Totuus John Mearsheimerin opetuksista

Koska Puheenvuorossa on tuoreeltaan paneteltu hyvin kapeakatseisesti John Mearsheimerin opetuksia maailman suurvaltapolitiikan realiteeteista haluan oikoa näitä hyvin asiantuntemattomia väitteitä.

Mearsheimer kertoo totuuden siitä, että lännen liberalismin pakkosyöttö sotilastoimin, pakottein, hallituksia vaihtaen ja salamurhia tehden ei ole tuottanut muuta kuin valtavasti lisää sotia, kuolemaa ja kärsimystä.

Totuus maailmastamme on, etteivät joidenkin arvot ja tavoitteet sovi kaikille. Arvovapaa arvoton liberalisti luulee kylläkin näin. On ymmärrettävä, että maailmassa tulee edelleen olemaan hyvin erilaisia hallintomalleja ja käsitykset demokratiasta sekä ihmisten oikeuksista vaihtelevat. Ne eivät ole vakioita.

Arvojen pakkosyöttöä on harrastanut USA, mutta myös muut suurvallat kuten Englanti, Ranska, Venäjä ja Kiina. Kun nyt USA on menettämässä lopullisesti yksinapaisen johtoasemansa, on aika oppia tämä. Tästä Mearsheimer on kertonut itseään hidasälyisemmille ja heitä riittää täälläkin.

Yksinapaisuuden poistuminen johtuu siitä, että taloudellinen ja sotilaallinen valta on hajautumassa ja maailma sekä sen arvot moninapaistuvat. Kukin suurvalta pitää yllä oman vaikutuspiirinsä arvokulttuuria voimallaan ja tarvittaessa väkivallalla kuten olemme nähneet.

On tultu pisteeseen, jossa yksikään valtio ei yksinään pysty pakottamaan muita omaan muottiinsa kuten oli mahdollista USAlle vuodesta 1945.

Meillä on runsaasti esimerkkejä paikallisen kulttuurin vahvuudesta myös pienissä valtioissa. Sekä Venäjä että USA ja muutkin  länsivallat yrittivät viedä omaa yhteiskuntamalliaan ja arvojaan Afganistaniin. Kaikki saivat verisesti turpiinsa.

Samaa on yritetty Vietnamissa ja Koreassa. Eipä tuo lännen opin vienti onnistunut sen paremmin Algeriassa, Egyptissä, Syyriassa, Libyassa tai Irakissa. Kaikissa lännen demokratia, arvoliberalismi ja Pride-porukat kärsivät tappion.

Nyt lännen arvoliberalismin kohteina ovat Venäjä, Kiina ja P-Korea. Kahdella ensimmäisellä on jo myyty toiselle kapitalismi ja Kiinalle myös markkinatalous, tosin valtiojohtoinen.

On selvää, että joudumme kärsimään suurista kriiseistä ja sodista edelleen eikä pelkästään USAn ja lännen kilpailijoiden toimesta vaan oman aggressiomme ja manipuloinnin vuoksi, joilla yritämme pakottaa koko maailman McDonalds-kulttuuriin. Juuri tästä on kirjoittanut John Mearsheimer. Hän kannattaa itse omaa kulttuuriaan, muttei näe järkeväksi pakkosyöttää sitä muille

Samalle ongelmalle ovat sukua EUn sisäiset riidat mm Puolan, Unkarin ja Slovenian kanssa. Nämä eivät halua maahansa siirtolaisia, jotka eivät elätä itseään ja sopeudu kulttuuriin eivätkä ne kaipaa Pride-marsseja. Silti niitä yritetään pakottaa kaikkeen hulluuteen väkivalloin.

Moninapainen maailma antaa toivoa niille, jotka haluavat elää toisin.  McDonalds-maailma eli yhtenäiskulttuuri onkin lopultakin pelottavin tulevaisuuden visio.

**

Itselleni niin tuttu Singaporen kääpiövaltio on oiva esimerkki siitä, että hyvää syntyy muillakin malleilla ja arvoilla kuin mitä olemme omineet lännen hegemoniasta.

Singaporessa on käytännössä yksi puolue ja se johtaa maassa kaikkea. Maa on pitkälti sosialisoinut suuryritykset, maan elintaso on maailman huippua, talous on vakaa, työttömyys mitätön, huumeongelmaa ei ole, rikollisuus on mitätöntä ja väkivalta, turvallisuus ja järjestys ovat huippuluokkaa.

Lähes kaikki omistavat asuntonsa, terveydenhoito on erinomainen, koulutustaso maailman huippua, maassa on  monia etnisiä ryhmiä ja uskontoja, muttei mitään merkittäviä sisäisiä kahnauksia.

Kaikki tämä on saatu aikaan ilman tehotonta monipuoluedemokratiaa, joka on korvattu meritokratialla. Johtoon pääsee vain näytöillä tuloksista.

Rikollisuus on poistettu kovalla lainsäädännöllä, huumekauppiaat ja murhaajat lopetetaan, työttömyys on poistettu olemattomalla työttömyysturvalla ja pakolla ottaa vastaan työ kuin työ, vaurastuminen työllään on tehty mahdolliseksi alhaisella verotuksella, asunnottomuus on poistettu valtion sääntelemillä hinnoilla, rahoituksella ja takuilla. Lopulta myös ympäristöasiat on hoidettu erittäin hyvin ilman yhtään vihreää puoluetta.

Monikulttuurisuus ei ole ongelma, koska maassa on yksi kansallinen kulttuuri, joka yhdistää uskonnolliset ryhmät. Maassa on lisäksi ongelmattomasti valtava määrä ulkomaalaisia. Maahan ei kuitenkaan ole pääsyä sossunluukulle.

Singaporessa ei tosin saa näyttää pornoa töllössä eikä järjestää Pride-mielenosoitusmarsseja. Siellä on myös poliittisten mielipiteiden esittämiselle julkisuudessa sääntönsä.

Singaporessa on länttä vain elintaso ja koulutus sekä markkinatalous, joka on hallituksen kontrollissa tarvittaessa kaikin tavoin. Valtion omistamat yhtiöt tuottavat niin hyvin, että palkkaverotus suurillakin tuloilla on kevyttä ja alv samoin.Maa on mainio esimerkki siitä, että voi poiketa läntisistä kaavoistamme ja silti onnistua paremmin. Se on myös osoitus siitä, ettei John Mearsheimerin vapaa-ajattelu ole harhaanjohtavaa, vaikka se arvoliberaaleja raivostuttaakin.

+15
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu