton viesti

  • tapani-lahnakoski
   Vastaus kommenttiin: #3728945

   Sitten kauhistellaan sädekehä pään päällä, kuinka lapsilla psyykkiset ongelmat ovat lisääntyneet, vaikka itse ovat ne aiheuttaneet.

   +6

   Ilmoita asiaton viesti

   • Ukkram09
    Markku Laitinen #3729205
    Vastaus kommenttiin: #3729137

    Aivan ja tehdään politiikkaa vaatimalla lisää resursseja lasten tervehdyttämiseksi, vaikka itse ollaan ideologisella kasvatuksella aiheutettu lasten ongelmat. Lasten ideologinen poliittinen hyväksikäyttö tulisi kieltää lailla, lasten tulee saada olla lapsia, eikä pelinappuloita aikuisten ideologisissa poliittisissa peleissä.

    +7

    Ilmoita asiaton viesti

 5. KirjoituksiaSalosta
  Mikko Engren #3728959

  Espoo päätti juuri lisätä opetussuunnitelmiin enemmän kehotunnekastusta tarhaikäisistä eteenpäin. Kuten pisa tutkimuksista selviää joku matematiikka on sen sijaan ilmeisesti turha oppiaine joten kai sitten joillekin on vaikeaa laskea penistensä lukumäärä joka aiheuttaa sukupuolidysforiaa …

  +7

  Ilmoita asiaton viesti

 6. ollivaisala
  Olli Väisälä #3728964

  Tällaisista asioista on tosiaan turha ruveta tekemään numeroa koululaisten keskuudessa. Vaikuttaa, että sukupuoli-dysforiasta on tulossa jonkinlainen muotisairaus.

  Juttua persoonapronomineista ihmettelen erityisesti, sillä eihän ne Suomessa tähänkään asti ole riippuneet sukupuolesta. Taitaa olla koko touhu tuontitavaraa maista (kuten Amerikasta), joissa sukupuoliroolit ovat olleet ahtaat ja joissa ihminen helpommin kokee ongelmaksi, jos ei rooliin sopeudu.

  +5

  Ilmoita asiaton viesti

   • MattiKarnaattu
    Matti Karnaattu #3729522
    Vastaus kommenttiin: #3728968

    Mielestäni Suomen persoonapronomini on parempi kun siinä ei ole feminiinisyyttä tai maskuliinisuutta, että siitä pitäisi tehdä vientituote.

    +2

    Ilmoita asiaton viesti

 7. ollivaisala
  Olli Väisälä #3728970

  Joitain vuosia sitten, kun poikani oli vielä peruskoulussa, ihmettelimme hänen koulussaan tehtyä kyselyä, jossa kysyttiin mm: ”tunnetko itsesi pojaksi?” Mitä hemmettiä tämmöinen on edes tarkoittavinaan? Pitäisikö pojan tuntea olonsa jotenkin tietynlaiseksi?

  Minä en ymmärrä kysymystä aikuisena miehenä, ja ihmettelen suuresti, että koululaisten pitäisi ottaa kantaa tuollaiseen. Ei tervettä.

  +6

  Ilmoita asiaton viesti

  • jgagarin56
   Juha Kuikka #3728977
   Vastaus kommenttiin: #3728970

   Lisäksi liian nuorille suunnattu sukupuolikasvatus, olkoonpa sitten sisällöltään mitä hyvänsä, koetaan vastaanottopäässä lähinnä hämmentävänä ja epätarkoituksenmukaisena. Vähintäänkin sellainen pitäisi aloittaa vasta murrosiässä.

   +5

   Ilmoita asiaton viesti

   • emailjuuso
    Juha Hämäläinen #3728997 Kirjoittaja
    Vastaus kommenttiin: #3728977

    Ja silloinkin lähtien nuorten tarpeista kysyä ja ymmärtää eikä joidenkin marginaalisten ryhmien tarpeesta tiedottaa olemassaolostaan ja saada sille hyväksyntä sekä normalisointi.

    +5

    Ilmoita asiaton viesti

    • jockerantanen
     Jocke Rantanen #3729158
     Vastaus kommenttiin: #3729039

     Liäsisin vielä, Kuikkaa myötäillen että vasta kun alkavat itse kysyä.
     Näinhän tekee heterokin. Jossain vaiheessa elämää lapsi ikäänkuin vasta huomaa että on olemassa pippeli ja pimppi.
     Tämä tapahtuu kai jossain 10 – 12-vuoden iässä, mene ja tiedä.

     Me emme pääse siitä mihinkään että lapsella on tyhjä kovalevy johon voidaan syöttää mitä halutaan. Ja mitä nuorempi lapsi on sitä paremmin hän ottaa tallennukset ”omikseen”, eli pitää niitä tosiasioina. Lapsellahan on minimaaliset kyseenalaistamisen ja kritiikin kyvyt. Ne kasvavat iän ja kokemuksen myötä.

     +6

     Ilmoita asiaton viesti

     • ErkkiLatvala
      Erkki Latvala #3729214
      Vastaus kommenttiin: #3729158

      ”Me emme pääse siitä mihinkään että lapsella on tyhjä kovalevy johon voidaan syöttää mitä halutaan”

      Joku imaami onkin sanonut että lapselle on tärkeää opettaa islam jo lapsena

      +7

      Ilmoita asiaton viesti

      • jockerantanen
       Jocke Rantanen #3729550
       Vastaus kommenttiin: #3729526

       ”Ne kasvavat iän ja kokemuksen myötä.” -kö?
       No mietin kyllä kirjoittaessani ja ajattelin että ei se siltä näytä.
       Jos lähdetään ihan vauvaikäisestä niin ehkä kuitenkin hiukan?

       0

       Ilmoita asiaton viesti

 8. KimmoHoikkala
  Kimmo Hoikkala #3729034

  Omat poikani ovat alakoulun viimeisillä luokilla eli vitosella ja kutosella, enkä ole kuullut heiltä mitään sukupuoliopetukseen liittyen. Kuulemma homottelua esiintyy edelleen alakoulutasolla ja se on kyllä minusta isänä ikävä ilmiö.

  0

  Ilmoita asiaton viesti

 9. tapani-lahnakoski

  En pystynyt lukemaan loppuun tuota Hesarin juttua, niin pimeää oli teksti.

  +2

  Ilmoita asiaton viesti

 10. MattiLehtinen
  Matti Lehtinen #3729378

  Tänään oli peloteltuja lapsia eduskunnan rappusilla laulamassa ilmastonmuutolaulua, WTF . Onneksi täällä maaseudulla lapset ei ole seonnut vielä noin pahasti, ehkä se luonnon keskellä asuminen pitää maalaisjärjen tallessa.

  +4

  Ilmoita asiaton viesti

 11. SeppoPajunen
  Seppo Pajunen #3729599

  Asiallinen, ammattitaitoinen, kasvun kussakin vaiheessa annettu IKÄTASOINEN TIETO ei koskaan riko lasta. Vanhemman ja läheisten, tuki, HYVÄKSYNTÄ ja keskusteluyhteys suovat kasvurauhan myös niille lapsille jotka pohtivat sukupuoltaan ja seksuaalisuuttaan.
  Sukupuoli-identiteettiä, tai seksuaalisuuta ei pysty ohjaamaan eikä manipuloimaan toivottuun suuntaan, koska se on SISÄSYNTYISTÄ.
  Siksi heteroseksuaalisuuteen tai cis-sukupuolisuuteen ohjaava kasvatus ei tuo kasvurauhaa, vaan lapsi kokee itsensä perustavalla tavalla vääränlaiseksi ja kelpaamattomaksi.
  Asioiden salailu ja hiljaiseksi hyssyttely tuottaa ahdistusta, tuskaa ja häpeää-ei kasvurauhaa.
  – Tämän tyyppiset kommentit eivät ole tietämätöntä ja vanhoillisten, ahdasmielisten ”arvokonservatiivien” mutua, vaan oikeilta asiantuntijoilta lainattua puhetta ja kommentointia.
  Edit:
  – Todelliseksi ”asiantuntijalausunnoksi” en myöskään laske esim. Päivi Räsäsen pamfletin, ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi-totuuksia”enkä myöskään twiittiä:
  ”…todellisuudessa sateenkaari-politiikka pyrkii askel askeleelta vaientamaan biologiseen todellisuuteen perustuvan näkemyksen naisena ja miehenä elämisestä.”
  ( Toivottavasti ei toiminut koskaan kouluterveyslääkärinä…?)

  0

  Ilmoita asiaton viesti

  • emailjuuso
   Juha Hämäläinen #3729647 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3729599

   Meillä on selvää näyttöä siitä, että pystytään manipuloimaan identiteettiä, seksuaalisuutta ja käsitystä omasta sukupuolesta. Meneillään oleva häiriöaalto on tuore ilmiö eikä toisaalta lähtöisin lapsista itsestään vaan aikuisista.

   Lapset eivät pohdi sukupuoltaan kuten väität. Heidät ohjataan siihen. Se on lapselle hyvin haitallista.

   +1

   Ilmoita asiaton viesti

   • Mikko Marttila
    Mikko Marttila #3729806
    Vastaus kommenttiin: #3729647

    Kyllä väitän, että suurin osa ihmisyksilöistä pohtii omaa sukupuoltaan suhteessa muihin, omakehon kuvaa suhteessa ulkoa saneltuihin ehtoihin: sitä kutsutaan myötätunnoksi ja itseheijastukseksi.

    Olet Hämäläinen väärässä.

    +1

    Ilmoita asiaton viesti

 12. Mikko Marttila
  Mikko Marttila #3729804

  ”Mitä jos jätettäisiin lapset rauhaan tältä seksuaali-identiteettihömpältä. Annetaan heidän vanhempana itse keksiä mitä heidän tarvitsee itsestään keksiä eikä aivopestä pienestä alkaen. Lapsilla on jo muutenkin erittäin heikko ja heikkenevä trendi länsimaissa mielenterveytensä suhteen.”

  Jos jokin aiheuttaa ahdistusta ja pelkoa niin tietämättömyys ja tietämättömyydestä hämmentyminen, silloin tieto on paras lääke. Kypsyminen ja kasvaminen omaksi itsekseen ei tarvitse ulkoa saneltuja ehtoja, vanhempien tehtävä on tukea yksilöllisessä kehityksessä ei tukehduttaa ennakkoasenteilla.

  +3

  Ilmoita asiaton viesti

  • emailjuuso
   Juha Hämäläinen #3730930 Kirjoittaja
   Vastaus kommenttiin: #3729804

   Pahoin pelkään, että juuri sinulla on niitä ennakkoasenteita ja luulet merkittävän joukon lapsista miettivän sukupuoltaan ja sen muuttamista, kun miettiminen voi tulla kyseeseen vasta teini-iässä ja yhdellä sadastatuhannesta.

   Tämä Hesarin koulujuttu kertoo disinformaation levittämisestä eikä tosiasioiden. Kaiken lisäksi tällä rasitetaan pienen ihmisen mieltä.

   0

   Ilmoita asiaton viesti