Venäjän kansa vastuuseen maansa sotarikoksista

Iltasanomat kirjoittaa Venäjällä edelleen käyvien suomalaisten kokemuksista venäläisten suhtaantumisesta Suomeen ja Ukrainan sotaan.

Pitkässä jutussa tulee hyvin esille se, ettei Venäjän hyökkäys Ukrainaan juuri kiinnosta venäläisiä eikä siellä usein käyviä suomalaisia. Elämä jatkuu kuten ennen sotaa eikä se myöskään näytä yhtään vähentäneen ihmisten Putinin kannatusta. Ihmisten vetäytyminen vastuusta mielipidetasollakin on sairas mielentila.  Vaikeneminen on kultaa, mutta vain Putinille.

**

Kun tätä todellisuutta tarkemmin miettii niin ei voi olla pitämättä venäläisiä täysin osasyyllisinä Ukrainan teurastukseen. He eivät yksinkertaisesti ole silmissämme viattomia siviilejä vaan Putinin rikosten rikoskumppaneita.

Kuten eräs jutun kommentoija toteaa, kuka muu sen Vladimirin voisi pysäyttää kuin oma kansa. Eipä kukaan muu.

**

Tällaisessa tilanteessa pidän hyvin kummallisena, että rajamme on edelleen auki Venäjälle ja yrityksemme toimittavat maan kauppoihin ainakin ruokaa, jota siellä on luetun perusteella Suomestakin runsaasti.

Vieläkin oudompaa on, että yksikään vain  venäläinen yksilö tai yritys saa ostaa kiinteistöjä, osakehuoneistoja tai yrityksiä Suomessa.

En myöskään ymmärrä miksi edelleen pidämme voimassa suuren joukon kaksoiskansalaisten passeja. Nämä ihmiset pitää pakottaa valitsemaan jomman kumman kansalaisuuden. Näinä aikoina ei ole viisasta antaa Suomen kansalaisen olla lojaliteettisuhteessa Venäjän kaltaiseen valtioon. Edes perhesyyt eivät riitä tämän perusteeksi.

Venäjän painostuksen tulee olla kollektiivista painetta, koska se on oikein ja vaikuttaa tehokkaimmin. Venäjän rajaliikenne olisi syytä sulkea täysin niin vastenmielistä on maan toiminta ja venäläisten tuki johdolleen.

**

Tilanne muistuttaa vahvasti 30-luvun Saksasta, johon suhtaannuttiin muualla ambivalentisti, vaikka nähtiin 20 -luvun lopulta mihin maa oli menossa ja juutalaisten vainot olivat yleisesti tiedossa kuten keskitysleirit vuodesta 1933 (Dachaun leiri Münchenin kyljessä).

Suomen tuolloinen suopea Saksa -suhde on ymmärrettävissä sillä, että ainut meitä puolustuksessa tehokkaasti auttanut maa oli Saksa. Ilman sitä apua  Suomi olisi kokenut julman kohtalon vuodesta 1944.

Nyt meillä ei ole mitään vastaavaa pakkoa miellyttää uhoavaa Venäjää. Idänkauppammekin tuhoutui jo 20 vuotta sitten ja se on korvattu muulla kaupalla hyvin.

Liennytys ja sovittelu olivat teemana 30 -luvulla, mutta se vain mahdollisti hyökkäyssodan valmistelun. Lisäksi länsivallat itse rahoittivat Saksan varustelua. Niin on tilanne nytkin Venäjän kanssa.

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009899304.html

Erinomainen linkki Juholta

https://www.youtube.com/@1420channel/videos

emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole ilmastopaniikkia eikä sota-ahdistusta. Identifioidun narttu samojediksi. Lisäksi olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu