Tiedetäänkö somessa sinulle oikea palkkataso

Keskustelu ihmisten palkoista on muodostunut somen mieliaiheeksi

 

Ydinkysymys on se katsotaanko korkeampi palkka ansaituksi vai vain tuurilla saaduksi.

Keskustelu menee tyypillisesti sen henkisesti, että muita korkeampia  palkkoja saavia haukutaan ahneudesta ja tuurista, joka on suonut heille hyvän palkan. Toisaalta hyvän ansion saavat katsovat sen ansainneensa osaamisellaan ja työllään.

Sitten jää ihmeteltäväksi kuka on oikea taho arvioimaan oikean palkkatason. Nythän sen tekee työntekijöille työnantaja ja verottaja yhdessä. Työntekijältä ei yleensä kysytä mitään vaan tuo kaksikko määrittää palkan eli nettoansion. Jollei se kelpaa niin vaihtoehdoiksi jäävät nöyrtyminen tai toisen työn haku, jossa on mahdollista taasen keskustella työnantajan kanssa bruttopalkasta.

Onko satunnainen kirjoittaja somessa oikea auktoriteetti sanomaan mikä on kunkin oikea palkka ja eläke tai muut edut. Onko hän kyvykäs kertomaan kuka saa liikaa tai liian vähän ja kenen työ on tärkeää ja kenen ei.

Vai olisiko niin, että palkan maksaja tietää paremmin mitä on järkevää maksaa kullekin työntekijälle perustuen tämän työn kysyntään, sen kannattavuuteen, tehtävään sopivien saatavuuteen ja asiakkaiden haluun maksaa henkilön työstä.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu