Kallis asuminen on talouden syöpä

Valtion tuet eli tulonsiirtojen käyttö on väärä tapa järjestää työssäkäyville asunto.

Se on perinpohjin sairas menettely, jonka tilalle on paljon parempia tapoja.
Valtiovallan on puututtava asuntomarkkinoiden muuttujiin eikä luultava, ettei markkinataloudessa niin voisi tehdä. Se on harhaa.

Valtiovallan ja kunnallispäättäjien on puututtava asumisen kalleuteen niin, että erllaisten asumiseen liittyvien tukien tarve minimoidaan.

Vuokrien hintatasoon, vuokrien korotuksiin sekä asuntotuotannon kustannuksiin on puututtava kovalla kädellä. Kunnan ja valtion on kaavoitettava edullisesti maitaan kuntalaisten käyttöön ja luovuttava kunnan vuokratonteista ansaintakeinona sekä gryndereiden ja kerrostalorakentamisen tukemisesta.

Suomessa on hyvät edellytykset asua luonnon lähellä ja avarissa asunnoissa eikä ahtaissa betonilokeroissa. Rakennusmaan tulisi olla ilmaista kuntaan veronsa maksavalle. Maahan voisi ölla vain elinikäinen käyttöoikeus, joka periytyisi, jos perillinen maksaa veronsa kuntaan.

Parhaimmillaan kuntien tulisi myös rakentaa asuntoja ja myydä ne omakustannushintaan siirtäen määräalennukset asuntojen ostajien ja vuokraajien eduksi. Uuden asunnon hankkimiskuluja on mahdollista tiputtaa ainakin 40% pääkaupunkiseudulla.

Nämä toimet ovat terveempiä kuin tulonsiirroilla tuettu asuminen.

Korkeat asumiskulut vaativat korkeita veroja, joilla maksetaan tuettu asuminen. Korkeat kulut näivettävät maan kotimarkkinan, koska kyky kuluttaa on pieni. Tämä kaikki syö työllisyyttä, koska ihmisten käytettävissä olevista tuloista voi mennä 40-50% asumiseen. Pienempikin kustannusten lasku parantaisi taloutta merkittävästi ja pysyvästi.

Asumisen keinottelusta, kaupunkien väärästä maankäytöstä ja markkinavoimien vapauden kunnioittamisesta seuraava asumisen ylihintaisuus on Suomenkin talouden kasvun ja työllisyyden ylivoimaisesti suurin, mutta tarpeettomin este.

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu