Viro kielsi turkistarhauksen

Useat EU-maat ajavat turkistarhauksen lopettamista EUssa. Käytännössä se tarkoittaisi ennen pitkää myös turkistuotteiden tuonnin kieltoa. Näin ajatellen tuottajien väite tuotannon jatkumisesta muualla, koska kysyntä täällä jatkuu, on valheellinen.

Virossa tarhauskielto alkaa 2026 vuodesta.

***

Tarhaus kuten muukin eläintuotanto aiheuttaa eläimille mittavaa kärsimystä. En tiedä mitään pätevää perustetta miksi eläimen kärsimys on vähempiarvoista kuin ihmisen. Mekin olemme eläimiä tieteellisesti katsottuna.

Eläimen kärsimys on ihmisen kärsimystä pahempaa. Eläin ei ymmärrä miksi sitä rääkätään eikä kykene tekemään mitään itsensä eteen.

***

Ihmisen luulo omasta suuruudestaan ja oikeuksistaan on sitä koomisempaa mitä enemmän kehumme ainutlaatuisuuttamme, etiikkaamme, korkeaa moraalia ja ihmisen perimmäistä hyvyyttä sekä humaaniutta.

Kaikki tuo on valitettavasti valhetta ja itsepetosta.

 

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008095340.html

+8
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen sekä moninkertainen mamu.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana aina yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu