Vasemmistolaisuus johtaa taloudellisiin ajatusharhoihin

Hesari haastatteli näyttelijä Amanda Paloa, joka on kehoittanut ihmisiä vaikenemaan, jos näkevät jonkun varastavan kaupassa. Tämä varastaja on kuulemma kapitalismin uhri ja siksi joutuu varastamaan köyhyyttään. Hän on aivan tavallinen kansalainen Palon mielestä.

Näyttelijä arveli, että olisi itsekin joutunut varastamaan ahdingossaan, jollei hänellä olisi ollut turvaverkkoja, joiksi arvelen hänen sukuaan ja ystäviään.

**

Mikä Palon ajattelussa sitten mättää Hänellä on ensinnäkin omakohtainen kokemus rahattomuudesta. Onko se kapitalismin vika niin sitä kehtaan epäillä. Syy on vasemmistolainen ajattelu, jonka mukaan ihmisellä ei itsellään ole vastuuta elämästään. Se vastuu on siirretty muille.

Näyttelijä Amanda Palo sanoi HS:lle, että varastelun mahdollinen lisääntyminen on oikeistohallituksen syytä. Siksi hän ei puuttuisi ruokavarkauteen, jos näkisi sellaisen. Hän avasi keskustelun Instagram-tilillään.

Tällaista on vasemmistolainen ajattelu.

Kun Palo on ryhtynyt näyttelijäksi niin hänen on pitänyt ymmärtää, ettei se ole vakavaraisen elämän perusta. Näyttelijän työn ansiot riippuvat menestyksestä eli kysynnästä, joka määrittää tulot eikä taiteellisuus ja merkitys kulttuurille. Taitelijan vapaus on yrittäjän vapautta ja sen riski on epäonnistuminen eikä riskinotto kuulu veronmaksajien kannettavaksi.

Taiteilijakin voi kuulua työttömyyskassaan. Sen avulla on muidenkin selvittävä eikä varastamalla.

**

Palo ei myöskään mainitse sitä vaihtoehtoa, että hän tai joku vastaava menisi toisiin töihin. Jos ihminen on ollut näyttelijä, kirjailija tai toimitusjohtaja niin kukaan ei voi taata, että hän aina on sellainen. Vasemmistolainen ajattelu tosin puoltaa sitä, että saa aina vedota aiempaan työhönsä ja kieltäytyä muista hommista.

**

Hesari kirjoitti aiemmin työssäkäyvästä perheenisästä, joka varastaa säännöllisesti. Hän toteaa, että ”IHMISELLÄ on mielestäni oikeus varastaa elintarvikkeita, jos hänellä ei ole varaa ruokaan köyhyyden tai sosiaalitukien leikkausten vuoksi.”

**

Suomessa on niin hyvät tukijärjestelmät kaikille erityisesti työssä olleille työttömille, ettei tarvetta varastamiseen ole. Palon kehotus hyväksyä varastaminen toteutuukin ihan muilla tavoin ja ikävä kyllä täysin laillisesti.

Vasemmisto on pitänyt huolen siitä, että työssäkäyvien ansioista siirretään varoja elämäntapatyöttömille eli täysin työkykyisille vuodesta toiseen. Se on sitä varastamista, jolta on suljettu silmät jo vuosikymmenet.

 

https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000010108433.html

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu