Twitterin paluu oikean sananvapauden piiriin

Useimmiten joukossa tyhmyys tiivistyy. Sen osoittavat somen eri alustat, joilla on joukko omistajia ja sitäkin enemmän valvojia.

Olemme päätyneet monin tavoin Orwellin ennustamaan maailmaan, jossa ovat  Totuusministeriöt päättämässä, mikä on luvallista ajattelua tai puhetta. Vääristä puheista seuraa yhä kovempia rangaistuksia. Terveessä lainkäytössä tulisi vain rikokseen kehottamisen ja kunnianloukkauksen olla rangaistavaa ja estettyä.

Elon Musk on nähnyt tämän mielipuolisen kyttäyskehityksen. Hän tietää, ettei ihmisten avointa kommunikointia saa rajoittaa siksi, että se loukkaa jotain tai siinä ilmaistaan ärtymystä tai vihaa mitä tai ketä tahansa kohtaan. Tiedämme kokemuksesta, että ihmisten sensurointi johtaa oikeasti paineiden purkautumiseen tekoina eikä vain puheina.

Poliittisesti korrektin agendan pakkosyöttö kuuluu nykyiseen mediapolitiikkaan. Jotkut ovat mielestään paremmassa asemassa ymmärtämään miten asiat ovat tai niiden tulee olla ja muut osapuolet levittävät vain disinformaatiota eli valheita.

Totuus on, että virallisen totuuden omistajat levittävät paljon vaarallisempia valheita, koska niillä on valta myös laittaa valheensa käytäntöön.

Viittaan tällä maiden punavihreisiin hallituksiin. Ne kykenevät valheillaan ajamaan kansat lamaan, velkaantumiseen, järjettömään massamuuttoon, ylisuureen julkiseen hallintoon, rikolliseen kansalaisvalvontaan, sairaisiin muutoksiin yhteiskunnassa sekä sen arvoissa ja lopulta sotiin.

On selvää, ettei mm. Twitterin tulevaisuus Muskin käsissä voi kehittyä yhtään heikommaksi kuin nykyisessä mallissa. On toivottavaa, että Musk älyää käyttää tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia ja saattaa palvelunsa käyttäjät kansallisten poliittisten päättäjien sekä heidän kieroontuneen lainsäädäntönsä ulottumattomiin.

Samaa on toivottava uusilta digitaalisilta maksuvälineiltä. Olemme muutoin menossa täyteen poliisivaltioon globaalisti, jossa jokainen käyttämämme senttikin on täysin hallitusvallan ja virkakoneiston kontrollissa. Sellainen maailma on surkea visio ja vain orjia varten.

+10
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu