Toimittajat eivät tunne kotikaupunkiaan

Valtamediamme kotipaikka on Helsinki. Myös median toimitusväki asuu pääosin pääkaupunkiseudulla.

Miksi silti saamme lukea juttuja, joissa toimittajat osoittavat kirjoituksillaan surkeaa kotiseutunsa tuntemusta. Otan tästä pari tuoretta esimerkkiä.

Asuntojen hinnat ovat Hesarin mukaan nousseet vähiten tai jopa tippuneet mm Itä-Helsingin Marjaniemessä. 

– väitehän on epätotuus eli selkosuomeksi valhe. Se perustuu postinumeroalueiden jaon väärään tulkintaan

– jokainen aluetta tunteva tietää Marjaniemen olevan kallista meren äärellä olevaa omakotialuetta kuten Kulosaari, joissa hinnat vain nousevat

– alueen vätettiin Hesarissa äskettäin yhtä typerin perustein olevan virusepidemian pahimpia pesiä, vaikka tätä oli ja on vain pakolaisten asuttama Itäkeskus, jossa muualta tulleille ryhmille on outoa pitää etäisyyttä muihin ja välttää ryhmätapaamisia osan uskoessa, että epidemian leviämiselle ei voi mitään fatalistisen uskonnon opettaessa näin

Tämän päivän tuoreimman ISn uutisen mukaan pahin viruspesä on nyt Vartioharju

– uutinen on samaa puppua

– alue on puhtaasti omakotilähiö eikä siellä edes ole paikkaa missä voisi tartunnan saada kotinsa ulkopuolella

– asuinalueella ei ole yhteisötiloja, kauppoja eikä yöelämää ja väki liikkuu paljolti omilla autoilla

– alueella ei asu väkeä, jonka elintavat edistäisivät epidemian leviämistä vaan päinvastoin

HS 16.11.2020: Perustoimeentulotukea saa Vartioharjussa 11% ja Marjaniemessä 14% asukkaista

– nämä ovat korkeimpia lukuja Hesassa

– luvut tietää jokainen alueen tunteva totaalin vääriksi

– alueella asuvat maksavat kylläkin erittäin monen toimeentulotuet, tätähän ei mm HS mainosta ja teetätä tästä vuorovaikutteisia karttoja koskaan

***

Uutisoinnin virheitä voisi pitää täysin harmittomina vaan näin ei ole.

Tuttuni muuttivät juuri eläkevuosiksi muualta Suomesta pääkaupunkiin. He harkitsivat muuttoa myös itäiseen Helsinkiin, jossa on tilaa, vihreyttä, luontoa ja rauhaa sekä erinomaiset yhteydet joka suuntaan ja silti kaikki palvelut paitsi kulttuuri  lähellä ja  paremmin saatavilla kuin missään muualla pääkaupunkiseudulla.

Tutuillani oli varaa asettua mihin lystäsivät. Uutisten perusteella he kuitenkin luopuivat Itä-Helsingistä vaihtoehtona.

Lukuisat uutiset maahanmuuton ja Itäkeskuksen monista negatiivisista vaikutuksista alueeseen aiheuttivat epäilyksen. He päätyivät asumaan Espooseen alueelle, joka on kallis, mutta jonka maine on hyvä ja pysyy varmasti ennallaan.

Näin tekee asuinpaikan valinnan moni muukin ja pääkaupunkiseudun alueet eriytyvät yhä enemmän toisistaan. Median levittämä virheellinen huono maine aiheuttaa myös asuntojen arvolle aiheetonta vahinkoa.

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu