Tutkia saa mitä vaan, muttei muiden kustannuksella

Suomalaisen tutkimusrahoituksen kohdistaminen on aiheuttanut närää niiden joukossa, jotka eivät niele kaikkea pureksimatta. Kuulun tähän joukkoon.

Syynä on se, että meillä monilla alueilla yhteiskuntaa sanellaan kansalle miten asioiden kuuluu olla. Luullaan oman asiantuntemuksen hyvin suppealta alalta olevan suurinta viisautta. Kuinka väärässä ja ylimielinen voi asiantuntija ollakaan.

**

Olen itse monialainen ihminen koulutuksen ja työkokemuksen osalta. Olen tottunut siihen sääntöön, että rahankäytölle löytyy selkeä hyöty ja vastuu.

En voi ymmärtää näin esimerkkinä mitä roskaa voidaan tutkimuksessa rahoittaa Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan akatemiahankkeiden kohdalla.

Alla on viimeisin hankelista. Moni kohde on jo otsikon perusteella rahan haaskuuta. Tähän hankeryhmään on päätetty laittaa 30.000.000€. Yksittäinen kohde saa 400.-500.000€.

Yhteiskunta”tieteellinen” tutkimus antaa tällä yhdellä listalla jo kattavan kuvan tieteenalan politisoitumisesta tai  hyödyttömyydestä.

Miltä kuulostavat esimerkiksi

Affektiivinen aktivismi: queer- ja transmaailmojen luomisen paikat. 500.000€

Eletty usko ja vammaisuuden muuttuvat merkitykset myöhäiskeskiajalta teollisen vallankumouksen aikaan. 500.000€

Ongelmallisista vuorovaikutuskokemuksista kertominen: Tarinallisuuden, havainnoinnin ja vastarinnan paradoksit, vinoumat ja epätasa-arvoisuudet. 497.000€

Kehollisten kohtaamisten politiikka turvapaikan hakemisessa. 497.000€

Lasten ekologinen mielikuvittelu ja sen pedagoginen edistäminen lisättyä todellisuutta hyödyntävän tarinoinnin kautta. 480.000€

Ibn Sinan perintö: Metafyysinen essentialismi ja sen kritiikki islamilaisessa filosofiassa. 484.000€

 

https://t.co/euISsVCWlM?amp=1

**

Kun on kyse verovarojen käytöstä, on kansalaisilla vähintäänkin oikeus kyseenalaistaa rahan käyttökohde. Se ei ole rahan käyttäjien yksinoikeus, koska he ovat käyttäneet valtaansa väärin.

Suomen kansa on nykyään niin sivistynyttä, ettei sitä kannata yrittää väheksyä ja naruttaa.

Erityisesti tämä näkyy yhteiskunnallisten asioiden tutkimuksessa. Siinä esiintyy käsittämätöntä holtittomuutta, joka ilmenee mm nollatutkimuksena.  Se on tutkimusta, jonka tulokset tietää tutkimattakin tai tuloksilla ei ole merkitystä.

+23
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu