Yli-Viikari sai runtua

IS totesi tänään, että VALTIONTALOUDEN tarkastusviraston (VTV) entinen pääjohtaja Tytti Yli-Viikari on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa 80 päiväsakon rangaistukseen virka-aseman väärinkäyttämisestä, virkavelvollisuuden rikkomisesta ja kavalluksesta.”

Jutun otsikointi oli taas suomalaista laatujournalismia parhaimmillaan ”Tytti Yli-Viikarin sakot 1.680 euroa”

Onhan otsikko totta, mutta vain pieneltä osin. Yli-Viikarin menetykset ovat 75.000€ oikeudenkäyntikuluja ja vastaavia, pääjohtajan tehtävän menetys, palkan aleneminen toistaiseksi noin 2.000€ kuussa, maineen menetys loppuiäksi eli uuden työpaikan saannin huomattava vaikeutuminen ja epätietoisuus nykyisen työsuhteen jatkumisesta.

Ei ole oikein, että hän joutuu tässä määrin kärsimään alaisensa eläkkeelle siirron johdosta. On aivan tavallista työelämässä, että ylemmät toimihenkilöt, joista halutaan eroon, saavat palkkaa tai irtisanomis/irtisanoutumisrahaa pitkäänkin ilman työvelvoitetta. Yli-Viikari ei itse hyötynyt maksusta mitään. Jos irtisanominen olisi mennyt oikeuteen niin sen kulut olisivat voineet olla samaa luokkaa.

Se, ettei Yli-Viikari saanut ehdollista vankeustuomiota, tarkoitti, ettei hän suoraan oikeuden päätöksen seurauksena menettänyt virkaansa. Hänelle voidaan tarjota jokin alempi tehtävä virastossa.

On toki mahdollista, ettei hän sinne halua edes palata. Viraston pääluottamusmies jo ehti julkisuudessa esittää, ettei henkilöstö häntä takaisin halua. En oikein ymmärrä millä prokuralla luottamusmies menee asiaan puuttumaan, joka ei hänelle edes kuulu.

Ratkaisu on uuden pääjohtajan ja johtoryhmän käsissä ainakin siltä osin mitä työtä Yli-Viikarille tarjottaisiin.

Katson Yli-Viikarin saaneen sangen tuntuvan rangaistuksen huolettomasta toiminnastaan. Tosin työmatkojen lentopisteiden käyttö omiin matkoihin on maan tapa. Jokainen paljon työkseen matkustava tietää, ettei lentopisteiden omiminen ole mikään etu. Se hieman kattaa niitä lukemattomia työmatkojen tunteja, joita ei lueta työajaksi ja, joista ei saa mitään korvausta, mutta kuluttaa itseään ja vapaa-aikaansa.

Toki viraston tehtävän vuoksi siihen oli pakko suhtautua vakavana tekona. Virasto itse on ohjeistanut valtion virastoja käyttämään lentojen pisteet vain työmatkoihin.

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008573375.html

+2
emailjuuso
Sitoutumaton Helsinki

Olen ict-alalla leipäni Suomessa ja maailmalla tienannut helsinkiläinen, moninkertainen mamu sekä pakolaisperheen poika.

Minulla ei ole identiteettiongelmia eikä ilmastopaniikkia. Olen työeläkkeellä oleva isä, vaari ja päivettynyt hetero. Olen setä-mies, en Seta-mies.

Kannatan löyhää EUta, itsenäisiä jäsenvaltioita ja lähinnä hyödyllistä hallittua maahanmuuttoa EUn alueelle. Pidän hölmöläisten hommana yrittää korvata ahkeruus ja taloudellinen toimeliaisuus tulonsiirroilla.

Kaihdan mielipiteen vapauden rajoituksia ja haluan, että vieraan vallan joukot sekä aseet poistetaan EUn alueelta. EUn on ryhdistäydyttävä ja hoidettava puolustuksensa itse.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu