Kannabiksen kotikasvatuksesta rikollisverkostoille miljoonabisnes

Järjestäytyneet rikollisverkostot ovat keksineet hyödyntää kannabiksen kotikasvattajia, muodostamalla niistä pientuottajaosuuskuntien kaltaisia tuottavia verkostoja.  Rikollisverkostot istuttavat ja asentavat kannabisviljelmiä pientuloisten koteihin ja jättävät opaskirjan, missä kerrotaan miten huumekasvustoa hoidetaan ja keräävät sadon korvausta vastaan. 


 

Suomessa ajetaan parhaillaan viranomaisvetoisesti ja kansalaisaloitteen voimin kannabiksen käytön, hallussapidon, kotikasvatuksen ja ostamisen laillistamista. Laki mahdollistaisi yllä mainitun mukaisten, pientuottajaosuuskunnan kaltaisten bisnesten paikallisen tuottamisen Suomessa. Järjestäytyneiden rikollisverkostojen johdolla, ilman salakuljetuksen aiheuttamaa huumehävikkiä tai kiinnijäämisriskiä. Heikko tulotaso houkuttaa huumeita käyttämättömiä lisätienestiin ja dekriminalisointi mahdollistaa pienemmän kiinnijäämisriskin. Tuotoilla rahoitetaan järjestäytyneiden rikollisverkostojen ja terroristiryhmien toimintaedellytyksiä.

 

Kansainvälisesti verkottuneiden, ammattimaisesti toimivien rikollisverkostojen on jo havaittu operoivan Suomessa. Esimerkiksi Serbialaiset ovat viljelleet kannabista useilla paikkakunnilla syrjäisillä vuokrakiinteistöillä ainakin kolmen vuoden ajan, vuosina 2016-2019. Toiminta paljastui Suomessa, kun keskusrikospoliisi oli saanut tiedon Serbian poliisilta, että Serbialaisten epäillään harjoittavan laajamittaista kannabisviljelyä Suomessa. Rikoshyödyn arvioitiin nousseen yli miljoonaan euroon.

 

Järjestäytyneet rikollisverkostot rahoittavat huumekaupalla myös korruptioverkostoja aivan maailman laajuisesti. Vauraimmat järjestäytyneet rikollisverkostot pyrkivät käyttämään kaikenlaisia kriisitilanteita ja epävakauksia hyväkseen. Koronarajoitusten aiheuttamassa taloudellisessa tilanteessa, voi syntyä houkutus paikata taloutta ”mustalla rahalla”, seurauksista piittaamatta.

Afganistan esimerkiksi on yksi vahvimmista kannabiskulttuureista ja kannabiksen tuottajamaista.  Jos kannabis tuottaisi jotakin hyvää, Afganistan olisi paratiisi, minne kaikki haluaisivat. Nyt sieltä evakuoidaan ihmisiä pois.

 

Miten Suomessa on varmistettu, ettei järjestäytynyt rikollisuus ujuttaudu yhteiskunnan valtarakenteisiin ja päätöksentekojärjestelmiin? Miten hallinnossa tunnistetaan huumekorruptio?

 

Bonis nocet qui malis parcit-

+3
ErikaKeski-Korhonen
Sitoutumaton Helsinki

Olen sitoutumaton vaikuttaja, tradenomi-opiskelija turvallisuus- ja riskienhallinnan koulutusohjelmassa, sekä neljän jo nuoren aikuisen lapsen äiti ja lapsenlapsen mummi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu