Mitä eroa on opioideilla ja opioideilla?

YLE on julkaissut (30.8.2021 toimittaja Sanna Savela) jälleen kerran tunteisiin vetoavan artikkelin, millä pyritään edistämään opioidien laillista myyntiä.


 

Artikkelissa voittoa tavoittelevan yrityksen, A Klinikka Oy:n toimitusjohtaja rinnastaa korvausainevalmisteet ruokaan ja juomaan.

A Klinikka Oy:n toimitusjohtajan mukaan, mielikuvittelemalla tekevänsä töitä hirveässä nälässä ja janossa, sekä kertomalla tuntemuksen kymmenellä tuhannella, saa tietää miltä tuntuu olla opioidiriippuvainen.

A Klinikka Oy:n toimitusjohtaja ei kuitenkaan tuo esiin sitä, miltä tuntuu olla toipunut opioidiriippuuudesta.

Artikkelissa ei myöskään haastatella toipunutta opioidiriippuvaista, vaan henkilöä joka edelleen on korvausaineriippuvainen, eli opioidiriippuvainen, eli taloudellisesti riippuvainen opioidien valmistajista.

Riippuvuusoireet, joita korvausaineilla siirretään, katoaisivat muutamassa viikossa asianmukaisella vieroituksella. Vuoden toipumiskeskeisen hoidon avulla, himo huumeisiin on mahdollista saada asianmukaisella oppimisprosesseihin perustuvalla lääkkeettömällä hoidolla hallintaan.

Riippuvainen ei luonnollisesti halua lopettaa huumeiden käyttöä, koska kemiallisen vapaudenriiston tila pitää riippuvaisen tahtotilan kiinni seuraavassa huumeannoksessa.

Eli opioidi pitää uhrin kiinni opioidien jakelijoissa ja valmistajissa.

Ihminen ei voi elää ilman ruokaa ja vettä. Opioidiriippuvainen ei kuole, vaikka ei saisi opioideja.

Opioidiriippuvuuden A Klinikka Oy:n toimitusjohtaja rinnastaa artikkelissa nälkään ja janoon

Ei ole olemassa tieteellistä näyttöä siitä, että opioidiriippuvainen kuolisi valvotussa laitosvieroituksessa riippuvuus oireisiin. Nälkään ja janoon voi kuolla.

Enemmän Suomessa opioidi-korvausaineita käyttäviä huumeriippuvaisia kuolee opioideihin, kuin ihmisiä nälkään.

Toipunut opioidiriippuvainen ei kuole huumeisiin, koska ei käytä enää huumeita.  Korvausaineen käyttäjiä kuolee opioidiriippuvaisena, jos ei pääse ainevieroitukseen ja asianmukaiseen toipumiskeskeiseen hoitoon.

A Klinikka Oy:n toimitusjohtajan mukaan opioidien tarkoituksena on normalisoida riippuvaisen olotila.

Käytännössä tämä tarkoittaa vieroitusoireiden siirtämistä, jotta pakottavan riippuvuuden sijaan, ei syntyisi pakottavaa tarvetta elää ilman opioidivalmisteita.

A Klinikka Oy:n toimitusjohtajan mukaan korvausainevalmisteiden jakelun piiriin pääsy tökkii.

Kun kipupotilas jää riippuvaiseksi lääkärin määräämästä opioidista, niin sen sijaan että aloitettaisiin toipumiskeskeinen vieroittautumisohjelma, muutetaankin hoidon sijaan kipudiagnoosi riippuvuusdiagnoosiksi, jotta opioidien määräämistä voisi laillisesti jatkaa, riippuvuushoitojen sijasta.

Mielestäni korvausainevalmisteille tuputetaan liiankin helposti.

Esimerkiksi vankiloissa, missä vieroituksella ja toipumiskeskeisellä hoidolla olisi mahdollista tehdä toipumistulosta, on A Klinikka Oy:n toimitusjohtaja päässyt ujuttautumaan THL:n vankiterveydenhuollon johtokuntaankin, missä ideologiaa ja uskomushoitoja on mahdollista lobata johdon kautta.

A Klinikka Oy:n toimitusjohtajan ideologiassa, kenenkään ei ole tarkoitus toipua irti riippuvuudesta, vaan nimenomaisesti elää riippuvaisena A Klinikka Oy:n palvelutuotteista kuolemaansa saakka.

Suomessa on noin 30 000 opioidiriippuvaista, joista 4 000–5 000 on opioidikorvausainevalmisteella. A Klinikka Oy:n toimitusjohtajan mukaan vähintään kaksinkertainen määrä hyötyisi ’hoidosta’.

Sen sijaan että A Klinikka Oy:n toimitusjohtajalla olisi esittää tuloksia siitä, kuinka monta opioidien käyttäjää A Klinikka Oy on ideologiallaan saanut toipumaan irti riippuvuudesta, hän osoittaa lukuja, kuinka monta on saatu pidettyä riippuvaisena harjoittamalla laillistettua opioidikauppaa.

Jos korvausainevalmisteiden käyttäjien määrä kaksinkertaistuu, se tarkoittaa käytännössä sitä, että riippuvuudesta toipuneiden määrä vähentyy samalla lukumäärällä.

Korvausaineriippuvainen ei ole toipunut, vaan on edelleen riippuvainen.

Jos ammattilaisella ei ole osaamista, ei vaatimusten rimaa alentamalla päästä toipumistuloksiin.

 

Korvausaineet ovat se, millä A Klinikka Oy ylläpitää potilassuhteita ja laskuttaa asiakasta, eli Kuntaa, eli haalii meidän verorahoja, ilman toipumistuloksia.

 

Abusus non tollit usum-

 

+3
ErikaKeski-Korhonen
Sitoutumaton Helsinki

Olen sitoutumaton vaikuttaja, tradenomi-opiskelija turvallisuus- ja riskienhallinnan koulutusohjelmassa, sekä neljän jo nuoren aikuisen lapsen äiti ja lapsenlapsen mummi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu