Vankilamaksut vangeille Suomeenkin

Iltalehti kirjoitti USAn yleisestä käytännöstä, jossa vankia laskutetaan vankilassa olostaan.

Maksu voi olla jopa 230€ per vuorokausi. Vuoden kakusta voi seurata yli 80.000€ lasku vangille. Joissain osavaltioissa alle 50.000 USD maksua ei peritä. Joissain maksu peritään vain vakavimmista rikoksista istuvilta.

Sama systeemi tarvitaan Suomeenkin. Perustelu on USAssa senaattori John Kisselin mukaan, että

”Tarkoituksena on saada vanki ymmärtämään, että vankeus maksaa rahaa. Veronmaksajat maksoivat sen laskun, eivätkä he tehneet mitään väärää. Sen tietäen ei ole huono käytäntö, että osavaltiolle täytyy maksaa kohtuullinen summa takaisin säännöllisin väliajoin.”

Voiko tuota paremmin perustella.

 

 

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu