Työtöntä maisteria ahdistaa Suomen työkeskeisyys

Korkeakouluopinnot voivat mennä  hukkaan, jos maisteri ei saa töitä 15 vuoteen. Vielä enemmän opiskelut ja opetus olivat turhia, jos ei ymmärrä, että ihminen voi tehdä elääkseen muitakin kuin koulutustaan vastaavia tehtäviä.

Maisteri Eeva valmistui 25 -vuotiaana ja on ollut työtön nykyiseen 41 vuoden ikäänsä asti. Haastattelussaan hän vaikeroi  suomalaista ajattelua.

Työttömänä ollessaan hän on huomannut, että ”suomalaiset ovat työkeskeisiä ja esittelevätkin itsensä usein kertomalla ammattinsa.”

”Olin eilen koulun vanhempainillassa ja moni kertoi esittäytyessään, mitä tekee työkseen. Kun menee jonnekin, aina kerrotaan ammatti. Olisi hienoa, ettei aina keskusteltaisi töistä. Eihän työ aina vastaa ihmisen kiinnostuksen kohteita.”

**

Jotain on maassamme asenteissa pahasti pielessä, kun nimellisesti aikuiset ihmiset pitävät luonnollisena, että muiden on elätettävä heidät, koska heitä itseään ei työ kiinnosta. Muiden pitää terveen ja joutilaan puolesta tuottaa kaikki mitä hän tarvitsee asunnoista ruokaan ja palveluihin. Ilmaiseksi koulutettu on vain ja röhnöttää.

Suomella ei enää ole varaa tällaisten ihmisten hoitoon ja vielä vähemmän halua kuunnella heidän typerryttävää valitustaan.

**

Maisteri Eevan ja kaltaisensa voivat aivan hyvin tehdä muuta kuin ydinfyysikon hommia.  Filosofian maisteri fysiikka  pääaineenaan ei nyt sinällään ole mikään ammatti. Kaupan kassalta voi aloittaa tai tarjoilijana. Jos on halua tehdä vaativampaa  voi vaikka hankkia pätevyyden fysiikan opettajaksi.

Se mitä ei tulisi yhteiskunnan sallia, on toisten kustannuksella oleskelua 15 vuotta.

https://www.iltalehti.fi/tyoelama/a/a91cdabf-c375-4fc3-9dd5-66a89aa7c220

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu