Valtamedian tapa käyttää uutisia epäsuoraan vääristelyyn

Olen erittäin huolestunut valtamedian ideologisesta uutisten käytöstä totuuden vääristelyyn. Tämä toiminta on päivittäistä ja häikäilemätoöntä. Sille on tyypillistä antaa ymmärtää jonkin uutisen merkityksen sellaiseksi, mikä ei ole totta.

Ohessa on yksi tuore esimerkki Hesarin tavasta epäsuorasti käyttää asiantuntijan lausuntoa ongelmasta, jonka aiheuttaja saadaan kohdistettua muuhun kuin sen oikeaan syyhyn.

Hesari kertoo kuinka Hollannissa suuren teknologisyhtiön johtaja uhkasi viedä maasta sen yhtiön, jollei sinne saada ulkomaisia osaajia. Annettiin ymmärtää, että huolen aiheutti uusi Gert Wildersin tiukka muuttopolitiikka.

Väite on täysin absurdi. Sillä massamigraatiolla, jota Wilders haluaa rajoittaa, ei ole mitään tekemistä teknologiayritysten ulkomaisten osaajien työlupien saamisen kanssa. Koulutetut työllään itsensä elättävät ja ennen muuttoa palkatut ovat edelleen tervetulleita Hollantiin.

**

Toinen artikkelissa ollut asiantuntija on professori Jussi Ryynänen. Hänellä on sama huoli siitä, ettei Suomeen saada riittävästi ulkomaisia osaajia. Se syyhän on ihan muualla kuin Suomen migraatiopolitiikassa. Syitä on verotuksessa, korkeissa elinkustannuksissa tai kehnossa ilmastossamme ja vaikeassa kielessä.

Tunnen asian perinpohjin oltuani 30 vuotta suomalaisten teknologiayritysten päällystötehtävissä. Kaikki haluamamme saivat työluvan Suomeen, sama mistä tulivat.

Ovelasti Hesarin toimittaja on mitä ilmeisimmin sijoittanut itse keksimänsä tekstinpätkän Ryynäsen omasanaisten lausumien väliin. Toimittajan väittämä kuuluu: ”Huolena onkin, että hallituksen kaavailemat tiukennukset työperäiseen maahanmuuttoon vaikeuttavat alan osaajien houkuttelua Suomeen. Se voi myös viedä yrityksiä myös pois maasta.”.

Ryynänen ei syytä ongelmasta hallituksen kaavailemia muutoksia muuttopolitiikkaan vaan sen tekee toimittaja. Totuushan on Suomessa sama kuin Hollannissa. Molemmissa halutaan ainoastaan tiukentaa sellaisten ihmisten maahanmuuttoa, joilla ei ole koulutusta, eikä työpaikkaa maahantullessa vaan he päätyvät elämään tulonsiirroilla.

Todelliset koulutetut osaajat ovat tervetulleita myös Suomeen. Tätä kannattavat kaikki suomalaiset maahanmuuton järkeistämistäkin vaatineet.

Hesarin tavoite luoda negatiivista uhkakuvaa poliitikoista ja puolueista, jotka haluavat rajoittaa elintasomuuttoa sosiaaliturvamme houkuttelemana, on vääristelevä ja tarkoitushakuinen.

https://www.hs.fi/talous/art-2000010282314.html

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu