Turvapaikanhakija antoi Suomelle itsenäisyyden

Lukuisat Leninille annetut turvapaikat Suomessa ratkaisivat itsenäisyytemme?

 

Juuri julkaistussa kirjassaan tutkija Erkki Vettenniemi valaisee lähihistoriaamme hienosti (Suomi terrorin tukikohtana, kuinka Lenin tovereineen tuhosi Venäjän suomalaisten suosiollisella avustuksella (SKS 2019)).

Selvityksen mukaan Lenin sai suomalaisten yksityishenkilöiden avulla henkensä pelastaneen turvapaikan eripuolilla Suomea lähes 30 kertaa.

Kun mielikuvituksessanne asetatte itsenne bolshevikki Leninin asemaan 1900-luvun alun jahdatuimpana  terroristina Euroopassa, tajuatte mikä merkitys suomalaisten avulla hänelle oli.

Suomen itsenäisyyden ratkaisevia asioita oli Venäjän vallankumousjohdon antama hyväksyntä itsenäisyydellemme 4.1.2018. Se oli kaikkea muuta kuin itsestäänselvää.

Aikanaan professori Polvisen mukaan Leninin päätös Suomen hyväksi selittyi näin; ”myytin takaa nousee esiin realistinen valtiomies, joka määrätyssä historiallisessa tilanteessa, vaikkapa vain taktisista syistä, näkee maansa ja edustamansa järjestelmän e t u j e n mukaiseksi naapurivaltion itsenäisyyden tunnustamisen”. Ja lisää  ”Leninin kansallisuusohjelma taas ei tähdännyt, kuten olemme nähneet, suinkaan pienten, itsenäisten ja kaikkein vähiten porvarillisten kansallisvaltioiden muodostamiseen – vaan vähemmistökansallisuuksien myötätunnon hankkimiseen irtautumisoikeutta hyväksi käyttäen bolsevikkien puolelle”.

Edellinen on ollut virallinen totuus Leninin ajattelusta puoli vuosisataa, muttei edes looginen päätelmä hänen kaikkien päätöstensä pohjalta eli ei mikään absoluuttinen totuus. Leninkin oli eittämättömästä kovuudestaan huolimatta vain ihminen.

Ei ole vaikea nähdä Leninin olleen uuden kommunistijohdon ylipäällikkönä suosiollinen itsenäisen Suomen muodostamiselle täällä aiemmin saamansa suuren henkilökohtaisen avun vuoksi, joka pelasti hänen henkensä ja valtaannousun Venäjällä.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu