USA lähtee Afganistanista – mitä tekee Suomi

Nyt on yhä ilmeisempää, että Trump vetää USAn joukkoja pois Afganistanista. Ne ovat olleet siellä 19 vuotta. Ennen sitä siellä olivat venäläiset.

Molemmat saivat turpiinsa profeetan seuraajilta. Pommit paukkuvat päivittäin Afganistanissa ja siviileiden sekä sotilaiden suolenpätkät lentelevät seinille. Mikään ei muuttunut eikä muutu niin kauan kuin siellä islamia tunnustetaan.

Nyt herra Saarikoski Hesarista sekä ulkoministeri Haavisto ovat huolestuneet siitä mitä Suomen pitäisi nyt tehdä. Hesarin mukaan Suur-Suomen rakentajat hakevat itseämme suurempaa roolia maailmalla ja joku haluaa, että sotkeudumme keskiaikaisten heimokulttuureiden sotkuihin Afganistanissa.

Pelätään, että pakolaisvirrat EUn rajojen yli taas kasvavat. Osmo Soininvaara tuossa twiittasi ja naureskeli Taviolle, joka kaipasi takaisin 80-lukua, jolloin ei Suomeen tullut näitä ulkomaisia osaajia elätettäviksi. Soininvaara taasen näkee tulijoiden nostavan maamme talouden.

Vihervassareiden jutut ovat paitsi sekavia niin populistisia. Ei heistä ota selvää ovatko mamuvirrat nyt toivottavia vai pitäisikö niitä lähteä taltuttamaan Afganistaniin asti.

Minun ehdotukseni on, että Saarikoski, Soininvaara ja Haavisto lähetetään rauhanturvaajiksi talebanien keskelle. Ei muuta kuin äijille tetsarit, maastopuku sekä kypärä päälle ja rynkky käteen kovat lippaassa. Haavisto voi ottaa puolisonsakin mukaan miesten tosihommiin. Soininvaara taasen voisi toimia polkupyöräpartion vetäjänä. Se olisi vihreä ilmastoteko samalla.

Näin päästään samalla muistakin ongelmista eroon kuten näiden herrojen populistisista twiiteistä, artikkeleista ja haastatteluista.

Annetaan heille mahdollisuus näyttää henkilökohtaisesti esimerkkiä eikä tyydytä siihen, että he lähettäisivät Amerikan tai Suomen poikia tapettaviksi puolestaan kaheleiden profeetan seuraajien rähinöihin, jotka eivät meille kuulu.

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu