Työttömyys on keksitty ilmiö

Työttömyyttä ei oikeasti ole

Työttömyyden poistoon tarvitaan töitä. Niitä on rajattomasti, mutta työttömyysturvajärjestelmä estää töihin menon, koska työtön joutuu olemaan kotona rennosti sohvalla (kts. kuva) tekemättä mitään. Muuten menee tuet. Järjestelmä todellakin turvaa sen, että pysytään työttöminä usein vuositolkulla.

Ajattelun muutos korjaa tilanteen

Jos muutamme ajattelua nykyisestä ja miellämme erilaiset työttömyyteen liittyvät tuet vastikkeellisiksi, voimme ohjata työttömät töihin valtiolle ja kuntiin, tukiaan ja niiden suuruutta vastaan. Töitä riittää kaikille. Ja niitä on hyvin erityyppisissä tehtävissä. Työt ovat sellaisia, joihin ei riitä budjettivaroja palkata ketään ns. normaaliin työsuhteeseen.

Nykyinen hulluus on aika lopettaa. Otetaan hyöty yhteiskunnalle työttömille maksetuista korvauksista. Poliitikot ovat munattomia vätyksiä eivätkä uskalla toimia oikein. He pitävät mieluummin satojatuhansia työttömiä tyhjänpantteina ja maksavat tästä tulonsiirroilla eli työssäolevien selkänahasta.

 


Kuva: Työtön varti(j)a makaa sohvassa.

© Juha Hämäläinen 2019

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu