Uniper oli osoitus suomalaisista bisnestaidoista
Uniper aiheutti omistajayhtiölleen Fortumille jättitappiot viime syksynä. Fortum myi yhtiön Saksan valtiolle ja nyt alkuvuodesta Uniper teki 6,7 miljardia voittoa.
Uniper on esimerkki suomalaisten bisnestaidoista. Oli nimittäin hyvin tiedossa, että Uniperilla oli mahdollisuus saada pian taas halpaa energiaa senkin jälkeen, kun Putinilta lakattiin ostamasta energiaa halvalla ja USA räjäytti Nordstream-putken. Kustannukset laskivat ja energian myyntihinnat säilyivät korkeina Saksassa, se tarkoitti isoja voittoja
Silti omistus purettiin tappiolla ja hätiköiden. Fortumin pääomistaja on me, veronmaksajat. Meille ei jäänyt kuin tappio katettavaksi, kun Tuppurainen sekä Marin harrastivat kyvytöntä omistajaohjaustaan. Niin milläpä bisneskokemuksella he tai ministeriö olisivat osanneet sijoituksiamme hoitaa. Möhläysten suuruudesta huolimatta ei asiasta julkisuudessa enää puhuta.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/163694b2-acf3-4fd1-bf73-1102231364f1
Bisneksissä valtion pitäisi keskittyä verottamiseen, ei omistamiseen, koska toisin kuin yrittäminen, verottaminen on valtion vahvaa osaamista.
Ilmoita asiaton viesti
Jopa hauskan jutun murjaisit.
Ilmoita asiaton viesti
Sossuahan vietiin kuulemma noissa neuvotteluissa, kuin kuoriämpärä. Vastapuoli oli valmistautunut, mutta lienee kiireestä, laiskuudesta tjsp syystä johtuen suomalainen lampsi neuvottelupöytään takki auki ja pää tyhjänä. Marinhan muuten oli tuolloin tärkeillä festareilla, eikä näin päässyt mukaan pikku neuvotteluun. Asiat selvästi priorisoitiin.
Loppu on sitten historiaa.
Ilmoita asiaton viesti
Olet Jouko väärässä.
Kyllä neuvotteluihin mentiin perisuomalaiseen tyyliin pää täynnä ja takki tyhjänä.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä Marin olisi siellä tehnyt, Suomen hallitus EI ollut neuvotteluosapuoli vaan Fortum.
Ilmoita asiaton viesti
Joo. Totta, ei yhtään mitään, johtuen osaamisestaan ja se bilettäminen muuten oli paljon tärkeämpää.
Lähettihän Marin toki tekstareita.
Ilmoita asiaton viesti
Onko pakko esittää tyhmää? Fortumin osakkeenomistajat valitsevat hallituksen ja hallitus päättää näistä strategioista, antaa ne tehtävät toimitusjohtajalle ja silloinkin lähdettiin jo hyvin kuuluvasti orkesterit soiden sinne Venäjään ennen kuin Krimiin hyökättiin, silti edelleen Fortumin hallitukset olivat näistä päättäneet.
En tiedä, että oliko Suomi silloin Fortumin hallituksessa mukana kuuntelemassa vai ollenkaan?
Onko Suomessa yhtään laatupäällikköjä isoissa organisaatioissa? Laatupäällikkö muuten sijoittuu siihen hallituksen ja toimitusjohtajan välitilaan, laatupäällikkö katsoo ja tarkastaa koko organisaatiota ja raportoi suoraan hallitukselle, mikäli näkee jotain vikaa suorittavissa yksiköissä ja riskien mahdollisuuksissa.
Sitä en tiedä, että oliko tarkoitus olla huumoria, mutta huono sellainen, kun Marinhan toki hoitaa ihan kaiken vaikka olikin Italiassa lomailemassa perheen kanssa ja ties mitä muutakin. Yli-ihminenkö hänen pitäisi olla. Onko niin, että ensin työ ja sitten haudassa lepo se suomalaisten tärkein mittari?
Olen monen monta kertaa delegoinut erilaisia juttuja ja koskaan ne eivät ole minun näpeissäni kuin joskus, kun jotain tärkeää on hoidettavakseni tai sitten joku tulee ja kertoo, että ei pysty tätä tekemään ilman apua, sitten ryhdytään hoitamaan sitä asiaa, jos osaa, jos ei, niin joku saman tehtävän kokenut tietää paremmin, että mistä löydetään apua.
Tuntuu siltä, että erilaisissa ministeriöissä sekä suurissa organisaatioissa on vain avuttomia napaansa keskittyneitä hölmöjä ja luulevat, että pystyvät tekemään itse ja saamaan paljon kunniaa päästäkseen johonkin ”eliittiryhmään”.
Ilmoita asiaton viesti
Repo, esitätkö tyhmää vai oikeinko sitä olet, ei paljon tarvitse nähdä vaivaa selvittääkseen itselleen kutka olivat neuvotteluospuolet ja miksi.
Ilmoita asiaton viesti
Arto
Ole hyvä, ja lue tuosta.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000009048625.html
Ilmoita asiaton viesti
Luulenpa ettei Granlund viitsi lukea. Tässä nimiä:
” SUOMEN poliittinen johto hyväksyi ratkaisun 21. heinäkuuta pääministeri Sanna Marinin (sd) johdolla käydyssä sähköpostikokouksessa.
Kokoukseen osallistuivat Marinin ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen (sd) lisäksi valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk), kuntaministeri Sirpa Paatero (sd), elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk), työministeri Tuula Haatainen (sd), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r), opetusministeri Li Andersson (vas) ja ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo (vihr).”
Sähköposti kokouksessa hyväksytty, heh
Ilmoita asiaton viesti
Jep. Omistajaohjaus toimi hienosti.
” iloa, valoa ja Olavia ”
Nuo kolme sanaa jäivät mieleeni kuvaten Marinin positiivisuutta ja valtavaa henkistä kapasiteettia noina synkkinä aikoina.
Osaaminen on sivuseikka, mutta festarit on kova juttu !
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä valtion omistaman tytäryhtiön kaikki asiat kuuluvat pääomistajalle eli valtiolle. On ihan turha selittää muuta. Omistajan jos kenen intresseissä on huolehtia omistuksensa hoidosta ja puuttua ongelmiin ajoissa.
On lapsellista edes ajatella, että homman hoitaisi yritysjohto tai sen hallitus eli omistaja antaisi kaiken mennä per#seelleen tieten tahtoen.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoinen autofiktio, onko se vale, jos ei kerro kaikkea tietoa?
Ilmoita asiaton viesti
Vihje
”Putinilta lakattiin ostamasta energiaa halvalla ja USA räjäytti Nordstream-putken. ”
Ilmoita asiaton viesti
Olen saanut hevosmiesten tietotoimistolta varmaa tietoa että putket räjäyttivat Venäjä ja Amerikka vuorotellen ja lisää panoksia on jo asennettu ja uusia kohteita on etsitty ja valittu pitkin Itä- ja Pohjanmerta putkista ja kaapeleista.
Ilmoita asiaton viesti
Toki Suomi olisi voinut Saksan sijaan pelastaa Uniperin. Olisi varmaan käynyt päinsä. Tappiohan oli kuitenkin ”vain” 19 miljardia viime vuodelta.
https://www.uniper.energy/system/files/2023-03/2023-03-17_FY_2022_Uniper_Annual_Report_.pdf
”Germany agreed to bail out Uniper with a 15 billion euro ($15.24 billion) rescue deal in 2022. The package will see the German state take a 30% equity stake in Uniper1.”
Voi kuitenkin olla, että tästä olisi tullut Suomessa sanomista.
Ilmoita asiaton viesti
No ei hätiä mitiä.
Nyt voidaan kattaa tappiot maukkailla miljaardeja tuovilla tilauksilla, joita rupeaa pian tulemaan oikeaan osuneiden ilmastotavotteidemme ansiosta. Teollisuutemme jo noita tilauksia odottelee. Mahtaako tarjouksia olla kasapäin maailmalla? Kyselyitä on kai jo tullut?
Ilmoita asiaton viesti
Menneen analysointi on helppoa, tulevaisuuden ei.
Vahvaa spekulointia koko blogaus.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kuusi miljardiahan on juuri nyt se leikkaustavoite…
Ilmoita asiaton viesti
Tälläisä blogeja syntyy, kun luetaan pelkkä lööppi.
Ilmoita asiaton viesti
Puliveivaajille tulee vielä oikeudenkäynnit joissa asiat perataan läpeensä. Maanpetosrikoksista tuomiot ei ole kevyitä.
Ilmoita asiaton viesti
Teko ei valitettavasti täytä maanpetoksen tunnusmerkistöä.
Jos ei voida osoittaa, että joku olisi vetänyt välistä fikkaan, niin se on rikosoikeudellisesti voi voi…
Ilmoita asiaton viesti
Niin tyhmyydestä ei varmaan saa maanpetossyytettä?
Ilmoita asiaton viesti
Suomi sisäisti hyvin ”oma maa ensin on vahingollista”-periaatteen. Saksalaiset eivät ole tätä viisautta ymmärtäneet edelleenkään, vaikka Sonerakin teki aikoinaan ne mahtavat umts-kaupat.
Ilmoita asiaton viesti
Jälkiviisaiden palsta 🤔🤣👍
Ilmoita asiaton viesti
Totta. Näin sinäkin opit edes nyt kuinka valtion omistajaohjaus jätti hoitamatta meidän omaisuutemme.
Ilmoita asiaton viesti
Pitkäääää miinus Marinin johtamalle valtioneuvoston kanslialle omistusohjauksineen.
Marinista tuli kaikkien aikojen kallein ministeri veronmaksajille ja yhteiskunnalle.
PS. NS- putket tiettävästi räjäytti Venäjä nykytodisteiden valossa.
Ilmoita asiaton viesti
Fortum ja Uniper kuvaavat suomalaista valtionomistusta ja omistusohjausta Marinin hallituksen aikana. Se on häikäilemätöntä varojen siirtämistä valtiolta virkamiesten ja yritysten johdon pankkitileille.
Ainutlaatuista on, että osaamista ja eri tilanteita selittävät vastuussa olevat ministerit itse ja tämä riittää kansalle.
Tuppurainen Iltasanomissa 22.7.2022: Sanna Marinin rooli neuvotteluissa ”ehkä ratkaiseva” – näin vääntö vaikutti Suomen ja Saksan suhteisiin.
Kyseessä oli siis kuuluisa tekstiviesti Scholzille, joka ei edes osallistunut ao. keskustelutilaisuuteen.
Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Tytti Tuppurainen (sd) kertoi iltapäivällä järjestämässään tiedotustilaisuudessa pitävänsä ratkaisua parhaana mahdollisena tässä tilanteessa.”
Olisiko pitänyt tunnustaa, että kaikki meni päin hel..ä. Ei ollut aikaa, ei ollut tietoa, ei ollut mitään.
Ja kun tulee ongelmia US 19.4 : ”SDP:n Tytti Tuppurainen pesee kätensä Fortumin bonussekoilusta”.
PS! Saksassa ei 14.7.2022 käyty Uniper-neuvotteluita, vaan se oli keskustelutilaisuus. Tuppuraisen nelihenkinen ryhmä lensi Berliiniin, kävi keskustelua saksalaisten (17 hlön delegaatio)) ja jatkoi matkaansa vielä saman päivän iltana Prahaan. Kyseessä oli Suomen hallituksen vakava suhtautuminen monen tuhannen miljoonan ongelmaan.
Ilmoita asiaton viesti
Valtion omistaman tytäryhtiön kaikki asiat kuuluvat pääomistajalle eli valtiolle. Omistajan jos kenen intresseissä on huolehtia omistuksensa hoidosta ja puuttua ongelmiin ajoissa.
On tarpeetonta edes ajatella, että homman hoitaisi yritysjohto tai sen hallitus eli omistaja antaisi kaiken mennä per#seelleen tieten tahtoen.
Ilmoita asiaton viesti
Hämäläinen on tyypillinen disinformaation levittäjä, joka suoltaa samaa potaskaa kuin persut.
”Huuto Uniperin jättituloksesta – Professorilta tyly kuitti: ”Olisivat silloin sanoneet, että Suomen valtion pitää lykätä sinne 50 miljardia”
”Saksan valtiosta tuli viime vuoden aikana Uniperin enemmistöomistaja. Uniperin pelastaminen maksoi Saksalle viime vuoden loppuun mennessä 50 miljardia euroa.”
Hämäläinen olisi varmasti hihkunut riemusta, kun Suomen valtio olisi pumpannut Fortumin kautta Uniperiin 50 miljardia.
https://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/huuto-uniperin-j%C3%A4ttituloksesta-professorilta-tyly-kuitti-olisivat-silloin-sanoneet-ett%C3%A4-suomen-valtion-pit%C3%A4%C3%A4-lyk%C3%A4t%C3%A4-sinne-50-miljardia/ar-AA1b28OM?ocid=msedgntp&cvid=1882ba77ac1a40f5913a0281eb40afc1&ei=11
Ilmoita asiaton viesti