Kansanjuhla lähidemokratian puolesta Senaatintorilla 8.12.2021 – osallistu ja vaikuta

Suomen eniten nimiä kerännyt kuntalaisaloite, kunnallisen kansanäänestyksen järjestämisestä Helsinki-Malmin lentokentän ilmailukäytön säilyttämisen puolesta, on kerännyt yli 31 000 Helsinkiläistä allekirjoittajaa.

Helsinki, Suomen pääkaupunki uhkaa mitätöidä lähidemokratian, esittämällä Suomen suurimman kuntalaisaloitteen hylkäämistä


 

Kansanjuhla lähidemokratian puolesta järjestetään 8.12.2021 Senaatintorilla klo 15-16 – tule mukaan!

Kansanjuhlan tarkoituksena on muistuttaa virkamiehiä ja poliittisia päättäjiä kansalaisten aidon kuuntelemisen tärkeydestä.

Helsingin kaupunginhallitus ja -valtuusto ovat päättämässä samalla lähidemokratian tulevaisuudesta Suomessa.

Valtuuston kokousta voi seurata Helsingin kaupungintalolla 8.12.2021 klo 16 alkaen.

Tule mukaan kansanjuhlaan lähidemokratian puolesta ja anna tukesi Suomen eniten nimiä keränneelle kuntalaisaloiteelle ja lähidemokratian toteutumiselle Suomessa.

Virkamiesten laatimassa päätösesityksessä Suomen eniten ääniä saanut kuntalaisaloite esitetään hylättäväksi.

Esityksessään virkamiehet kertovat useista Malmin lentokenttään liittyvistä päätöksistä mainitsematta, ettei suurella osalla niistä ole lainvoimaa. Lentotoiminnalle väitetään olevan korvaavat ratkaisut, vaikka mainittujen korvaavien kenttien ympäristölupien sallima lentomäärä ei yhteen laskettunakaan sallisi Malmin liikennemääriä – vaikka kentillä ei olisi jo entuudestaan toimintaa. Myös äänestyksen järjestämisen vaikeutta valitellaan. Perustelut ovat kestämättömiä.”


 

Tue Suomen suurinta kuntalaisaloitetta osallistumalla 8.12.2021 Senaatintorilla järjestettävään kansanjuhlaan lähidemokratian puolesta.

Lisäksi voit tukea lähidemokratiaa ja kansanäänestystä Malmin lentoaseman säilyttämisestä ilmailukäytössä, esimerkiksi kirjoittamalla aiheesta blogiisi, Facebook, Twitter, LinkedIn päivityksen tai vaikkapa mielipidekirjoituksen mediaan.

Faktatietoa Malmin lentoaseman kansalais- ja kuntalaisvaikuttamisen vaiheista löydät klikkaamalla tätä linkkiä.

Tehdään yhdessä näkyväksi Helsingin aikeet mitätöidä lähidemokratia ja painetaan mieleen jokainen, joka lähidemokratian toteutumista vastaan valtuustossa tulee äänestämään.

Kuntalaisia tulee kuulla aidosti ja Helsingin -Suomen pääkaupunkina- tulisi näyttää esimerkkiä siinä myös muille kunnille.

-Kiitos Malmin aktiiveille tilaisuuden järjestämisestä ja lähidemokratian näkyväksi tekemisestä-

+3
ErikaKeski-Korhonen
Sitoutumaton Helsinki

Olen sitoutumaton vaikuttaja, Tradenomi turvallisuus- ja riskienhallinnan koulutusohjelmasta, sekä neljän jo nuoren aikuisen lapsen äiti ja lapsenlapsen mummi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu