Vakoilupäällikkömme tapaus haiskahtaa

Vakoilupäällikkömme amiraali Alafuzoffin tapaus on selittämätön sotku ja häpeä oikeuslaitokselle varsinkin, kun sitä vertaa HSn toimittajille tulleisiin seuraamuksiin täysin harmittomien tietojen julkistamisesta 2017 artikkelissaan.

Puolustusvoimien salaisuuksia kotonaan lainvastaisesti säilyttänyt ex-tiedustelupäällikkö Georgij Alafuzoff piti kotonaan myös merkittävää määrää ulkomaisia asiakirjoja.

Amiraali syyllistyi vakaviin rikoksiin, joista ei edes häkki heilahtanut. Lisäksi osa teoista ehti vanhentua ikäänkuin vahingossa.

Oikeus katsoi, ettei amiraalin teoilla ollut mitään taustavaikutteita [kuten vakoilu vieraan vallan piikkiin].

Silti tiedetään amiraalin taustasta, että hän kävi Venäjän yleisesikunta-akatemian upseerikurssin ja oleskeli pitkään Venäjällä.

Tiedetään myös, että ”Alafuzoffilta löydettiin ”useiden eri valtioiden ja kansainvälisten järjestöjen erityissuojattavaa tietoaineistoa”. Ministeriö kirjoittaa, että aineiston vaarantuminen olisi ollut omiaan aiheuttamaan merkittävää vahinkoa Suomen kansainvälisille suhteille sekä edellytyksille toimia kansainvälisessä yhteistyössä.”

Alafuzoffin täytyi vakoilu- ja tietoturva-ammattilaisena tietää erinomaisen hyvin toimivansa väärin pelkästään asiakirjojen säilytyksen suhteen. Tällä perusteella olisi seuraamustenkin pitänyt olla kovempia.

Amiraali evp ei edes menettänyt sotilasarvoaan tekojensa takia. Juttu haiskahtaa paljon isomman kämmäyksen pimitykseltä.

 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000010218324.html

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu