Veroparatiisit – aikamme suurin taloudellinen ongelma

Olen vuosien mittaan lukenut monia lähteitä veroparatiiseista, niiden käytön syistä, käyttäjistä ja haitoista. Kaiken opiskelun jälkeen on ihmeteltävä, miten tällainen toiminta jatkuu mukamas demokraattisissa valtioissa tai niiden alaisuudessa.

Miksi poliitikkomme valehtelevat taistelevansa veronkiertoa vastaan, vaikka he itseasiassa EUssakin ovat toimineet juuri päinvastoin. Syynä on se, että poliitikot kuten herra J-L Junckers ovat usein osallisina yhtiöissä, jotka kiertävät veroja veroparatiisien avulla ja osalla on itsellään omaisuutta niihin piilotettuna.

Rikolliset siirtävät rikoksilla tienaamansa veroparatiisien kautta takaisin normaaliin pankkimaailmaan ja sieltä sijoituksiin kuten kiinteistöihin. Kyse on siis rahanpesusta.

Kehitysmaiden eliitti tallettaa paratiiseihin usein enemmän rahaa vuosittain kuin nämä maat saavat kehitystukia ja lyhentävät lainojaan. Ei ole vaikeaa päätellä minne kehitysvaroja päätyy.

Veroparatiiseissa on hyvinkin 50 biljoonaa euroa piilossa eli 50.000.000.000.000€ varoina ja omistuksina. Varat ovat yritysten ja yksityisten henkilöiden. Asioita hoitaneet pankkiirit ovat todenneet, että enemmän kuin 95% varoista liittyy rikolliseen toimintaan kuten veronkiertoon, huumekauppaan ja lahjuksiin eli korruptioon.

Veroparatiisien aiheuttama kato verotuloihin on valtava. Puuttuvat verovarat revitään niiden selkänahasta, jotka eivät pysty veroja kiertämään.

Säätiöiden eli trustien suojaan piilotetun omaisuuden määrästä ja omistajista ei saa mitään tietoja edes viranomainen. Laki suojelee rikollisten omistusten  anonymiteettia.

Englanti alusmaineen on edelleen suurin finanssirikollisuutta ylläpitävä toimija. Sen keskus on Lontoon Cityn itsehallintoalue, joka on brittien veroparatiisien aivot.

Kannattaa katsoa oheinen dokumentti aiheesta. Se on yksi parhaista brittien veroparatiiseista kertovista;

 

8

 

 

 

 

.

 

 

emailjuuso

Olen ICT-alalla leipäni Suomessa ja eri puolilla maailmaa tienannut helsinkiläinen ja moninkertainen mamu. Kannatan löyhää EUta ja vain hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Kaihdan puoluejärjestelmiä ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu