Valtiovalta on kansan kapinan edessä energiapolitiikkansa takia

Ukrainan sota  muuttuu meille toisarvoiseksi kahakaksi ja pakotteet eivät kiinnosta, jos energian saatavuus normaaliin elämään estyy ja hallitus ei subventoi energian hintoja niin, että korotukset jäävät hyvin kohtuullisiksi.

Mitään moninkertaisia energian hinnankorotuksia ei kansa tule nielemään, kun päästään kylmään kauteen. Useiden satojen eurojen/prosenttien korotukset kk-laskutuksessa viimeistään herättävät kansan.

Vaihtoehtona joutuvat hallitus ja poliitikot näkemään maassamme vakavia levottomuuksia ja yleisen kapinan, jota se ei kykene hallitsemaan Marinin tiedotustilaisuuksilla.

Hallitus voi aloittaa hintaremontin poistamalla energian verot kokonaan eikä se riitä. Tarvittaessa kaikki energian tuotanto, siirto ja maahantuonti on kansallistettava ja energia myytävä kontrolloituun hintaan eikä pörssissä.

Vihreä siirtymä ei kiinnosta kansaa myöskään, jos se nostaa normaalin elämän kustannukset pilviin. Siirtymä voi odottaa. Meillä on aikaa pienellä kansalla, jonka päästöt ovat mitättömät globaalin ilmaston kannalta.

Suomen on leikattava kehitysapunsa nolliin ja lukuisat muut turhuudet pois budjetista. Maahanmuuttajiin käytettävät varat on myös nollattava. He saavat pärjätä työllään. Säästöt käytetään energian hintojen subventointiin.

Kun väki alkaa jäätymään kämppiinsä ja rahat loppuvat niin muutos tehdään vaikka pakolla, koska ei ole kylmässä maassa muuta vaihtoehtoa.

Poliitikkojen on syytä muistaa, että olemme tässä jamassa heidän typerien päätöstensä takia eikä vain Venäjän. Vaihtoehtoinen energian saatavuus olisi pitänyt huomioida ajallaan varotoimena tiedetyille riskeille. Kukaan ei voi väittää, etteikö riskejä tiedetty. Niistä varoitettiin vuositolkulla. Kyse ei siis ole moitteissa jälkiviisaudesta.

+21
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu