Uniper oli osoitus suomalaisista bisnestaidoista

Uniper aiheutti omistajayhtiölleen Fortumille jättitappiot viime syksynä. Fortum myi yhtiön Saksan valtiolle ja nyt alkuvuodesta Uniper teki 6,7 miljardia voittoa.

Uniper on esimerkki suomalaisten bisnestaidoista. Oli nimittäin hyvin tiedossa, että Uniperilla oli mahdollisuus saada pian  taas halpaa energiaa senkin jälkeen, kun Putinilta lakattiin ostamasta energiaa halvalla ja USA räjäytti Nordstream-putken. Kustannukset laskivat ja energian myyntihinnat säilyivät korkeina Saksassa, se tarkoitti isoja voittoja

Silti omistus purettiin tappiolla ja hätiköiden. Fortumin pääomistaja on me, veronmaksajat. Meille ei jäänyt kuin tappio katettavaksi, kun Tuppurainen sekä Marin harrastivat kyvytöntä omistajaohjaustaan. Niin milläpä bisneskokemuksella he tai ministeriö olisivat osanneet sijoituksiamme hoitaa. Möhläysten suuruudesta huolimatta ei asiasta julkisuudessa enää puhuta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/163694b2-acf3-4fd1-bf73-1102231364f1

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu