Turhaa älämölöä arvoista, joita ei todellisuudessa ole

Toveri Kotron tuoreesta kirjoituksesta sain tarpeen korjata vääriä odotuksia yhteiskunnan arvoista.

Kotro kirjoitti, että miesten asevelvollisuus on vääryys. Se on seksismiä. Vastaavia valituksia saa kuulla ja lukea koko ajan. Korjaan nyt näennäisongelman kerralla.

***

Ihminen pettyy silloin, kun hänellä on haluja ja tavoitteita, joihin ei yllä.

Meillä on länsimaissa asetettu tavoitteet väärin. Ne ovat epärealistisia. Me uskomme tasa-arvoon ja  yhdenvertaisuuteen sekä ihmisarvoon ja oikeusvaltioon, jossa oikeus on kaikille sama ja sen jakamat päätökset  oikeudenmukaisia. Demokratia on myös osa oikeusvaltiota.

Mikään näistä arvotavoitteista ei toteudu todellisuudessa. Se on täysin luonnollista, ettei toteudu ja toimimatonta oikeuslatosta lukuunottamatta hyvä niin, koska erilaisuus on rikkaus eikä samanlaisuus ja monelle erolle emme edes voi mitään.

Ikävää on vain se, että paha mieli vaivaa niin monia, kun mahdottomat tavoitteet säilyvät  mahdottomina. Syy on kuitenkin itsessä eikä muissa. Sinäkin olet erilainen kuin muut monella tavoin sekä se heijastuu itseesi kaikessa hyvässä ja pahassa.

***

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat sama asia. Eivätkä ne voi toteutua, koska olemme hyvin erilaisia ja arvostamme eri asioita.

Jos jään suojatiellä auton alle yhtäaikaa Sauli Niinistön kanssa sekä loukkaannumne yhtä vakavasti ja paikalle saapuu vain yksi ambulanssi niin se on Sauli, joka ensin viedään teholle ja minä odotan seuraavaa kyytiä. Minusta tämä on selvä ja hyväksyttävä asia. Samalla tulee todistetuksi, että ihmisarvokin on erilainen. Istuvan presidentin arvo yhteiskunnalle on suurempi kuin minun.

Yhdenvertaisuus ei toteudu missään vähemmän dramaattisessa asiassakaan. Kun palkkaamme väkeä firmaan niin noukimme parhaat ja hyvätkin jäävät kuin nalli kalliolle. Kokenut seniori häviää yleensä työpaikan nuorelle märkäkorvalle. Huonosti suomea ja englantia osaava mamu ei herkällä hyvää paikkaa saa. Ihmisten arvo työmarkkinoilla on hyvin raadollinen ja täysin kiinni palkkaajan haluista.

Muualla elämässä epätasa-arvo jatkuu. Aikuisilla on lempilapsensa, pomoilla suosikkinsa, toiset saavat ylennyksiä toiset potkut, toiset ovat älykkäitä ja varakkaita, toiset vähemmän teräviä ja varattomia, toiset saavat opintopaikan ja toiset eivät, miehet ovat vahvempia lihasvoimaltaan kuin naiset, naiset synnyttävät miehet harvemmin, toiset saavat perintönä miljoonia toiset perivät velkaa, toisille on helppoa olla liitossa uskollinen toiset juoksevat vieraissa hääpäivästään, toisten lapset pärjäävät kouluissa leikiten ilman tukea toiset eivät edes saa lapsiaan kouluun asti

***

Oikeusvaltion yhtenä tarkoituksena on pitää ihmiset oikeuden edessä samanarvoisina. Sekin on epäonnistunut yritys. Rahalla saa parempaa oikeutta ja kuulumalla vähemmistöihin tai olemalla ala-ikäinen saa enemmän ymmärrystä teoilleen. Vain uhrien asema on  oikeudessamme yhdenmukainen, se on aina surkea.

Lisäksi koko oikeusjärjestelmä tekee pilkkaa oikeudenmukaisuudesta. Prosessit kestävät ikuisuuksia ja asianajajat maksavat pieniä omaisuuksia. Rikokset vanhenevat ja moni kriminaali pääsee pälkähästä. Lakien soveltaminen vaihtelee suurestikin. Uhrien saamat korvaukset ovat naurettavia.

***

Kansainväliset lait, joita Suomi noudattaa ovat mainio esimerkki oikeusvaltioperiaatteen epätodellisuudesta. YKn perustamisen yhteydessä 1945 sovittiin siitä, etteivät jäsenvaltiot käytä väkivaltaa erimielisyyksien ratkomiseen tai toisen maan vallanvaihtoon.  Harvaa valtiosopimusta on rikottu yhtä karkeasti kuin tätä ja syyllisten joukossa on liuta länsimaitakin USA etunenässä.

***

Lopuksi on sanottava, että demokratia on täysin ylimainostettu arvo todellisuudessa. Se tarkoittaa vain  oikeutta käydä antamassa äänensä kerran neljässä vuodessa. Tämä optio kiinnostaa kansaa niin vähän, että lähes puolet jätti äänestämättä viime vaaleissa.

Syynähän on se, ettei tuolla äänestyksellä mikään kansanvalta toteudu. Edustuksellinen demokratia on siinä touhussa rampa ankka. Valitut edustajamme eivät edes sitoudu noudattamaan vaalilupauksiaan eivätkä puoluetoimistot salli sitä sen enempää. Kyse onkin kansanvallan upottamisesta koneiston etujen vuoksi. Äänestäjällä ei ole mitään kuluttajansuojaa tai mahdollisuutta kaupan purkuun.

Mitään demokratiaakaan ei siis ole.

***

Arvomme ovat silmänlumetta järjellä tarkasteltuna ja kärsimme turhaan tästä  luulotaudista. Tiedän, että väittämäni kuulostaa kyyniseltä, mutta kyllä se on ihan realismia eikä jokin vappusatanen.

 

+32
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu