Ylen puppugeneraattorista
Nuori naistoimittaja puhui eilen Ylessä aiheesta rumien naisten vallankumous.
Jutun ydin oli mikäs muu kuin kehopositiivisuus ja ylipainoisuuden normalisointi.
Jotain on pahasti pielessä Ylen sisällön tuotannossa. Kun asiallista asiaa ja osaamista ei löydy, lasketaan henkisesti murrosikäiset toimittelijat purnaamaan kaikkea sitä vastaan mikä on normaalia, hyväksi koettua ja vastuullista.
Tämän ohjelman viestejä oli mm. se, ettei ihmisten ylipainolla ole väliä kuten esimerkiksi terveydellistä haittaa. Lihavuus on monimuotoisuutta ja sen hyväksyminen yhdenvertaisuutta. Samat punavihreät perus”arvot” tungetaan länsimaiseen perussairauteenkin, joka ylipainoisuus on asiallisesti ottaen.
Toimittelija jatkoi feministilinjalla ja paheksui sitä, että jotkut naiset haluavat olla normaalipainoisia tai peräti hoikkia miesten takia. No tuo lienee luonnollista, koska harva tavoiteltava hyväkuntoinen mies edes harkitsee ylipainoisen keijun valintaa partnerikseen, kun on parempiakin vaihtoehtoja.
Lopultakin toimittelija esittää, ettei miehiin kohdistu samoja ulkonäköpaineita kuin naisiin. Väitehän on häränkakkaa. Kyllä ylipainoisille miehille naureskellaan yhtä lailla. Naisten tuntemat paineet ovatkin vähintään puoliksi heidän itse itselleen luomia. Jokainen mies tietää tämän ja kuolaa terveennäköisten seksikkäiden naisten perään eikä kehopositiivisten.
Ihmisen ulkonäkö on aina vaikuttanut hänen menestykseensä niin vastakkaisen sukupuolen ja seksin jahtaamisessa kuin työnhaussa, palkkauksessa tai yhteiskunnallisessa arvostuksessa. Olli Rehn johtaa presidenttikilpailua, koska hän on mediankin mukaan presidentin näköinen mies. Kansa haluaa hyvännäköisiä johtajia ja niin tekevät yrityksetkin.
Tämä on normaalia eikä asiaa onneksi edes voi muuttaa. Mehän emme ole fyysisesti ja älyllisesti samanlaisia emmekä siksi tasa-arvoisia tai yhdenvertaisia.
Kun paheksumme ylipainoisuutta, toimimme kuten pitää eli aiheutamme motivaation jokaiselle pyrkiä normaalipainoon ja välttämään monia sairauksia, joiden hoito maksaa yhteiskunnalle miljardeja joka vuosi. On absurdia pyrkiä välttämään arvostelua ja siitä seuraavaa pahaa mieltä silloin, kun siihen on asiallinen syy.
Voin vakuuttaa kehopositiiviIlle feministeille, ettei rumien tai ylipainoisten ihmisten vallankumousta tule koskaan. Sille ei ole kannatusta.
Toivottavasti ylipainoisuus ei saa jalansijaa ja isompaa kannatusta.
’ Lihavuus lisää myös sydän- ja verisuonitautien riskiä. Se kohottaa usein verenpainetta, aiheuttaa sepelvaltimotautia sekä lisää aivoinfarktin ja -verenvuodon vaaraa. Ylipainoista vaivaavat usein myös uniapnea, kihti, polven nivelrikko, sappikivet ja astma ’ wikip.
Lihavuus on kallis harrastus.
Ilmoita asiaton viesti
Vaatii liikaa kehopositiivisuutta pitää näitä sairauksia haluttavina.
Ilmoita asiaton viesti
Tietyssä vaiheessa 1600-luvulla rikkaiden keskuudessa oli muotia olla lihava, koska siten pystyi osoittamaan muille, että oli varaa syödä hyvin. (Rubensin maalaukset) Jossain vaiheessa myös Kiinassa varakkuus näkyi (miesten) lihavuutena. Tänä päivänäkin taitaa Kiinassa olla loukkaus kokkia kohtaan jättää ruokaa syömättä. Kuikka tietänee paremmin.
Englantilaiseen yläluokkaan kuuluvan naisen kuului 1800-luvulla olla iholtaan valkoisia kuin lakanat, koska päivettyminen olisi viitannut velvoitteeseen viettää aikaansa ulkona=työn tekeminen. Miehillä ei ollut samaa tarvetta, koska hehän pelasivat pooloa ja krikettiä ym. tyhjänpäiväistä.
Onhan noita muoti-ilmiöitä ollut kautta aikain. Mutta tavallinen väestö niistä paskat nakkaa.
Hollywood-tasoiset historialliset elokuvat antavat vähän vääränlaista kuvaa entisaikain ihmisistä, jotka olivat usein pikemminkin pieniä ja näivettyneitä kuin herkulesmaisia lihaskimppuja.
Ilmoita asiaton viesti
Viimeinen kappale tiivistää historiallisen totuuden.
Ilmoita asiaton viesti
Moneen hyödylliseen asiaan on tunkua. Sama koskee muitakin suuntia, kuin yllättäen.
Tässä mielessä kulut ovat hyvin samanlaisia, siis tosiaan samanlaisia ilman lisämääreitä (hyvin), oli kyseessä paheeksi luokiteltava, ja haitallisuutta sisällään pitävä päätymä, tai vaihtoehtoinen, johon ei sopivuutta ajatelle ole liitettävissä kuin elämisen perusedellytyksiä, vailla seuraamusulkoistusta.
Sopimattomuutta voi ilmetä, tosin näissä on aina se perusongelma tavan jäljityksessä (tarkastus).
Jos ohjelmistot toimisivat sillä debuggausperiaatteella, joka yleisesti kuvioita koskien on vallitseva, ei oikein voitaisi luotettavasti nojata tietotekniikkaan.
ATK myöskään, ei aina ole luotettavapohjaista, koska tekemisen hutiloiva tauti on tartunnallista luonteeltaan ja näkyy, vaikka ATKssa virheettömyys on sen verran välttämätön osuus toimivuutta, että poikkeamat virheinä voi kaataa kaiken. Sanotaan, … että tästä huolimatta näin.
Ilmoita asiaton viesti
Tietotekniikka on ihmisten tuottamaa ja täynnä virhetoimintoja. Niitä on ydinvoimaloiden automaatiossa ja mm lentokoneiden avioniikassa siinä määrin, että lukuisat lento-onnettomuudet ovat aiheutuneet ja tulevat aiheutumaan niistä.
Lihavuus taasen johtuu pääosin omista valinnoista kuten siitä mitä suuhunsa tunkee ja kuinka usein tai miten liikkuu.
Ilmoita asiaton viesti
”Lihavuus taasen johtuu pääosin omista valinnoista kuten siitä mitä suuhunsa tunkee ja kuinka usein tai miten liikkuu.”
Näin on ollut tapana sijoittaa, tämä ilmiö. En ole ihan vakuuttunut siitä, että tulkinta edustaa kovin täysin realismia.
Yksilön vastuun (YV) korostaminen on tärkeää, ja vaikka sitä olisi vaikea ymmärtää ja elää oletuslinjana, tavoitteenarvoiseksi tämän voi nostaa.
Kun sitten sama linjaus koskee jotain ilmiötä, ja useimmiten vastuunkiertely on enemmänkin se juttu, ja tämän mahdollistaminen … jokin ei kokonaisuutena täsmää.
Vaikka YV:n korostus tuntuisi oikealta, käytännössä se voi rikkoa enemmän kuin antaa. Enemmän kyse on kuitenkin implementaatiosta, jos ATKlaisittain asian ilmaisee.
On sanottu ja oikeaksi usein todettua, että kun lihavan tietoisuuteen tulee sana lihavuus, tilanteeseen haetaan helpostusta, ja lihavalla se on helposti keino, jonka voisi juuri jättää vähemmälle.
Psylogosisista mutkista huolimatta, tietyt rautalankajutut voi ilmaista, RT-tyyliin. Mitä odotuksia tähän liittää… kulttuuri tekee sen puolesta, vakuuttavuutta korostavissa ympyröissä. Painavatkin voi ottaa kevyesti, jos muuten tavan olot.
Nämä menee helposti tähän aihepiiriin: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mattivilkuna/ihanan-aito-rehellisyys/ (törkyturpateema).
Ilmoita asiaton viesti
Tästä ohjelmistopuolesta ja yleisemmin rakenteluun liittyvistä on mielestäni erityisen tärkeä mainita se, mikä on jäänyt eniten samalla dissaamoon….
Ohjelmistoissam kriittiseen kohtaan jäänyt virhe, voi tosiaan kaataa koko systeemin, vaikka virheen ilmaantuvuus muuten harvinaista.
Piirre korostaa ohjelmointityön tarkkuusvaatimusta. En tarkoita, etteikö olisi ehkä mahdollista rakentaa melko hyvälle perusalustalle sössöä, joka toimisi riittävän hyvin, eikä virheistä olisi isoa haittaa.
Kun ajatellaan ihmisten elämäntapoja, jotka toistuvat tietyissä ihmiskunnan vaiheissa hankalina, … seuraukset eivät välttämättä näy yhtä nopeasti, joten aika surutta voi rakentaa miten vahvaa vain, täysin jatkuvasti lisäävänä haittakertymä toisaalla.
Henkilöautoistuminen on minusta tässä hyvä esimerkki, joka johtanut elämän peruskuvioita tosi vaikeaksi. Kyse ei ole suoraan henkilöautoista, vaan niiden hyvin laajamittaisesta käyttöönotosta.
Mitä jos susilaumat saapuvat isomääräisenä Keski-eurooppaan? Mitä luultavasti tehdään Saksassa, jne?
Kun luontoa ilmenee extremenä, tähän osataan tosiaan puuttua, hyvin valppaasti. Ihmisen kaikki viritelmät muuten hyviä, kunhan ei mene gigantiksi, ellei se tosiaan ole sopivaa. Joskus tämä voi olla tosi tarpeellista, tosin toteutuksessa syytä olla tarkkana.
Markkinaohjauksessa kun mennään, autopilottiin tuskin on kovin paljoa luottamista. Jos se ohjaa hankaluuksiin, kyseessä voi olla jopa todennäköinen kultasuoni. Toisaalta, kokonaisuutena tuskin.
Hyvä osata arvella, että demokratiat eivät välttämättä muuta markkinapilottia, vaan sen viedessä kohden hallintakoneistoa, entistä tukevammassa ohjauksessa ollaan.
Systeeminen dystopia kannattaa mainita, tähtitieteellisten vaikutusten perusteella.
Ilmoita asiaton viesti
Miten taas nämäkin asiat liitetään vain naisiin? Lihavuus on miehille paljon vaarallisempaa kuin naisille. Naiset ihan keskenään asettavat kanssasisarilleen ulkonäkövaatimuksia. Hyvin harvoin miehet.
Millainen sitten on normaalivartaloinen nainen? Tähän mennessä naiset ovat kilpailleet keskenään laihduttamisella. Mitä laihempi sitä parempi, josta on tullut paljon anoreksiaa ja muita syömishäiriöitä. Väitän, että harva mies tykkää sen paremmin luuviulusta kuin läskistäkään, toki poikkeuksia on joka asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kun korvien väli on solmussa niin normaali syöminenkin muuttuu mahdottomaksi. Naisten valtavan laajaksi kasvanut neuroottisuus on syynä tähän.
Miesten ylensyönti on jotain muuta. Ruokahalu ja ruokavalinnat ovat väärät. Miehissä on todella vähän anorektikkoja. Mies ei sotke tunteitaan syömiseen.
Länsimaisten miesten kauneusihanne naisten suhteen on aina löytynyt Playboyn keskiaukeamalta. Läskin tilalla on lihaksia ja kehon ryhti on hieno sekä muodot kohdallaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eikä se ihanne ole miksikään muuttumassa.
Ilmoita asiaton viesti
Ei taida pääministerimmekään olla tyytyväinen vartaloonsa kun on laihduttanut itsensä ”anorektikon näköiseksi” .
Itellä vissiin geenit estää lihomisen? mutta kyllä sitä kuitenkin on tullut keskivartalopositiiviseksi.
Ilmoita asiaton viesti
Hiljaista on, hiljaista on kuin huopatossutehtaassa…….
Ilmoita asiaton viesti
”Tämän ohjelman viestejä oli mm. …..”
Tuohon lisäisin yhden, hyvin tärkeän asian ylipainon, tai siis oikealta nimeltään liikalihavuuden haitoista.
Se on oma mukavuus. Kyky tehdä asioita, osallistua kaikenlaiseen, puhtaasti fyysinen jaksaminen ( esim. 10 kg:n säkki selässä on aika raskasta juosta tai edes kävellä sukkelaan.)
Tämä puolestaan johtaa sohvalle ja shipsipussin käteen.
Ilmoita asiaton viesti
Otan aluksi esille tupakoinnin lopettamisen. Vaikka ei se aiheeseen ehkä kuuluisikaan, sanoisi tuomari puolustusasianajajalle. Mutta kun sen voidaan katsoa kuuluvan.
Meille jauhetaan mediassa päivästä päivään, sekä asiaohjelmissa että mainonnassa, että kuinka tupakoinnin lopettamien on vaikeaa, lähes mahdotonta.
No kun se ei ole. Muuta kuin jättää sätkän laittamatta suuhunsa.
Tuota vaikeutta jauhetaan täysin mainosmielessä. Sillä myydään kaiken maailman ”korvikkeita” jotka itsessään aiheuttavat riippuvuutta sillä nehän sisältävät yhtä kaikki nikotiinia ja niistä tulee myös tapa.
Lihavuuden kanssa on sama asia.
Mainostetaan kaiken maailman ”kevyttuotteita” joiden avulla väitetään painon alentuvan kun niissä on niin vähän niitä pirun kaloreita. Tällä saadaan uhrien mieleen se kuva että ”a vot, no nythän minä voin syödä kun se on niin hyvää eikä edes lihota”. Ja paino ei kun nousee.
Kun ainoa keino pudottaa painoa on se että syö vähemmän. Aivan sama mitä syö kunhan syö vähemmän.
Kävely raittiissa ulkoilmassa esim. ei laihduta vähääkään, päin vastoin, ruokahalu lisääntyy kun liikkuu.
Sanotaan, todenperäisyyttä en tiedä, mutta tulee kuulemma joltain tohtorilta, että yhdellä viinerillä kävelee reipasta kävelyä tunnin.
Liikunta tottakai alentaa painoa jos siihen on yhdistetty pienempi määrä ruokaa.
Eli kilon pudottamiseksi saa kävellä aika pitkälle jos ei vähennä ruoan määrää.
Asiaan sitten.
Nuo toimittelijat ym. ”kehopositiivisuudesta” jauhavat ovat itse asiassa vain omalla asialla. Kun he itse eivät kykene, luetaan: ei ole luonnetta eikä itsekuria, hallitsemaan omaa painoaan niin täytyy keksiä tällaisia verukkeita.
Heillä on siis se kuuluisa oma lehmä ojassa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyky komentaa itseään eli itsekuri tuntuu olevan asia, jota ei saa edes mainita, ettei syyllistä.
Lopetin tupakoinnin 30 vuotta sitten kuten kerroit. En vain laittanut uutta sätkää turpaani enkä ostanut uutta askia. Mitään vaikeaa siinä ei ollut.
Ilmoita asiaton viesti
Laitetaan paremmaksi. Poltin reilun askin päivässä ja lopetin jo viisikymmentä vuotta sitten. Vaimo kiitteli kovasti kun ei kuulemma tarvinnut pestä verhoja niin usein.
Ilmoita asiaton viesti
Lopetin samalla tavalla kertapieraisulla mutta oli se aika vaikeaa kun se siggen suuhun laitto kahvin jälkeen oli jo selkäytimessä. Sitten kun lopetin kahvin juonnin niin sigge suuhun refleksi katosi pikkuhiljaa.
Samalla pääsi paskoista kavereista eroon, niistä jotka ei pystyny lopettamaan ite vaan aukoivat päätään jatkuvalla syötöllä.
Ilmoita asiaton viesti
Itselläni oli vielä 10-15 vuoden jälkeen mielenkiintoista kun etenkin talvella ulkona kun joku poltti jossain lähistöllä niin se perhana tuoksui, ei siis haissut, perhanan hyvältä. En mennyt koskaan halpaan kuitenkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Syömisen reipas vähentäminen yhdistettynä liikkumattomuuteen aiheuttaa sen, että lihakset katoavat ensimmäisenä. Siitä taas seuraa vääjäämättä, että kulutus vähenee, kun lihakset ovat ne, jotka kuluttavat, vaikka ei hirveästi rehkisikään. Kaiken maailman laihdutuskuureista seuraa juuri tämä. Kun kuuri loppuu, kroppa pullahtaa kuin pullataikina ja kaikki on läskiä, vaikka ennen olisi ollut lihaksiakin läskin lisäksi.
Ilmoita asiaton viesti
Rasvamaksasta on tulossa kovaa vauhtia kansantauti. Sen yksi aiheuttaja on vyötärölle kertyvä rasva.
Ilmoita asiaton viesti
Yle valitsee ohjelmien aiheet, eivät nämä ”lihavat naiset”. Lihavuuteen tarvitaan omanlaistaan prosessoitua ravinto- ja ostokäyttäytymistä.
Ilmoita asiaton viesti
Juu hyvä muistutus Juha Hämäläiselle. Lisäksi moni lääkitys voi lisätä ylipainoa, koska tietynlainen yleensä psyykelääkitys voi lisätä ruokahalua ja ehkäpä hidastaa jopa aineenvaihduntaa, vaikka jälkimmäistä arviota psykiatrit eivät vahvistaisikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos ruokahalu kasvaa niin ei kai se sentään pakota syömään? Selittelyä.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se on tutkittu juttu.
Ilmoita asiaton viesti
Katsos kun paino muodostuu kudoksesta ja kudos puolestaan siitä ravinnosta minkä sisäänsä tunkee.
Tässä pidän erillään nk. turvotuksen joka johtuu liiasta nesteestä ja joka voi johtua erilaisista sairauksista.
Ilmoita asiaton viesti
En osaa sanoa muuta kuin, että on naurettavaa pyrkiä positiiviseen suhtaantumiseen ja vaatia sitä muiltakin negatiivisista asioista. Nykyään pitää olla myös huume- ja rikosmyönteinen.
Ilmoita asiaton viesti
Lihavuuteen tarvitaan tasan tarkkaan liian paljon ravintoa suhteessa kulutukseen.
Kaikki muu on jonninjoutavaa selittelyä.
Ilmoita asiaton viesti
Tosiaan tyhjästä on vaikea läskikiloja kerätä.
Ilmoita asiaton viesti
Jotkut psyykelääkkeet nostavat haittavaikutuksens painoa helposti kymmeniä kg muutamassa kuukaudessa.
En tiedä mistä se johtuu mutta ne ehkä vaikuttavat aineenvaihduntaan tai sotkevat elimistön normaalin näläntunteen.
Tiettyjen antipsykoottien lääkekäyttö lihottaa yhtä helposti kuin amfetamiinin säännöllinen käyttö pudottaa painoa ja tekee langanlaihaksi.
Ahmiminen on myös oma ongelmansa joillakin. Kuten eräs ylipainoinen fyysistä työtä tekevä mies sanoo omasta ahmimisestaan että hänellä on ikuinen jatkuva nälkä vaikka ei olekkaan nälkä. Ahmiminenhan on samanlaista addiktiokäyttäytymistä kuin vaikka viiltelyriippuvuus.
Ilmoita asiaton viesti
Kun syöminen muuttuu sairaudeksi eli addiktioksi niin silloin ruoka vie mennessään. Potilas ei hallitse syömistään. Erilaisista terapioista voi olla hyötyä. En esitä tätä henkilökohtaisena mielipiteenä vaan maailmanmenon tulkintana.
Minulla ei ole käsitystä löytyykö suomesta ylipainoisia joiden liikuttaminen tapahtuu nostureilla ja erilaisilla nostoliinoilla. USAssa heitä on. Tällöin liikutaan n.300 – 500 kilon hujakoilla. On myös olemassa ns. läskifetissi jossa seksuaalinen mielenkiinto kohdistuu ylipainoisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Kauan sitten työkeikalla Kiinassa paikalliset tulivat ihmettelemään työkaverin isoa mahaa. Kuulemma täytyy olla rikas jos on päässyt 175cm/120kg lukuihin.
Ilmoita asiaton viesti
Hah hah, hyvät naurut sain – kiitos! 😀
Ilmoita asiaton viesti
Olli Rehn johtaa, mutta Pekka Haavisto hengittää niskaan. Haavisto on paitsi presidentin näköinen mies myös melkeinpä ainoa varteenotettava kandidaatti joka ei ole ryssinyt mainettaan. Hautala näki varhaisessa vaiheessa Venäjän opposition tukahduttamisen ja sai tuestaan ihmisoikeuspuolustajille porttikiellon Putinilta 2015. Europarlamentin vastuutehtävien lomassa Hautala kritisoi kotimaan politiikan suomettumisen hetkiä: Fortumia ja Fennovoimaa, Lipposta ja Ahoa sekä poliittisen eliitin pitkäaikaista väärää tilannekuvaa Venäjän energia-aseesta.
Kun Suomen poliittinen huippu Alexander Stubbia, Olli Rehniä ja nykyistä komissaari Jutta Urpilaista myöten sitoutettiin Rosatomin ydinvoimalahankkeeseen, Hautala oli ehtinyt pois ministerinpestistä 2013 ja tulla uudelleen mepiksi 2014. Hän ei ehtinyt olla päättämässä Fennovoimasta
Nato-jäsenyydelle noin vuonna 2014 lämmennyt Hautala alkaa olla Venäjä-politiikassa valtavirtaa.
Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori esitti Fennovoiman ydinvoimalahankkeen etenemistä syksyllä 2014 ja eduskunta hyväksyi periaateluvan. Vihreät arvostelivat hanketta ja lähtivät hallituksesta.
Sillä kertaa tukea ei tullut edes kokoomuksesta. Stubb kutsui Venäjähuolia esittäneiden kansanedustajien puheenvuoroja ”russofobisiksi” ja Zyskowicz syytti vihreitä Venäjä-kortin heiluttamisesta. Stubb on myöhemmin sanonut, että Fennovoima-päätös oli virhe.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/naton-ja-ruokakriisin-kynnyksella/
Ilmoita asiaton viesti
Haavisto on jättänyt koulut kesken ja asevelvollisuuden väliin. Niillä eväillä ei tulla Puolustusvoimien ylipäälliköksi eikä puutetta korvaa Suomen Naton jäsenhakemuksen allekirjoittaminen.
Tasavallan presidentiksi ei myöskään sovi henkilö, jonka seksuaalinen suuntautuminen on ei-toivottu tai rikos noin 80 maassa. Miten hän voisi edustaa Suomea poikakaverin kera.
Haaviston merkittävin taito on veronmaksajien rahojen luovuttaminen ulkomaalaisille, vaikka Suomi on konkurssikypsä.
Ilmoita asiaton viesti
Lässyn lässyn.
Ilmoita asiaton viesti
Totuus sattuu. Tiedän sen.
Ilmoita asiaton viesti