Ylen puppugeneraattorista

Nuori naistoimittaja puhui eilen Ylessä aiheesta rumien naisten vallankumous.

Jutun ydin oli mikäs muu kuin kehopositiivisuus ja ylipainoisuuden normalisointi.

Jotain on pahasti pielessä Ylen sisällön tuotannossa. Kun asiallista asiaa ja osaamista ei löydy, lasketaan henkisesti murrosikäiset toimittelijat purnaamaan kaikkea sitä vastaan mikä on normaalia, hyväksi koettua ja vastuullista.

Tämän ohjelman viestejä oli mm. se, ettei ihmisten ylipainolla ole väliä kuten esimerkiksi terveydellistä haittaa. Lihavuus on monimuotoisuutta ja sen hyväksyminen yhdenvertaisuutta. Samat punavihreät perus”arvot” tungetaan länsimaiseen perussairauteenkin, joka ylipainoisuus on asiallisesti ottaen.

Toimittelija jatkoi feministilinjalla ja paheksui sitä, että jotkut naiset haluavat olla normaalipainoisia tai peräti hoikkia miesten takia. No tuo lienee luonnollista, koska harva tavoiteltava hyväkuntoinen mies edes harkitsee ylipainoisen keijun valintaa partnerikseen, kun on parempiakin vaihtoehtoja.

Lopultakin toimittelija esittää, ettei miehiin kohdistu samoja ulkonäköpaineita kuin naisiin. Väitehän on häränkakkaa. Kyllä ylipainoisille miehille naureskellaan yhtä lailla. Naisten tuntemat paineet ovatkin vähintään puoliksi heidän itse itselleen luomia. Jokainen mies tietää tämän ja kuolaa terveennäköisten seksikkäiden naisten perään eikä kehopositiivisten.

Ihmisen ulkonäkö on aina vaikuttanut hänen menestykseensä niin vastakkaisen sukupuolen ja seksin jahtaamisessa kuin työnhaussa, palkkauksessa tai yhteiskunnallisessa arvostuksessa. Olli Rehn johtaa presidenttikilpailua, koska hän on mediankin mukaan presidentin näköinen mies. Kansa haluaa hyvännäköisiä johtajia ja niin tekevät yrityksetkin.

Tämä on normaalia eikä asiaa onneksi edes voi muuttaa. Mehän emme ole fyysisesti ja älyllisesti samanlaisia emmekä siksi tasa-arvoisia tai yhdenvertaisia.

Kun paheksumme ylipainoisuutta, toimimme kuten pitää eli aiheutamme motivaation jokaiselle pyrkiä normaalipainoon ja välttämään monia sairauksia, joiden hoito maksaa yhteiskunnalle miljardeja joka vuosi. On absurdia pyrkiä välttämään arvostelua ja siitä seuraavaa pahaa mieltä silloin, kun siihen on asiallinen syy.

Voin vakuuttaa kehopositiiviIlle feministeille, ettei rumien tai ylipainoisten ihmisten vallankumousta tule koskaan. Sille ei ole kannatusta.

+21
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu