Verotuksen keventäminen nopein tie talouden ja työllisyyden kasvuun

Palkka- ja kulutusverojen tuntuva laskeminen on ainut tapa Suomessa lisätä nopeasti kasvua, työllisyyttä ja samalla  halukkuutta työhön.

Tämä on oikeastaan niin päivänselvää, että hävettää asiasta edes kirjoittaa.  Lisäämällä ostovoimaa hoituvat muutkin ongelmat. Kova verotus taasen tuhoaa kaiken positiivisen talouskehityksen. Se tie on varmuudella käyty loppuun. Tämä näin tiedoksi nykyisille ja tuleville hallituksille.

***

Suomen julkishallinto vie noin 55% maan bruttokansantuotteesta. Se on vaatinut Suomeen erään maailman korkeimmista veroasteista. Julkishallintoa edelleen kasvattamalla pysäytetään varsinainen talouskasvu.

Lyhyesti kerrattuna kyse talouden prosessissa on siitä, että talous voi kasvaa, kun tuotetaan enemmän. Yritykset investoivat, innovoivat ja palkkaavat tuottaakseen enemmän, kun kysyntä kasvaa.

Kysyntä kasvaa, kun on enemmän ostovoimaa hankintoihin, tietenkin edellyttäen, että tuotteet ja palvelut kiinnostavat eli niille on koettu tarve.

Kun kaiken kokoisista bruttopalkoista jää enemmän käteen niin työnteko palkitsee aina ja varsinkin joutenoloa paremmin.

***

Verotulot eivät tipu niin rajusti kuin luulisi, koska verotettava kakku kasvaa. Toki myös julkisen budjetin leikkauksia on tehtävä. Kun työllisyys paranee niin toimeentulotukien tarve ja siten leikkaustarve myös pienenee.

Verotuksen keventäminen on terve tapa luoda kysyntää ja työllisyyttä, velaksi kasvu ei ole. Se ei edes ole todellista kasvua.

Jotta talous olisi terve pitkälläkin jänteellä on yksityisen sektorin kasvettava enemmän kuin julkisen. Näin ainakin niin kauan, kun olemme globaalissa markkinataloudessa.

 

 

 

+2
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu